„Din această seară…” și „de duminică…”

Vești bune pentru cele 3-4 mii de familii din Buzău – rămase la sistemul centralizat și care depind de centrala termică din Dorobanți.

După cinci zile în care au fost nevoite să apeleze la caloriferul electric, din această seară R.A.M. „va furniza căldură în regim continuu, dar cu temperaturi puțin mai mici față de cele normale”, după cum arată comunicatul R.A.M. emis în urmă cu câteva minute.

„De asemenea în zilele de sâmbătă și duminică se va furniza și apă caldă în intervalul orar 7-9 și 19-21.

În ciuda dezinformării grosolane și a denaturării realității, bănuim doar din dorința de senzațional, am reușit să gestionăm într-un mod decent situația apărută, încălzind pe timpul zilei școlile și pe timpul nopții cea mai mare parte a apartamentelor racordate la PT4.

Estimăm că cel târziu în cursul zilei de duminică să finalizăm lucrările de reparații la cazanul CAF 10Gcal și imediat furnizarea încălzirii și a apei calde să se realizeze la parametrii corespunzători, așa cum se întamplă la acestă oră în cea mai mare parte a Municipiului Buzău.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat!”, se arată în comunicatul RAM.

„Dezinformarea grosolană și denaturarea realității”, la care conducerea R.A.M. face referire în comunicat, se referă la informația că toți elevii și copiii de la grădiniță din Buzău au tremurat de frig în clase. Nu s-a întâmplat așa, cazurile de copii cu geci pe ei fiind rare și izolate.

Nici în apartamente „n-au înghețat” de frig decât aceia care au vrut. Costă doar două milioane de lei un calorifer electric, iar un reșou și mai puțin. Ca să numai spunem că pentru cazurile sociale, Primăria Buzău a prevăzut ajutoare de 70 de milioane de lei vechi la achiziționarea și montarea unei centrale pe gaz. Nu au aplicat decât vreo 200 de persoane/familii.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

8 comentarii la „„Din această seară…” și „de duminică…”

 • Cat de incompetent să fii sa pui in functiune un cazan fara incercare la presiune si fara verificare vizuala a tevilor? Erau niste meseriasi la ISCIR Ploiești! S-a psd-izat si ISCIR-ul? Si totusi partidul care a facut campanie regimului de termoficare si care a ingropat mii de euro in strazile orasului nu raspunde penal! Parcă îi aud pe cei care lăudau maretele realizari ale primarului si promiteau scaderea pretului gigacaloriei.Iar Miluca Neamtu ne radea in fata si ne interzicea debransarea!S-a schimbat primarul si s-au schimbat si lăudătorii !Minciuna a rămas!

 • Un reporter sar fi cautat cauza defectiunii.Neglijenta in serviciu,,ignorarea normelor ISCIR? Aprope, domnule reporter, stiti cati km de teava termoizolanta au fost ingropati in strazile Buzaului? Vina pe Boscodeală nu mai merge nici la votanrii psd! Bacau,Buzau,Bucuresti,votati hotii,votati psd!

 • Auras, articole din acestea justificative nu-si mai au totusi rostul! Cred că ideile acestea năstrușnice ale lui Gubandru se vor dovedi un fiasco! Un economist nu are cum să ia decizii tehnice, iar cei care sunt în stare să le ia nu o fac, pt.că nu are sens să-ți contrazici seful dacă îți este bine în poziția pe care o ocupi! Apoi, să înțeleg că vina aparține celor care nu şi-au cumpătat aparate electrice şi nu celor care au luat decizii tehnice fără să se priceapă? Interesantă abordare! Dar dacă ar ceda instalația electrică din cauza suprasolicitarii, cui mai aparține vina? Şi apropo, mai nou se planează panselute în prag de iarnă, când temperatura poate scădea serios sub minus în câteva zile?

 • Anonimule Competent, s-au făcut probele de presiune, are aviz Iscir și vreo 20 de anișori. Hai pa!

 • Anisoară Competență, deci am înțeles, cazanul şi țevile sunt de vină, oamenii care au luat decizii sunt nişte geniu ale carpaților, cărora ar trebui de fapt să le închinăm şi nişte ode! Iar noi, muritorii de rând ne-am apucat să-i criticăm! Câtă ignoranță!

 • Vara primim asfalt si iarna primim apa rece. Este mai sănătos un dus cu apa rece, mai ales in post, pentru perpetuarea in bune conditii a speciei. Oricum apa calda este mai murdara.

 • Pe fi-miu nu l-am mai lasat la scoala de frig, dar totusi ma bucur „reportere”. Si stii de ce? Pentru ca se apropie alegerile locale, iar oamenii nu vor uita bataia de joc e banii nostri. Nici asta si nici ca se asfalteaza strazi in stare perfecta, printre altele.
  Lasa, tati, ca dupa alegeri anumite personaje vor fi trimise dupa calorifere electrice si resouri. Tu poate mai ai de pe vremea lui ceașcă, te descurci tu.
  Daca nu stai drept si te apleci dupa vant, cand va bate din partea dealalta o sa te cam rupi.

 • Un cazan carpit care o sa mai cedeze de cateva ori pana la primavara .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.