Din grabă, superficialitate ori interes, Dimian a pus în comunicat câteva neadevăruri

Duminică, prefectul Leonard Dimian a emis un comunicat de presă în care (printre unele aspecte corecte) a făcut și două afirmații neadevărate legate de stația de epurare de la Beceni.

Minciună 1 Leonard Dimian: „Stația de epurare din Beceni este nefuncțională

Adevărul: Stația de epurare operată de Compania de Apă este funcțională și funcționează legal, cu toate avizele la zi, de peste zece ani.

Aceasta este stația de epurare de la Beceni a Companiei de Apă. Deservește blocurile din Beceni și câteva zeci de case. Are angajați și funcționează de un deceniu

Minciună 2 Leonard Dimian: „Stația de epurare deversează neautorizat apele menajere direct în râul Slănic”

Adevărul: Stația de la Beceni are autorizație pentru deversarea apelor menajere, după epurare, în râul Slănic.

Foto cu apa epurată trimisă/deversată către râul Slănic din stația de epurare

Prefectul Dimian a dat de înțeles în comunicat și că apa deversată n-ar fi conformă. La fața locului s-a deplasat ieri o echipă de control de la Apele Române.

Extras din Procesul Verbal al comisiei de inspecție: „La momentul controlului se evacua în râul Slanic un debit scăzut de apă cu aspect limpede si cu miros specific”.

Mai mult, specialiștii veniți în inspecție au prelevat probe de apă care sunt verificate acum la laborator.

Întrebare: Ce va face domnul prefect dacă probele vor ieși conforme ? Își va cere scuze față de public și angajații stației de epurare de la Beceni pentru diseminarea de informații eronate ?

Notă: E foarte bine că prefectul e atent și face verificari, dar concluziile prezentate publicului nu trebuie să fie (din grabă, superficialitate, diverse interese, etc.) mincinoase! O informație furnizată de o autoritate a statului trebuie să fie verificată cu acribie înainte de a fi distribuită public. Altfel, există riscul ca pe viitor instituția respectivă să nu mai fie (deloc) credibilă.

Primar Beceni: „Domnul prefect face un joc politic!”

Laurențiu Dumitru, primar Beceni: „Impresia mea e că domnul prefect face la Beceni un joc politic. Inventează sau exagerează anumite aspecte din comună, reclamate tocmai de adversarii mei politici, pentru a lovi în mine și administrația PSD. Gândesc că scopul vizat, ridicând aceste aspecte locale la înălțimea Prefecturii, este de a-i favoriza pe candidații PNL și PMP la Primăria Beceni”.

Laurențiu Dumitru, primar Beceni

„Hoțul strigă hoții ?”

Laurențiu Dumitru, primar Beceni: „Domnule reporter, v-am trimis două documente în care un văr și un frate de-ai candidatului PNL la Primăria Beceni, Adrian Burlacu, au primit amenzi pentru aruncarea de gunoaie pe drumul spre Florești și pe malul Slănicului. E o întrebare logică, ce autoritate mai are familia Burlacu să facă reclamații legate de mediu la Buzău, dacă ei sunt dovediți ca poluatori. Știți unde s-a ajuns ? Să ducă ei înșiși gunoaie și apoi să reclame imediat la Buzău cu scopul de a face rău! V-am trimis o poză și cu asta”

Amendă dată lui Burlacu Ionuț Adrian, vărul candidatului
Amendă de 40 de mii de lei (!) dată de Garda de Mediu firmei deținute de fratele candidatului, Florin Burlacu
Primar Beceni: „Cum i-am prins că ei aruncă ? Printre gunoaie erau documente de-ale familiei Burlacu și chiar fotografii de familie”
loading...

3 comentarii la „Din grabă, superficialitate ori interes, Dimian a pus în comunicat câteva neadevăruri

 • Sunt interese mari la Beceni pt postul de primar … “Buliviță” pe de o parte, nenea primar în funcție pe de alta …

 • numai minciuni Auras , ai dreptate , unii numai mint tinere , buna remarca ai avut , bravo baietica esti pe faza mereu , bravo !

 • A dracului mai este funcția de PRIMAR….
  Dar dacă reușești nu mai ai treabă 4 ani…Esti rege !
  Așa se explică lupta asta nemiloasă între candidati…
  Iar, dacă ai primari mulți în județ înseamnă că o să ai succes la parlamentare…
  Ca parlamentar o huzurești tot 4 ani mai ceva ca un rege….bani, relații, etc fără să faci nimic.
  Acum, cineva din guvern poate că a cerut prefecților să ”ajute” puțin la ”transferul” unor primari de la PSD către PNL…Așa se explică controalele de tot felul….care vor continua !
  Nu-i așa că totul e frumos ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.