Din toamnă va avea cinci clase de informatică pe an!

„Din iunie, de la finalul acestui an școlar, vom face diligențele necesare pentru a deveni oficial Liceu de Informatică”, a declarat azi – pentru buzoienii.ro – dna Lenuța Pirlog, directorul Liceului Al. Marghiloman din Buzău.

Liceul din cartierul Dorobanți, care a avut o ascensiune remarcabilă în ultimii ani (a devenit al treilea liceu din oraș!) este, practic, liceu de informatică, deși nu poartă încă acest nume.

„Patru din cele șapte clase de liceu dintr-un an școlar sunt de informatică – matematică. Din toamnă, mai facem una, vor fi cinci din opt cu profil informatică. Două dintre aceste clase vor avea cursuri intensive de informatică. Încercăm, în acest fel, să ne adaptăm cât se poate de mult noilor cerințe de pe piața muncii și lumii în care trăim, în general”.

Dna Lenuța Pirlog este director la „Marghiloman” de 23 de ani (!). Din 1999 director adjunct și din 2012 director plin.

Celelalte trei clase ale liceului care nu sunt de informatică au profil Filologie (două) și Științe Naturale (una).

Din 2000 liceul și-a schimbat numele din Liceul Industrial nr. 1 în Liceul Alexandru Marghiloman, prilej cu care din liceu cu profil tehnologic a devenit teoretic.

Citește și:

loading...

Un comentariu la „Din toamnă va avea cinci clase de informatică pe an!

  • Acum cativa ani am fost in vizita intr-o vara la cineva ce locuieste la un bloc din zona Liceului Marghiloman.
    Brusc incepe sa fie zdruncinat cartierul cu muzica iar apoi cu o voce ce pur si simplu te zgaria pe timpan cu un discurs ce aduc aminte de vremurile comuniste… am aflat de la individ ca e directoarea care spunea ca de vreo 20 de ani ii face viata amara cand incepe si se termina scoala. La momentul respectiv am crezut ca glumeste, imi era greu sa cred ca poate exista asa ceva, sa fie cineva director pe viata, sa intre in sistem ca director si sa iasa la pensie ca director.
    Acum aflu ca e chiar adevarat, asa ceva chiar exista… e mai rau ca pe vremea comunismului in institutiile publice.
    Nu mai zic ca unele blocuri din zona sunt chiar gard in gard cu liceul… nu vreau sa stiu cum se auzea la aia, daca la blocul asta de la care nici nu se vedea gardul liceului se auzea ca la balamuc.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.