emanoil neagu
toma 1 decembrie - Copy
avramescu PNL - Copy

Dintr-o rețea mare, se fac trei mai mici. Fabrică închisă

Imaginea a fost surprinsă peste calea ferată, dincolo de Spitalul CFR, pe strada Șantierului din cartierul Mihai Viteazu.

La câteva minute după ce muncitorii de la RAM au tăiat țevile, tur-retur, de apă caldă dintre Ecogen (fostul CET) și oraș.

În acest fel, țevile mari ce traversează strada Depoului, dintre Ecogen și oraș, nu mai au nicio utilitate.

După zeci de ani, de la înființarea sistemului centralizat, aceste țevi nu mai transportă – de miercuri – apă caldă. La fel au pățit și țevile de pe celălalt traseu prin cart. Mihai Viteazul – Poștă – Pod Drăgaică (vezi foto mai jos).

Cel mai probabil, aceste țevi vor ajunge în anii următori la fier vechi

Întreaga „fabrică de apă caldă” din Zona Industrială și-a încheiat activitatea, iar zilele următoare Ecogen își va anunța intrarea în insolvență.

O fabrică întreagă învinsă de zecile de mii de centrale de apartament din Buzău

În acest timp, RAM Buzău face ultimele reglaje pentru a pune în funcțiune propriul cazan de apă fierbinte din Dorobanți I.

Cazanul va fierbe de luni, când buzoienii vor avea din nou apă caldă la robinet

În săptămânile viitoare urmează a se porni focul și la cazanele mai mici din punctele termice din Micro III și Caraiman. Sistemul centralizat din Buzău, care a funcționat unitar zeci de ani, va fi împărțit astfel în trei sectoare independente – cu propriile cazane de făcut apă caldă.

„Independent” va deveni și cartierul Integral – cele cinci blocuri muncitorește situate vizavi de Drăgaică. Pentru ele, municipalitatea va cumpăra trei cazane care vor funcționa pe peleți.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „Dintr-o rețea mare, se fac trei mai mici. Fabrică închisă

  • Insolventa ,înseamnă CONTINUAREA ACTIVITATII după un plan aprobat de instanță si condus de un administrator ales de instanță, ADICA ECOGEN NU MOARE. Dar centralele separate ale RAM vor avea si PRETURI SEPARATE pt agentul termic produs ? Care va fii ?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.