Direct la fier vechi! Care e motivul

E gata, Buzăul se desparte de trecut la încă un capitol.

Țevile din fostul sistem centralizat de încălzire a orașului vor fi date jos în săptămânile viitoare de pe suporții de beton (Magistrala 1 de pe str. Depoului).

Trei sunt cauzele

1) Nu mai e nevoie de ele. Cei 4 mii de abonați RAM primesc căldură de la centrale de cartier.

2) RAM nu vrea să mai achite chirie. În 5-6 locuri, pe str. Depoului, țeava intră în curțile oamenilor.

În curțile oamenilor de pe str. Depoului (cart. Mihai Viteazul) sunt și suporți de beton – care împiedică proprietarii să construiască

3) Țevile ruginite și nefolosite pot fi un pericol pe viitor (exemplu:în caz de furtună).

Cine a pus în genunchi sistemul centralizat ?

E vorba de această invenție relativ recentă a omului numită centrala de apartament/casă/bloc.

Invenția produce căldura în calorifere și apă caldă la robinet mai ieftin, întrucât nu mai e nevoie de sutele de angajați ai sistemului centralizat. Acești angajați își luau salariul integral, deși aproximativ 7 luni din an (lunile mai calde) sistemul centralizat funcționa la mai puțin de jumătate din capacitate (din aprilie până în octombrie RAM-ul vindea doar apa caldă de la robinet).

Cine suferă că nu mai e sistem centralizat

Câțiva politicieni (gen Costel și Fănel) care nu mai pot păcăli electoratul mai slab cu duhul că „le dau ei subvenții la căldură”. Aceiași politicieni rămân și fără votul sutelor de angajați de la sistemul centralizat (plus rudele lor).

Citește și:


Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau
loading...

9 comentarii la „Direct la fier vechi! Care e motivul

 • Cred ca este vorba de str. DEPOULUI.

 • O sa suferi si tu, inteligentule, nu numai Costel si Fanel. Ai impresia ca nu s-a intamplat nimic in ceea ce priveste poluarea orasului? Vin directivele UE peste noi. O sa ne intoarcem la sistemul centralizat, eu zic sa puna bine tevile ca le vor aseza la loc in sau 3 ani.

 • In downtown Ney York cladirile sunt bransate la sistem centralizat de termoficare. Cum Dzeu la aia “merge”? Poate ca un raspuns ar fi ca americanii nu platesc cu japca pierderi, sistemul lor e adus mereu la zi, din costul facturilor ponderea mare apartine serviciului in sine, nu functionarii societatii si pentru plata unor salarii de nababi, d-aia. Per total, costurile de achizitie, instalare, utilizare, mentenanta, poluarea sunt mult mai mari fata de un sistem centralizat modern.
  P.S. Eu simt nevoia si unui vaporas intr-un rond, daca se poate…!

 • Ram trebuia inchis inca din prima zi de functionare . Mereu a mers in pierdere !

 • @Lacra ….Vrabia malai viseaza ! In curand sovietul suprem al —- ue nu va mai avea relevanta intr-un stat suveran. Mortii dusi la groapa nu se mai intorc si nici incalzire de la ram nu va mai exista .

 • Bukk ,vorbesti sa te afli in treaba , RAM mergea bine daca nu era capusat cu Ecogen ca si intermediar , astfel pretul era corect fara ca populatia sa plateasca acel pret mare la Gigacalorie.
  de vine suntem noi alegatorii ca alegem asemenea specimene in fruntea orasului , fara sa tinem cont de trecutul lor financiar GLORIOS .

 • Bai ioane ,mergi la culcare daca ai baut prea mult ! Daca ram mergea bine ,nu avea nevoie de subventii ! Si ramane cum am stabilit ,ram trebuia inchis din prima zi de functionare, intrucat nu a fost profitabil decat ptr .cei care au trait ca boierii, pe seama lui .Va inteleg, ca asemenea pleasca nu veti mai vedea si ca suferiti !

 • BUKK , AM ZIS MERGEA DACA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Acum catva ani Sala Sporturilor isi montase centrala proprie . Dupa o luna plina de consum culmea au realizat ca nu-si permit sa plateasca consumul de energie termica. Acum alti destepti au montat centrale termice la scoli unde sa vedem daca vor fi in stare sa-si plateasca facturile,
  reamintesc ca gazari nu sunt RAM-ul .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.