Directoarea Școlii Merei a plătit pt. cazul profesorului care a sărutat o elevă

Capul directoarei școlii din Merei, Maria Anton, a căzut în urma controlului declanșat de Inspectoratul Școlar după cazul profesorului de biologie Ștefan Nedelcu – surprins de camerele de supraveghere când a sărutat cu forța, pe gură, o elevă frumoasă de la clasa a șasea.

Maria Anton – fost director la Școala Merei
Ștefan Nedelcu, fost profesor de Biologie și Educație Fizică la Școala Merei. După consumarea incidentului a fost reținut și acum se află în arest la domiciliu

Controlul de la Școala Merei a fost realizat de Alina Nan, inspector școlar general adjunct și Mădălin Podgoreanu, inspector „Personal” la ISJ Buzău.

Surse din Școala Merei Merei susțin că în urma controlului, dna director ar fi fost pusă să-și scrie demisia (ca să nu fie demisă).

Discuții pe seama înlocuirii

Înlocuirea dnei Maria Anton naște polemici. Unii o consideră firească, întrucât ea l-ar fi adus în școală pe Ștefan Nedelcu (pentru cursuri de dans contracost), individ pe care l-a promovat toamna trecută profesor suplinitor de biologie și de educație fizică.

Alții susțin că dna Anton a fost un bun director de școală și că înlocuirea este o măsură exagerată întrucât ea n-avea de unde ști ce fel de om e acest Nedelcu.

De marți, de școală a fost chemată să se ocupe adjuncta Elena Gramer, deși aceasta se afla în concediu creștere copil.

Opinie

Dincolo de incidentul groaznic cu eleva, o vină mare o poartă cineva din sistem sau sistemul de educație în sine care a permis ca un neica nimeni (nota 1 la examenul de titularizare la sport!) să ajungă să le predea elevilor biologie. Asta în timp ce profesori buni de biologie, cu facultate de profil, n-au avut ore suficiente sau, mai grav, au fost nevoiți să părăsească sistemul. Elevii de la Merei s-au plâns acasă părinților că „profesorul” de biologie nu le predă nimic și că îi pune să se culce, o oră, cu capul pe bancă.

UPDATE:

Directoarea Maria Anton a confirmat demisia

„Dragi colegi, începând cu data de 14.07 mi-am dat demisia, și nu din cauzele menționate in articolul respectiv ci ca trebuie sa îmi văd de sănătatea mea care e mai importanta decât orice alt lucru! Dacă sunt persoane care considera ca atunci când acționezi corect și drept trebuie apoi să fii sancționat, înseamnă ca trăim in lumi paralele. Eu știu că am procedat corect, am făcut ceea ce trebuia, am respectat legislația in vigoare și am acționat ca atare. Cine are alta părere e fix problema lui. Însă am ajuns la concluzia ca tot ce se întâmpla de câțiva ani nu e ceea ce îmi doresc pentru mine, iar nonvalorile și marionetele sunt apreciate și au drepturi in plus fata de restul, cu toate ca drepturile ar trebui sa fie egale. Eu am optat pentru acea funcție pentru a ajuta comunitatea si a aduce unitățile școlare in topul județului! Am luat școlile la stadiul la care știți ca erau, unii dintre noi am învățat in cămin printre dulapuri, si le-am adus la nivelul care sunt acum! Nu mai vorbim de rezultatele pe care le-am avut cu elevii, proiectele, activitățile, evenimentele, sponsorizările si multe alte beneficii! Eu în toți acești ani am reușit să transform “un cerșetor in print”, tot ceea ce mi-am propus am realizat iar cine e om cu valori si principii sănătoase e capabil sa aprecieze! Restul e doar cancan! Aștept sa văd acum rezultatele voastre si ale tuturor celorlalți! Doar un om puternic e capabil să aprecieze si sa facă lucruri bune, lucrurile rele se pot face cel mai ușor! Va mulțumesc tuturor celor care mi-ați fost alături si care v-ați implicat mereu in toate activitățile si ați ajutat la promovarea școlilor noastre! Va doresc un concediu linistit si ne vom revedea din toamna in cancelarie!”

Citește și:

loading...

18 comentarii la „Directoarea Școlii Merei a plătit pt. cazul profesorului care a sărutat o elevă

 • Va zic eu cine poarta vina. Si directoarea, si inspectorii. Inspectorii si directorii sunt toti corupti, in sistem sunt indesate tot felul de persoane cu pile, elevii sunt transferati tot cu pile.
  Iar cand pica un director sau inspector, e pusa in loc alta sluga politica, la fel de corupta, care nu va spune “nu” niciodata la tot felul de fapte de coruptie. E tara slugilor politice si a relatiilor in toate institutiile. Fara rusine, fara teama, fara un strop de bun simt! Si mai grav ca aceste pile ne educa copiii. Pana si prin simpla prezenta a caracterului lor infect se transmite la copii ceva rau si urat…

 • Este pila primarului din merei, stie toata scoala

 • Vrăjeală… A fost sfătuit sa își dea demisia iar de la 1 Septembrie sa fie numita iar, cine i_ a semnat decizia lui Nedelcu? Oricum este un tandem Meirosu, Palcau, Podgoreanu, învârt toate posturile pe bani grei.

 • La cât rau a facut in randul elevilor (cati copii au rămas repetenti si corigenti pe nedrept) si la cati copii a bătut, se pare ca a fost pusă la punct! Nu mai zic cati profesori au plecat din scoala datorita incompetenței ei manageriale! În sfârșit, s-a făcut dreptate! Nu stiu al cui este meritul! Multumim! Sa meargă în politică, ca acolo se pricepe mai bine după primul pas eșuat!

 • 1) Măsura luată de reprezentanţii ISJ-ului e EXAGERATĂ şi NEDREAPTĂ !!
  De unde era să ştie biata femeie directoare ce nemernic pedofil (mai ales familist fiind şi de aşa vârstă) se ascunde în spatele unui simplu prof, căruia a crezut că-i face un bine (ca să mănânce şi el o pâine) dacă îl primeşte în acea şcoală (de fapt nu ea l-a ,,primit”, pt. că nu e o şcoală privată, ci tot ISJ-ul l-a trimis acolo cu act de repartizare, deci ea nu putea să-i zică NU dacă ,,omul” avea actul ISJ-ului la mână).
  2) Dacă în prealabil directoarea îi făcuse unele promovări sau favoruri acestui suplinitor, i-a făcut probabil cu gândul că face un bine cuiva (unele femei sunt foarte altruiste de felul lor, cu gândul adesea la biserici, Dumnezeu, fapte bune, etc, deci nu e exclus ca şi această directoare să fi fost mânată de această gândire).
  De unde până unde atunci această măsură atât de TĂIOASĂ a ISJ-ului de a o sancţiona tocmai cu DEMITEREA pe biata femeie ?? Păi ori l-a pus ea pe boul ăla să sărute eleva ?? Sau i s-au mai adus cumva semnale la cunoştinţă în acest sens la care ea să nu ia măsuri, ca directoare ??
  NU !! A aflat brusc, dintr-o dată, cu maximă consternare, ca şi noi – opinia publică !!
  Prin urmare, ISJ-ul de ce reacţionează atât de TĂIOS şi de NEDREPT, executând-o (şi umilind-o public) cu DEMITEREA ??
  Doar pt. a satisface pofta de ,,capete căzute” a opiniei publice ??
  Biata femeie directoare merita cel mult o mustrare scrisă (eventual şi verbală) şi taxarea la salariu cu câteva procente pe o perioadă de 3 luni să zicem…. Dar nu UMILITĂ PUBLIC în halul acesta, cu DEMITEREA !!

 • Un director care angaja in scoală după bunul ei plac..de la femei de serviciu âăna la profesori..in toate școlile si grădinitele comunei Merei..Oameni fara nici un pic de pregătire…dar cu pile la directoare…

 • Pai si cine ar fi trebuit sa demisioneze? Cine l-a angajat? Satenii stiu de obiceiurile lui, deci aveau habar si pe la scoala.

 • Directoarea e NEVINOVATĂ şi trebuie să aibă puterea de a-şi găsi dreptatea în instanţă !! Să dea ISJ-ul în judecată pentru DISCRIMINARE !! E clar victima unei discriminări de-a ISJ-ului având în vedere gravele precedente de acest gen care au zguduit învăţământul buzoian, unele chiar recente, iar ISJ-ul nu s-a sinchisit atunci să demită niciun director (mai ales că aceştia erau membri de vază ai PSD-ului buzoian).
  Şi dau aici cel mai cunoscut caz, pe cel al directorilor din Haşdeu – Banu şi Ţepeluş – care oricât de multe abuzuri şi alte fapte grave li s-au imputat de unii elevi şi părinţii acestora (inclusiv speţe asemănătoare cu cea de la Merei – prof de matematică cu apucături pedofilice favorizat de aceşti directori, mai ales că Ţepeluş era şi bun prieten cu el, de multe ori în pauze puteau fi zăriţi împreună), ISJ-ul nu numai că NU I-A DEMIS, dar nu le-a făcut absolut nimic !!
  Mai mult de atât, Ţepeluş (care a avut şi el la rându-i numeroase acuzaţii de comportament nepotrivit de acest gen la ore) a fost atât de bazat încât a ajuns şi în Parlament !!
  De ce domnilor de la ISJ, de câte ori a fost implicat Haşdeul în vreun scandal (inclusiv de natură sexuală/pedofilică, care dealtfel au fost şi cele mai răsunătoare în acel liceu) aţi tăcut mâlc şi nu aţi luat nicio măsură cu acei directori ??
  De ce, în schimb, acum săriţi la gâtul acestei biete femei (o simplă directoare de şcoală de la ţară) cu atâta înverşunare tăioasă ?? Cumva pentru că ea nu e membră de vază a partidului cum sunt Banu şi Ţepeluş ??
  SĂ VĂ FIE RUŞINE !! E NECINSTIT ceea ce i-aţi făcut acestei femei !! Practic aţi DISCRIMINAT-O !!

 • La origine barman, cu ajutorul soacrei – a ajuns ca și Nedelcu învățătoare, a imbracat haina SH (Spiru Haret) si a devenit profesor de limba română si apoi, haina politică a făcut-o director !Tara tuturor posibilitatilor! A tuturor pupincuristilor! Si suntem domni. Ia sapa acum si sapa-ti drum de la Valea Putului unde ai domiciliul actual si sapa până ajungi la Monteoru la fostul soț, poate te primește! La cate i-ai facut si lui…..sigur iti da un ciomag….

 • Si-a scris DEMISIA!!!!!!!SINGURA!Deci “biata femeie”avea mustrări de conștiință!La cât rau a facut….bine ca a plecat!

 • Scrie clar ca si-ascris DEMISIA!!!!!!!SINGURA!Deci “biata femeie”si-a angajat si fiica in scoala si pe fiica exinspectoarea Sova….aduce aceeași suplinitori an de an…..verificati la Sc.Izvoru Dulce,Merei posturile de învățător,educație tehnologică,informatică,biologie,educație fizică la Lipia,etc…

 • Directoarea sa dea ISJ in judecata?! Directorii sunt servitorii ISJ, sunt pusi tocmai pentru a facilita coruptia, iar examenele pentru directori sunt de fapt partial pe baza de interviu, adica ISJ pune pe cine vrea. Si pana la urma, nu au demis-o din functia de profesor, ci de director, adica i-au luat un spor din salariu, atata tot.
  Intr-adevar, ISJ l-a acceptat pe maimutoiul ala, insa si directoarea l-a acceptat. A fost pusa ca sa faciliteze coruptia, iar ea, acceptand functia, a fost din start constienta de ce e pusa acolo, asa ca nu va mai vaitati cu “saraca femeie”. Astia oricum sunt ce are mai rau si urat invatamantul, partea corupta, putrezita.
  Repet, toti inspectorii sunt corupti, aproape toti directorii sunt corupti (probabil 99%), iar fiecare scoala are 2-3 (poate chiar 10-15 la scolile mari) de-astia adusi pe pile de directori si inspectori.

 • Sa plangeti o “biată femeie”care este fara suflet????? In urma cu o luna m-a pus sa-mi scriu demisia. Eram îngrijitor la o structură a școlii. Acum si-a scris-o si ea! Soarta.

 • @masura exagerata.. și @ directoarea sa dea…

  În hotărârile și deciziile consiliului de administrație, aflate pe net, ce mai contează GDPR-ul?, se gasesc urmatoarele:

  – hotararea CA 25/16.09.2020 si semnata de preș CA dir. Anton Maria – art 4. – se aproba în unanimitate cererea dnului Nedelcu S prin care solicita suplinirea orelor de biologie ramase vacante din unitatea noastra în anul școlar 2020-2021.

  – Hotararea CA 29/07.10.2020 si semnata de preș CA dir. Anton Maria- art 8 – se aproba în unanimitate cererea dnului Nedelcu S prin care solicita participare la concursul de ocupare a orelor ramase vacante la nivelul unitatii școlare pe disciplinele biologie și educație fizica.

  Apoi, înseamnă că s-a constituit comisie de subiecte și corectare, bănuiesc.

  Cert este ca directoarea e “putin” acoperita ptr ca, ce sa vezi, yesmenii din CA i-au făcut treaba.

  Sunt curioasa ce subiecte i s-au dat lui NS și cine a supravegheat, dacă s-a copiat, …., cine a fost în comisie…

  Orele asa zis ” vacante din unitatea noastra” nu au existat anul trecut în aplicația ministerului și nici la izbucnirea scandalului nu existau scoase la mișcare.

  Concluzie: tupeul unui semidoct (banuiesc, ca sa fiu finuță), corupție si obediență/sclavie la nivelul scolii, și asa mai departe. ROMANIA EDUCATA

 • Cum eu mi-am scris DEMISIA după umilința directoarei, acum o luna, uite ca si-a scris-o si ea! Dumnezeu nu doarme!Soarta! Eram îngrijitoare la Izvorul Dulce Merei si ma umilea mereu. Nu am mai suportat! Ce soarta are acum!

 • O semialfabeta, ca si primarul…totul pe pile asta este in Merei….

 • Doamna ingrijitoare, ce soarta are fosta directoare? N-are nicio soarta, a ramas fara sporul de director, atata tot, iar dupa vreun an e posibil sa o vedem iar directoare, ca directorii sunt mereu reciclati, in fiecare scoala sunt 2-3-4 persoane “de incredere”, dispuse la coruptie, care sunt rotite intre ele continuu, adica fix gunoiul sistemului de educatie, care iese mereu la suprafata.

  Pentru felul cum a intrat ala in invatamant ar trebui sa aiba dosare penale si directoarea, si cei din CA, si inspectorii, nu doar demisia din functie, care e nimica toata. Au fost complici, dar in tara asta nu plateste nimeni, e tara pilelor si a coruptilor.

 • Ce atata corectitudine? Cine o cunoaște stie ce om e! Era o neîngrijită cand a venit in scoala si o gelozia sotul ei, iar ea spunea (cum sa ma gelozeazca ca nici chiloți pe mine n-am). A făcut jocurile tuturor pe bani ca să se ridice!L a clasa a 7-a Merei anul acesta a scazut nota la purtare la toata clasa, cu de la sine putere! O neica nimeni care nu are suflet!S e certa saptamana trecuta in scoala si le spunea colegilor ca s-a săturat să îi tot apere! Se certa chiar cu cea care îi aduce acum omagii pe facebook! Nu are rusine!S a nu isi uite niciodată rădăcinile de șatră! Hai,te pup, pa-pa!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.