Directoarea, profa de germană, elevii și noi

O sumă de oameni nefericiți. Asta scoate în față (ne)cazul de la Hasdeu.

1. Profa de germană

Prima nefericită e profesoara de germană. Frau Lehrin a rămas fără ore de germană, astfel că directorii de la Hasdeu și ISJ, ca să n-o lase fără salariu, i-au dat ore de română. Unde înțelegem că nu era pregătită să predea, mai ales unor elevi pretențioși cum sunt cei de la Hasdeu. Dar, e de discutat asta, doamna de germană poate că-i și ea o victimă, dacă măcar la germană ar fi o profesoară bună.

2. Directoarea Tănăsescu


A doua nefericită din aceste zile e doamna director Virginia Mândruță Tănăsescu. Cadru didactic apreciat, care impune respect atunci când ține un discurs, Virginia Tănăsescu a venit cu patru ani în urmă ca director la Hasdeu ca să ajute. Într-un moment greu, în care Hasdeul avea probleme de imagine. Acum a aflat, pe pielea dânsei, ceea ce a spus și predecesorul, Ionel Banu, cu vreo zece ani în urmă: „Care-i cea mai mare problemă a Hasdeului? Faptul că profesorii ne sunt trimiși din altă parte, nu-i putem alege noi”.


3. Elevii

Nefericiți sunt și elevii de la care a plecat scandalul. Au venit la Hasdeu ca să învețe și s-au trezit cu un profesor nepregătit pentru exigențele Hasdeului.


4. Noi

Nefericiți suntem și noi, cei care privim de pe margine la acest scandal. De ce? Pentru că varianta propusă de dna Tănăsescu (și alții), „școlile și liceele să-și aleagă singure cadrele didactice”, poate naște monștri și mai mari. Vă dați seama ce vătafi de școli și licee am putea avea peste doi-trei ani ? Cum peste unitățile școlare se vor înstăpâni unii, membri ai comițiilor și comitetelor de evaluare a profesorilor. Există riscul să mutăm șpăgile din inspectorate la bază, în școli și licee. Adică, vorba românului, am trece din lac în puț.

Parcă și văd scena, cum tânăra absolventă „frumușică și sprințară” e evaluată la Dâlga, de tractoristul și cârciumarului satului, ajunși consilieri locali și membri în Consiliul de Administrație a școlii și ai comisiei de evaluare.

Citește și:

loading...

20 de comentarii la „Directoarea, profa de germană, elevii și noi

 • Nefericiți sunt politicienii care își promovează odraslele, cunoștințele și amantele/amanții!

  Răspunde
  • cei mai nefericiți că de la ei pleacă toate neajunsurile oamenilor!

   Răspunde
   • Sufar atunci cind vad impostori in functii publice ,de aceea TREBUIE sa mergem la vot si sa votam RESPONSABIL persoane care fac ceva pt . oras ..

    Răspunde
 • De ce o fi nefericita profesoara de germana nu inteleg, ca a fost clar favorizata, isi pastreaza post caldut si bine platit desi nu are pregatirea pentru a si face ceva la locul de munca.
  Asta e dovada suprema ca deja sunt vatafi de scoli care impart posturile doar dupa criteriul PCR.

  Răspunde
  • Poate că, în teorie, doamna era o bună profesoară de germană, se pregătise pentru asta. Și cum limba lui Goethe nu prea mai are căutare că engleza-i acum de bază, doamna rămâne fără loc de muncă.

   Răspunde
   • Nu contest ca stia limba germana, contest doar faptul ca a fost angajata ca profesoara de romana doar pentru a nu ramane fara post caldut in institutie.
    In capitalism cand meseria pe care o ai nu mai produce, esti dat afara, dar se pare ca la Hasdeu nu se aplica regulile capitalismului, ci se inventeaza si se dau posturi cu care n-ai nici o legatura doar pentru a incasa in continuare bani lunar.

    Răspunde
   • Mai bine vorbește mâța mea germana… Săraca doamnă cu pile mari…

    Răspunde
 • Nu i-au fost date ore de lb. romana de catre conducerea Hasdeului, ci de catre ISJ….
  Cererea de intregire a catedrei, „aprobata” – a se citi impusa – de ISJ putea sa se faca si la scoala la care avea norma de baza, nu neaparat la Hasdeu. Dar este o practica destul de comuna a ISJ sa vina un profesor de limba straina… oricare ar fi ea… cu jumatate de norma, de pe unde nici cu gandul nu gandesti si sa devina, anul urmator, profesor de lb. romana… in completarea catedrei. Uitati-va si pe la scolile gimnaziale mai cu pretentii..

  Răspunde
 • Doamna profesoară nu excela nici la limba străină ( care îi era și mai străină decât limba română!). A fost profesoara de limba germana a copilului meu timp de 9 ani și pe lângă lacunele in ceea ce privește materia predată ( oricare ar fi aceea) , părea să fi lipsit și de la orele de psiho- pedagogie. De exemplu de la dumneaei au aflat copiii noștri că sunt ” prea proști să ajungă la un liceu ca Hasdeul”.

  Răspunde
 • Cazul acestei „profesoare” este vechi si bine cunoscut, din scolile unde a mai profesat.
  Adevarul este ca dansa nu are niciun fel de abilitate de a preda, nici la germana – nici la romana, plus ca nu are nimic de-a face cu meseria asta. Si am fost foarte delicat, acum.
  Toata lumea intreaba CINE o sustine cu atata indarjire din partea ISJ, nimeni nu o poate atinge !!!! Doamna nu are IQ nici de o meserie simpla, de croitoreasa, d’apai de profesor…

  Răspunde
 • La ISJ este buba. Una cu puroi mult. Scuze ca suna scarbos, dar chiar merita descrieri de genul. Profesorii primesc ore pe baza de relatii, spagi, iau ore la materii pentru care nu sunt pregatiti. Si legea permite anumite aberatii, dar altele se produc in mod ilegal. E un sistem infestat de cancerul politic si toti popii cu rang mare, sefii din politie, afaceristii etc isi baga sotiile prin diverse scoli prin influenta ISJ. Daca nu ai relatii, indiferent de notele la examene, de pregatire, sansele sa ramai la tara toata viata sunt foarte mari. Doar printr-un accident poti ajunge la o scoala mai buna din oras. Luati astea ca informatii verificate 100%, nu ca barfe.

  Răspunde
 • Blaturile se fac cu d.na Palcau la inspectorat .o sa urmeze episoadele viitoare.anchete peste anchete și poate se lasă și cu ceva demiteri la.nivelul ISJ.sunt probleme grave .

  Răspunde
 • Sa se verifice capetele de la Inspectorat.d.na Inspector General impune școlilor și liceelor pe cine sa aducă. Posturile sunt ocupate de cine vrea inspectoratul, directorii școlilor nu au nici o putere, nu este caz singular. Cei care au cotizat știu despre ce vorbim. Organele abilitate sa se sesizeze .

  Răspunde
  • Tot Buzăul este nefericit din cauza acestui liceu. Se bat pentru salariile foarte mari nu ca le pasa de învățat elevii. Dar nici elevii nu se omoară sa învețe.

   Răspunde
   • În privința elevilor, sunteți în necunoștință de cauză! Tocmai că elevii de la acest liceu vor să învețe, se fac aceste demascări! Doamna in cauză a mai predat și în alte școli, unde nu s a sinchisit nimeni să facă zgomot! Aviz tuturor profesorilor care își imaginează că poate veni la Hașdeu fara a fi un adevărat pedagog!

    Răspunde
    • Pai ce nu este clar ? Isj a început sa infiltreze incompetenți și la Hasdeu, d-nul Popescu trebuia sa o aranjeze pe Damian.

     Răspunde
  • Câtă putere vrei, mă, să aibă școlile ??
   Vrei școală cu autonomie ?? Atunci caută-ți o școală privată !!
   Deocamdată Hașdeul e instituție ce aparține învățământului DE STAT și se supune LEGILOR STATULUI !!
   Nu trebuie lăsată Tănăsescu (și alții ca ea) să facă ce vrea !! … Că asta urmărește…
   Dacă un director de școală, mai ales colegiu, ajunge să facă ce vrea de capul lui, atunci chiar se va duce dracului de tot învățământul !!

   Răspunde
 • cei mai nefericiți că de la ei pleacă toate neajunsurile oamenilor!

  Răspunde
  • De data aceasta a lipsit diplomatia de ambele parti astfel incat ploile sa se aseze convenabil si pe lege.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.