Director RAM: „Am simplificat foarte mult. Doar două lucruri mai trebuie făcute”

Decizie corectă a RAM Buzău după ultimele probleme legate de furnizarea agentului termic (reamintim, firma privată Ecogen – fostul CET – a închis căldura din aprilie).

Procedura de debranșare a fost mult simplificată pentru a permite buzoienilor să-și aleagă mijlocul de încălzire pe care-l doresc.

„Da, am redus la maximum această procedură. Cei care doresc să-și pună centrală mai trebuie doar să prezinte dovada că nu au datorii către RAM și să întocmească împreună cu reprezentantul RAM și al Asociației de Proprietari un proces verbal de debranșare. Practic se recunoaște de către toate părțile implicate situația de la fața locului. Dacă mai sunt țevi prin apartament și ce părți comune mai trebuie plătite, în caz că mai e cazul”, a precizat azi pentru buzoienii.ro directorul RAM Buzău – Aurel Gubandru.

Iarna viitoare. Varianta pesimistă

Situația RAM Buzău e în acest moment destul de complicată. În principal din cauza firmei Ecogen (cea care produce agentul termic) – rămasă fără gaze (materia primă) pentru că nu și-a plătit facturile (în jur de 8 milioane de lei). Rămâne de văzut în perioada următoare dacă acționarii Ecogen vor trage țeapă celor de la Engie și vor băga firma în insolvență/faliment. În acest caz, opt mii de apartamente din Buzău nu vor mai primă căldură de la Ecogen și RAM iarna viitoare, iar proprietarii vor trebui să caute alte soluții.

Varianta optimistă

În caz că Ecogen își va achita facturile la gaze (se pune întrebarea de unde bani ?) atunci cele opt mii de locuințe vor primi căldură, iar situația se va reglementa. În timp, probabil că vor continua debranșările întrucât – fără subvenție de la primărie/guvern – buzoienii racordați la RAM vor achita facturi mai mari decât cei cu centrale de apartament.

Gigacaloria la RAM va costa 530 de lei în iarna viitoare, iar cu centrală pe gaze doar 150-200 de lei!

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

10 comentarii la „Director RAM: „Am simplificat foarte mult. Doar două lucruri mai trebuie făcute”

 • OK, deci să înțeleg că dacă vreau să mă debranșez, îmi achiziționez și îmi instalez centrala și toate cele aferente (instalație, calorifere, termostat, etc.) după care mă duc la asociație și cer celor de-acolo o adeverință prin care să fac dovada că sunt la zi cu plata întreținerii, nu?! Apoi doar cu adeverința, fără alte hârtii, mă duc la RAM și fac ce? Mă rog de dumnealor să trimită pe cineva să îl ia de mânuță pe onorabilul domn președinte, de regulă un septuagenar aproape inexistent, sau pe madam administratoare, care nu prea are treabă cu astfel de lucrări, sau pe enigmaticii membri ai inexistentului (doar pe hârtie) comitet și să vină să-mi admire frumusețe de debranșare, cu centrala și toată țevăria înșirată prin casă? Ba să își mai dea și cu părerea că e bine sau nu, după cum îi taie capul? Până la urmă, e casa mea, sau nu? Fac ce vreau acolo, sau nu? Poate eu vreau șemineu, mă oprește cineva? Unde mai e democrația pentru care am murit la 89?!

 • Nu omule, vine un reprezentant si constata ca intradevar te-ai debransat, ca toate tevile au dopuri, sau chiar nu mai trec prin apartament (daca e cazul). Nu are nimeni nici o treaba cu instalatia ta noua de la centrala.
  Tu ce credeai, ca merge doar cu declaratie falsa pe proprie raspundere si sa continui sa te incalzesti de la RAM gratis?

 • Ceea ce e o minciuna in declaratia lui e ca nu mai platesti la ei daca nu trec tevile prin casa pe la tine.
  Stiu o gramada de cazuri de oameni debransati la care coloanele sunt desfiintate din subsolul blocului si nu trece nici o teava pe la ei si totusi platesc „caldura RAM”, care caldura doar ei stiu, ca prin casa nu trec tevi, pe casa scarii nu exista nici o teava sau calorifer… pur si simplu e taxa de hotie RAM, alta explicatie nu exista.

 • Greu de crezut că plătești ceva dacă s-au scos țevile din apartamente sau din subsolurile blocurilor. Dar dacă se întâmplă așa, asta se datorează și faptului neimplicării factorilor de răspundere din cadrul asociației din care faceți parte. Aceștia erau obligați în urma debranșărilor, să ceară celor de la RAM să refacă referatele tehnice ale blocurilor unde s-au efectuat debranșări și în urma acestora, să-i scoată pe cei debranșați de la plata părților comune la încălzire. Nu țin cu cei de la RAM, dar aceștia doar emit factura pentru tot imobilul către asociație, aceasta urmând a fi repartizată pe listele de plată. În situația facturării individuale de către RAM, situația e cam asemănătoare, în sensul că nu există o corelare între cei care au evidența instalațiilor termice și cei care întocmesc facturile pentru apartamente.

 • Cum rămâne cu cei ce n-au timpul necesar să-și monteze o centrală murală sau chiar n-au pe ce bani și unde s-o monteze din lipsă spațiu și volumul de aer necesar să ardă gazul și să mai respire și omul în casă pentru a nu se trezi mort prin asfixiere ? Se declară hoții(ecogen) falimentari și nu plătesc datoria la gaze , dar cu legea care protejează consumatorul final(casnic) cum rămâne , facem pe ea ca pe multe alte legi din țara asta !? Am ajuns bătaia de joc a hoților , trădătorilor , devalizatorilor de neam și țară , acum se vede concretul în ceea ce privește ,,revoluția,, din 89 , n-a fost decât o manipulare mârșavă iar țara a fost cucerită , prin sacrificiul naivilor, de cei enumerați mai sus ! Sictir !

 • Anonimu-le ESTI PROST DE BUBUI ,daca tu spui ca sunt persoane care spun ca nu mai trece nicio coloana de caldura pe la subsol si ei platesc ceva inseamna ca acei oameni sunt PROSTI RAU ,si daca e asa , asta denota un dezinteres TOTAL . Asa ceva nu trebuie sa se intample iar tu nu faci altceva dacat sa amplifici prostia LOR . Seara Buna

 • Harry Nemira :::: VOTEAZA TOMA IN CONTINUARE SI O SA FIE PERFECT 🙂 🙂 🙂

 • Harry Nemira, îți faci timp moșule și îți asiguri cele necesare traiului, nu vii și spui ca nu ai timp… Că doar n-o să vină primarul să-ți pună ție centrală, ca ești tu gaura din covrig. V-ați învățat sa dați cu huo, cum se întâmplă ceva nasol, gata, primarul e de vină. Un lucru bun nu vedeți, dar sa stați cu mana întinsă, va pricepeți de minune, ce sa spun! M-am debranșat când nemernicii aflați atunci la putere îmi luaseră un sfert din salariu, asta pe hârtie, ca în realitate a fost mai mult, am făcut împrumut în banca și tot mi-am pus centrala, numai eu știu cum mi-am plătit creditul, ca nu am primit nimic de nicăieri. Am trecut și de asta, deci se poate, dacă nu stam toată ziua și ne vaitam ca ce greu ne este… Românul s-a descurcat din totdeauna, mai puțin în ultima vreme, când a fost învățat sa stea la pomana. Asta e capitalismul fraților, fiecare cum se descurca!

 • E adevarata treaba cu platitul desi coloana nu iti trece prin casa.
  In bloc sunt dezafectate jumatate din coloane si nu mai trec prin apartamente ca pe palier nu mai e nimeni fara centrala, si totusi ne vin facturi de la RAM.
  Deci intradevar e o minciuna ce spune Aurel Gubandru, ca daca nu iti trec tevi prin casa nu mai platesti la RAM. Platesti in continuare chiar daca nu trece nici o teava prin casa la tine sau pe casa scarii.

 • Harry Nemira: mirosi a comunist pensionar….hmmmm….urata rasa.
  Gata cu pomanageala si vrajeala, mosule. Nu mai tine :))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.