Director RER Buzău: „E din cauza statului, nu a noastră”

De la 1 ianurie 2020, fiecare buzoian din municipiu va plăti cu 1,65 lei/lună în plus la gunoi.

RER Buzău a majorat tarifele de la 12,6 lei/persoană/lună (cât era în prezent) la 14,25 de lei/persoană/lună”.

„Majorarea e din vina statului, nu a noastră de la RER. Taxa percepută de stat pe tona de gunoi depus la groapa de la Gălbinași a fost majorată de la 1 ianuarie de la 30 de lei la 80 de lei. Dacă punem și TVA-ul, înseamnă 95 de lei pe tonă. Mai contribuie la majorarea tarifului și creșterea salariului minim pe economie”, a explicat Liviu Mocanu, azi, în ședința Consiliului Local.

Directorul RER Sud Buzău a ținut să atragă atenția că prețul putea fi încă și mai mare:

„Noi la Buzău stăm bine, probabil cel mai bine din țară. Doar 46% din gunoiul recoltat ajunge la gropa de la Gălbinași. Pe restul reușim să-l sortăm și să-l reciclăm. Stăm bine, dar se poate și mai bine”, a adăugat Mocanu.

Din 2020, în privința tarifării, la Buzău va apărea o modificare majoră. Nu se va mai plăti de persoană, ci în funcție de cantitatea de gunoi recoltată de la casă/bloc.

„Din primăvară, la case și din toamnă, la blocuri, va dispărea suma pe cap de locuitor și se va plăti în funcție de cantitate. Sunt două variante, în funcție de greutate sau în funcție de volum. Cel mai probabil vom merge în funcție de volum, adică de numărul de tomberoane și pubele umplute”, a adăugat Mocanu.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „Director RER Buzău: „E din cauza statului, nu a noastră”

  • Nu ar trebui sa majoreze deloc. Iau un sac de bani de la societățile comerciale care produc sau nu gunoi. Se facturează 59 lei de punct de lucru pe luna și sunt societăți care au 2-3 saci menaj pe luna

  • Problema este ca acel loc de depozitare nu mai este groapa, devenind intre timp deal, apoi munte, de unde si cheltuielile de cocoțare pentru urcarea gunoiului. Mi se par rezonabile, in aceste conditii, noile preturi, mai ales ca trebuie schimbati si sefii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.