Director Sara Buzău: „Ajutați-ne pe noi, nu firmele din Turcia, Rusia și China!”

Peste 200 de angajați are fabrica Sara Buzău, la ieșirea din oraș spre Vernești (str. Transilvaniei).

Fabrica buzoiană este unul dintre cei mai mari producători din Europa de fitinguri (coturi, teuri, reducții etc.) pentru transportul de gaze și țiței din Europa.

Vizitat ieri, la fabrica din Buzău, de ministrul Economiei, directorul SARA Buzău a cerut ajutorul statului pentru salvarea industriei de profil din România:

Ing. Adrian Cățoiu, director Sara Buzău: „Domnule ministru, cer statului să ne ajute pe noi, producătorii români, nu pe cei din Turcia, Rusia și China. Am pierdut contracte mari eu, din România, cu Transgaz, pentru că li s-au dat unor firme din Turcia. Știți ce fac turcii ? Iau tablă la cele mai mici tarife din Rusia și vin, normal, cu prețuri mai mici. La fel și firmele din China, care primesc subvenții însemnate din partea statului chinez”.

Directorul SARA Buzău a profitat de prezența presei locale (în fabrică) – presă care a însoțit delegația ministerială și a PSD Buzău – pentru a înmâna jurnaliștilor o misivă cu solicitări către guvern:

Conform listafirme.ro, SARA Buzău a avut în 2021 peste 200 de angajați și o cifră de afaceri de 58 milioane de lei.

Florin Spătaru, ministrul Economiei, a fost însoțit de Lucian Romașcanu și Romeo Lungu (parlamentari), primarul C-tin Toma și Emanoil neagu ți Adrian Petre de la CJ Buzău

Peste o lună o să-l întrebăm pe directorul fabricii buzoiene la câte din solicitările sale ministerul Economiei/Guvernul a găsit rezolvare.

Citește și:

loading...

12 comentarii la „Director Sara Buzău: „Ajutați-ne pe noi, nu firmele din Turcia, Rusia și China!”

  • Eu zic să-l întrebăm pe acest director care aproape că s-a mutat în China dacă mai aduce fitinguri la kilogram din Asia și le vinde la preț de Europa.

    Răspunde
  • Răspuns:
    -Guvernul nu a găsit soluții la niciuna dintre solicitări!
    De ce să aștepți o lună?! De la cine să primească răspuns?! Sunt alte interese financiare care, de cele mai multe ori, nu includ interesul național.
    A început campania electorală… Iar gargară, iar minciuni, dar, ce este mai trist, nu avem alternativă la cei care ne conduc acum…

    Răspunde
  • S-ar părea că tovarășul inginer de la Sara pe deal n-a aflat nici pana-n acest moment ce-nseamna economie concurențială !

    Răspunde
  • Pai cu tabla din Rusia sa le faca daca sunt mai ieftine, care e problema? Economie de piata, nu?

    Răspunde
  • Ce glumeț acest domn’ inginer !

    Daca eram ministru și-mi înmâna acele cerințe arogante, tranșante, răspicate, in primul rand m-ar fi bușit râsul, apoi l-aș fi trimis pe acest domn’ de pe alte vremuri, la o facultate de management din secolul acesta unde sa-nteleaga și domnia sa cum e cu economia privată/de piata/concurențială, in care daca ești capabil sa faci fata concurentei, supraviețuiești și prosperi, după caz, daca nu, atunci dispari.
    Nu în ultimul rând, aceste aspecte sunt in folosul consumatorului, adică o grămadă de oameni.
    De ce as favoriza cateva entități, incapabile să facă față concurenței, și le-aș ajuta să facă ele cucu’ mare, in defavoarea grosului oamenilor ?!

    Răspunde
  • O problema rezolvata…..i a promis don primar domnului director Catoiu, ca il roaga pe bunul sau prieten petrus sa ii puna o pila la domnu Sterian de la Transgaz.

    Răspunde
  • Vizita a avut subiect fabrica sau vizitatorii? Valabil și pentru celelalte fabrici vizitate. Care era scopul? Nu merge email-ul la minister? Nici poșta? E de rău dacă asemenea personaje importante au fost nevoite să-și abandoneze agenda încărcată și să meargă personal prin fabrici fără un motiv cel puțin aparent. Ce-o fi? Orice ar fi, nu e de bine.

    Răspunde
  • Ordinea punctelor e alta, dacă vrem să pricepem ce dorește să ne tranmsmită politicul din această țară prin gura acestui domn, că doar nu e vreun tâmpit pe lumea asta care să creadă în întâmplare și declarații politice ad-hoc, pe foi A4. Deși dl Toma are o mimică de deja-vu cu asperități.
    E un principiu similar care se aplică și ideii ”geniale” made in Avrămescu, cu cele maxim 3 minute de așteptat la call-center. Bine, bighead cred că nici nu realizează ce a zis, doar încearcă punctări politice pe linia ”fac rond! fac rond!”, că uită lumea că-i (parlametar) și că există. Și cum are ”fani” și ”adepți” la fel de pricepuți, adică e greu mai departe de propozițiile simple, explic cazul Avrămescu și vă las o lună să vă gândiți la cazul Sara*!
    Serviciul de call-center este externalizat iar cei interesați le contractează precum serviciile juridice, contabile etc (dacă te duce capul și ești cu adevărat capitalist). O durată mai mică la așteptat pare bună pentru consumator (că mori de nervi cât stai în telefon, având o problemă – chestie care agravează starea clientului), dar ce presupune efectiv asta? Păi…:
    Angajați mai mulți în firmele de call-center, cheltuieli cu pregătirea tehnică specifică cleinților, deci costuri mai mari, ceea ce se reflectă în prețul contractului cu cel care are nevoie de call-center. Întrebare: câte exemple știți de societăți care renunță sau au renunțat la profit în favoarea unor servicii mai bune, și întreb de Ro, nu de Tesla? Exact, nu prea știm, deci costul se va regăsi în factura către clientul prestatorului de servicii publice iar strofa favorită la a justifica scumpirile deja o știm: pandemie, război, cutremur, baloane.
    Principiul e că TREBUIE să vorbești cât timp nimeni nu înțelege ceea ce spui!
    * hint: ordinea decentă la citirea listei e începând cu punctul 5, adică cel mai imposibil, pentru că implică naționalizare. Restul sunt gargară, cât timp firma asta are profit și cifră de afaceri cu plus, deși e un mic SRL, cu o gândire unidirecțională deci.

    Răspunde
  • Indianului Mittal a vândut Sidex după ce a făcut miliarde din certificate de CO2 primite cadou (de la politic) pentru închiderea cvasitotală a uzinei, nu știa cum e cu economia de piață/privată/concurențială. Un tăntălău fără facultate de management din secolul acesta.

    Răspunde
  • Pixel, stie totul. A fost implicat DIRECT in conducerea Sidex, a lucrat efectiv ACOLO, a participat MEREU la deciziile interne si a fost la curent cu TOATE informatiile care il fac azi sa afirme, cu certitudine, ce s-a intamplat de fapt acolo.

    Răspunde
    • Nu că iau apărarea Pxl-lui, sau că am ceva împotriva logicii tale, Cătălin, dar nici când ai fost procreat sau te-ai născut nu cred că a fost prezent, și totuși exiști. Cum explici?

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.