Slider

Director Școala Măgura: „La Buzău e voie cu 20, iar la noi, din 12, cât sunt toți într-o clasă, trimitem jumătate acasă ?”

Sistemul hibrid – cu jumătate dintre elevi la școală și jumătate acasă (on-line) – pe care Ministerul Educației vrea să-l impună în localitățile din scenariul galben naște situații care afectează logica.

Dan Popescu, director Școala Măgura: „Înțeleg că în orașul Buzău la clasele cu 30 de elevi se permite ca 20 să fie în clasă și 10 acasă. Întreb și eu, logic, de ce la noi, în rural, dacă avem 12 elevi, cât sunt toți într-o clasă, trebuie să trimitem 6 acasă ?”

Școala Măgura, o unitate de învățământ model

În plus, transmiterea în direct în condiții bune pe platformele Zoom/Meet a orelor ținute de profesori în clasă pentru elevii de acasă nu e o operațiune deloc simplă.

Trebuie un laptop cu o cameră video bună (ca să se vadă la tablă) și o poziționare adecvată (ca să prindă și profesorul și tabla), cu un microfon bun (altfel nu se vor auzi explicațiile profesorului).

Apoi, e nevoie și de o conexiune bună la internet, dar și un cadru didactic talentat care să poată să fie elocvent atât pentru cei din clasă, cât și pentru cei de acasă.

Dan Popescu, director Școala Măgura: „Din fericire, noi la Măgura, avem toate dotările tehnice necesare, grație proiectelor europene în care a fost implicată școală în ultimii ani. Dar, nu știu dacă peste tot există aceste condiții”.

loading...

4 comentarii la „Director Școala Măgura: „La Buzău e voie cu 20, iar la noi, din 12, cât sunt toți într-o clasă, trimitem jumătate acasă ?”

  • D-l director de la Magura se astepta oare la ceva logic si inteligent din partea Guvernului Meu, condus de un betziv notoriu care in pauzele bahice se delecteaza cantand la zongora?…….[Leo]

  • Cine i-a spus ăstuia ca trebuie sa stea 6 acasa din 12? Se actioneaza personalizat, in functie de scoala.

  • Suntem in campanie electorala.

  • Johanes e de vina pentru tot. Care canta la Mandolina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.