Director Trans-Bus: „Toți pensionarii trebuie să-și facă legitimații. Indiferent dacă gratuitatea rămâne totală sau limitată”

Așa cum buzoienii.ro a informat zilele trecute, în curând Trans-Bus și Primăria Buzău vor anunța decizia în privința circulației cu autobuzul a pensionarilor. În aceste zile se întocmește bugetul municipalității pe 2017, iar în document se va trece și cuantumul subvenției acordată Trans-Bus.

Funcție de acești bani se va decide dacă pensionarii vor mai avea gratuitate absolută, dacă vor primi doar un anumit număr de călătorii gratuite sau chiar deloc, pentru cei cu pensii mai mari. 

Directorul Trans-Bus a declarat azi pentru buzoienii.ro că toți pensionarii, indiferent de tipul de gratuitate primit, vor trebui să vină la sediul societății pentru a-și întocmi legitimații:

„Nu se mai poate ca până acum. Curtea de Conturi ne obligă să comunicăm exact câți pensionari circulă cu autobuzul. De aceea, indiferent dacă gratuitatea va rămâne totală sau se va limita la un anumit număr de călătorii, toți pensionarii vor trebui să vină la noi pentru a se înregistra și a primi un anumit tip de legitimație sau abonament de călătorie”.

Scopul Curții de Conturi este și cel de a direcționa o parte din veniturile Trans-Bus către stat. După contabilizarea numărului exact de călătorii se va plăti și TVA corespunzător.

Se va decide și în privința taxatoarelor

În 2017 ar urma să fie introdus pe autobuze și sistemul modern e-ticketing. Călătorii vor trebui să-și procure cartele pe care să le valideze la urcarea în autobuz. E-ticketing-ul va lăsa însă fără obiectul muncii pe cele 60 de taxatoare. „Asta nu însemnaă că vor fi toate disponibilizate. Unele vor trece la supracontrol, altele vor primi alte însărcinări. E posibil ca unele dintre ele să fi și concediate. Dar e prematur, vom vedea” a declarat directorul Gică Toader.   

Auraș Tereacă

 

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.