Director Trans-Bus: „Vom cumpăra încă 30 de autobuze în 2017. Distanța între două curse trebuie să fie de 10 minute”

O oră este distanța între două curse pe linia de autobuz numărul 4.

„E enorm. Avem un singur autobuz pe acest traseu. Vă dați seama că nu putem concura cu maxi taxi. Pe ruta numărul 3 frecvența e la fel de mare: 35 de minute. Pe 9 e de 30 de minute. Și pe 2, chiar dacă direcționat mai multe autobuze aici, frecvența e de 25 de minute. Cel mai bine stăm pe traseul 8 cu 20 de minute” a precizat pentru buzoienii.ro, Gică Toader, directorul Trans-Bus.

Pentru a micșora distanța dintre curse, în 2017, Trans-Bus va achiziționa peste 30 de autobuze second hand.

„Să vedem câți bani ne va aloca primăria în buget. Probabil, se va face în două etape. După ce știm câți bani avem vom încpe prospectarea pieței, apoi licitație și aducerea propriu-zisă a autobuzelor. Intenția este ca frecvența între două curse pe toate traseele să devină doar de zece minute. Abia atunci putem spune că avem transport civilizat în Buzău. Atunci vom câștiga și concurența cu maxi taxi. Când autobuzele se vor succeda rapid, călătorii vor prefera autobuzele, sunt mai spațioase și mai confortabile. Atunci, îi vom convinge și pe unii dintre buzoieni să-și lase acasă mașinile personale și să-și facă abonament la Trans-Bus”.

În afara celor 30 de autobuze second hand, Trans-Bus va primi cel mai probabil la sfârșitul anului vitor și o infuzie de alte 30 de autobuze noi, euro 6, din fonduri europene.

Auraș Tereacă

loading...

Un comentariu la „Director Trans-Bus: „Vom cumpăra încă 30 de autobuze în 2017. Distanța între două curse trebuie să fie de 10 minute”

  • Ați face un lucru tare bun , dle Director .Tocmai i-am scris și dlui Primar ,așteptăm enorm de mult în stații ,mai ales noi pensionarii pentru că Maxi Taxi ne taxează .Și v-aș da și dvoastră o idee pentru a face mai atractibile autobuzele pe liniile 7 și 8 la intrarea în Micro 14 .De la Spital direcționați mașinile pe ruta Maxi Taxi , adică pe Grigore Baștan și la întoarcere tot pe acolo .Călătorii sunt nevoiți să plătească Maxi Taxi ,din cauza câinilor ,mai ales seara .Vă mulțumim .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.