Discuție aprinsă între o călătoare și echipa de control a biletelor

Scandal astăzi în autobuzul 2 între o călătoare și echipa mixtă (polițist local  și o fostă taxatoare) de verificare a biletelor.

„Nu sunteți în regulă, doamnă. De ce nu v-ați compostat imediat biletul ?”, a reclamat controloarea.


„Păi asta făceam. Încercam să compostez biletul. Abia cum m-am urcat în autobuz”, a răspuns călătoarea.

A urmat un schimb zgomotos de replici între cele două părți.

„Nu se poate așa ceva. Să vă spun cum a fost. M-am urcat în autobuz pe ușa din spate. Am găsit un loc liber, chiar pe bancheta din spate, și m-am așezat. În același timp, mi-am scos biletul din poșetă și l-am îndreptat înspre aparatul de compostat. Prin spatele meu s-au urcat în autobuz în ultima clipă controloarea și polițistul local. M-au acuzat că, vezi Doamne, n-aș fi compostat biletul dacă nu i-aș fi văzut pe ei. M-am enervat, recunosc, nu mi se pare în regulă să acuzi așa, degeaba, pe cineva. Eram cu biletul în mână și îl îndreptam înspre compostor. Dânșii n-aveau habar că și eu tot la aceeași stație m-am urcat. Probabil că dacă în locul meu ar fi fost cineva mai moale, l-ar fi pus să plătească amenda”, a explicat apoi călătoarea reporterului buzoienii.ro.

De partea cealaltă și fostele taxatoare au dreptatea lor.

Există călători care stau cu biletele în mâini, dar nu le compostează decât atunci când zăresc apariția în stație a echipei de control.

Până în prezent, de la introducerea controlului pe autobuze, s-au dictat câteva amenzi, dar se apreciază că acestea sunt cazuri izolate și că în general călătorii sunt conștiincioși și își achiziționează bilet.

Costul amenzii este de 30 de lei în caz că se achită pe loc.

Citește și articolul: Șoferul pare să nu fi auzit încă de trecerea de pietoni și nici de frână – VIDEO. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

7 comentarii la „Discuție aprinsă între o călătoare și echipa de control a biletelor

 • Ca sa nu exiște discuții de genul asta de ce nu se implementează o regula ca în occident adică toate persoanele sa se urce prin ușa din fata și coborârea prin ușile din spate și de la mijloc bineînțeles o perioada coordonata de acești controlori

  Răspunde
 • Vrajeala, individa a incercat sa faca suveica clasica, si a scos biletul cand a vazut ca e control sa simuleze, vezi doamne, ca acum il composta.
  Eu stiu ca in autobuz te urci cu biletul in mana sau in buzunar si nu te asezi pana nu il compostezi. Ai timp destul cat stai in statie sa il scoti la indemana.
  Ea se asezase si cand a vazut controlul repede s-a cautat prin poseta sa scoata bilet sa se prefaca ca atunci il composta.

  Răspunde
 • În cea mai mare parte ,buzoienii sunt oameni de bună credință .Că se mai strecoară unul ,doi ,asta e .Nu există pădure fără uscături .

  Răspunde
 • Anonimule ..se pare ca esti putin prostut, de ce vorbesti fara sa stii ce s a intamplat de fapt ,sau esti cumva vreunul cu suveica ? Nu va mai dati cu parerea despre situatii de care nu aveti habar.

  Răspunde
 • Anonimule ..se pare ca esti putin prostut, de ce vorbesti fara sa stii ce s a intamplat de fapt ,sau esti cumva vreunul cu,, suveica,, ? Nu va mai dati cu parerea despre situatii de care nu aveti habar.

  Răspunde
 • Ieri in autobuzul 10 , la statia Bazar se urca un politist local, la statia din centru se urca inca un barbat si o femeie(tot polisti locali) , iar la statia Piata urca d-na controloare.
  Fiindca observasem ca „organele politiei locale” nu-si compostasera bilet , am intrebat-o pe angajata Transbus de ce nu solicita si biletele „organelor”?
  Doamna mi-a zis ca o ajuta pe ea , iar un organ a sarit repede cu precizarea ca este in timpul serviciului.
  Le-am zis sa le fie rusine ca-si dau onoarea pe 2 lei!
  Oameni de 2 lei !

  Răspunde
 • Da, ei fac abuz in functie si interpreteaza in mod abuziv si nelegal un articol prin care se specifica ca personalul MAI poate sa circule cu transportul in comun gratuit, numai ca in articolul de lege scrie ca poate sa circule gratuit cu transportul in comun pe baza legitimatiei MAI numai daca e intr-o misiune pe care nu o poate executa altfel decat prin folosirea transportului in comun.
  Si acea lege nu se aplica Politiei Locale, care nu apartine de MAI.

  Si uite asa indivizii de la politia locala circula ilegal in afara orelor de program gratuit.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.