Discuții despre traseul autostrăzilor Buzău – Ploiești și Buzău – Focșani

Prefectul Carmen Ichim, șeful CJ Emanoil Neagu și trei reprezentanți ai Companiei Naționale de Drumuri apar în poza de mai sus.

În sală au mai fost primari de comune de prin jud. Buzău, diverși funcționari și presa locală.

Subiectul ședinței a fost prezentarea și discutarea traseelor pe care viitoarele autostrăzi Ploiești – Buzău și Buzău – Focșani le vor avea prin jud. Buzău. Prezentăm mai jos câteva aspecte.

*Autostrada spre Focșani va trece prin spatele aerodromului de la Boboc (și nu pe câmpul dintre E85 și calea ferată Buzău – Rm. Sărat)

În mijlocul hărții apare aerodromul de la Boboc

*La V. Pașii sunt doua variante. Fie între V. Pașii și Scurtești, fie între Stăncești și Dâmbroca (variantă mai probabilă)

*Se va construi un nou pod peste râul Buzău la V. Pașii, dar și unul peste Rm. Sărat între V. Râmnicului și Râmnicelu

*Autostrada Ploiești – Buzău ar urma să treacă în dreapta șoselei actuale (Găgeni, Clondiru, Stâlpu. Spătaru) și nu pe partea dinspre dealul Istriței

*Carmen Ichim: „Am rugămintea la proiectant să prevadă trasee prin extravilan, să n-avem cu probleme cu zgomotul, praful, etc”

*Mulți dintre cei prezenți sunt pesimiști că autostrăzile se vor face și că discuția despre posibilele trasee e inutilă

Primarul din Valea Râmnicului, comună prin care ar trece autostrada

*În curând vom prezenta și hărțile cu variantele de trasee luate în considerare de proiectanți

*Din acel moment, probabil că va crește valoarea terenurilor din zonă. Vor apărea și rechinii imobiliari care le vor face oferte localnicilor.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „Discuții despre traseul autostrăzilor Buzău – Ploiești și Buzău – Focșani

 • Autostrăzi prin județul Buzău?! Poate peste vreo 20 de ani…
  Mai bine ar investi în transformarea actualelor drumuri cu o bandă pe sens în drumuri cu două benzi pe sens, cu separatoare între cele două sensuri și treceri de pietoni suspendate în localități, iar limita maximă de viteză în aceste localități să fie de 70-80 km/oră.

  P.S. Aceste discuții nu fac decât să crească prețurile în zonă. D-na prefect mai bine s-ar ocupa de altceva, dar poate are alte interese…

 • Este fff trist ce se petrece in aceasta tara!
  Suntem cobai…
  An electoral
  La anul votam primarii
  Si au inceput campania electorala anticipat…
  Toma…cand se asfalteaza restul de strazi din oras ???nu mai da bani la puturosi
  Pune i la munca pe asistati!

 • Cateva indicii fac adevarate afirmatiile de mai sus; 1. In judetul Buzau s-au oprit asfaltarile pe drumurile judetene; 2. stirea a aparut mai intai in judetul Prahova, unde se pare ca partea lor de autostrazi s-a finalizat; 3. tevile de la Ecogen vor fi folosite pentru constructia podurilor aferente; 4. pe terenurile agricole din judet, acolo pe unde urmeaza traseul autostrazii taranii au renuntat la muncile agricole, sperand sa scoata bani frumosi din exproprieri; 5. pentru ca autostrada trece pe langa aeroportul de la Boboc nu mai avem nevoie de inca o pista de aterizare.

 • Doamna prefect ar trebui să îl întrebe pe domnul Neagu când asfaltează toate drumurile județene din județul Buzău. Să lanseze Programul „Niciun drum județean de pământ”. Bani sunt, dar și alte interese decât cele ale comunității locale.
  Domnule Neagu, de ce nu se asfaltează toate drumurile?

 • Aveti dreptate ,baieti. A inceput campania pt. locale. In loc sa dubleze actualele sosele se apuca de proiecte si studii. D na prefect viseaza la bazaconii. Cine stie pe ce se vor duce bani, dar sigur nu pe sosele Nu. Vai de capul credulilor. Cati km. de sosele de viteza a inaugurat PSD de la Mitrea citire incoace. Ioc

 • Filme SF.
  Pierdere de timp.
  Povești de adormit proștii.
  Aceste autostrăzi nu se vor construi în următorii 30 de ani.
  Noapte bună, România!
  Votați psd!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.