Dna Senator, reacție după decesul taximetristului în fața gării

„Sunt senator de Buzău, ales în anul 2016 în Circumscripția electorală Rm. Sărat. Și sunt râmniceancă. Nu am cuvinte ca să îmi arăt întreaga indignare în legătură cu tragedia apărută ca efect direct al transformării unicului spital din Râmnicu Sărat în ”spital-tampon-covid” printr-un ordin aberant al Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru”.

Așa și-a început comunicatul de presă dna Liliana Sbârnea, senator PSD de Buzău.

„De curând un om a murit cu zile pe treptele gării din localitate, deși ar fi putut fi salvat. Prezint cu durere în suflet condoleanțe familiei îndurerate. Avea 51 de ani, și a căzut la doar 200 de metri de spitalul din Râmnicu Sărat. Salvarea, apelată prin numărul de urgență, a ajuns la aproximativ 40 de minute după apel, pentru că a fost trimisă din Buzău, nu de la spitalul din localitate. Încă o viață pierdută din nepăsare și birocrație!

Este inadmisibil modul în care autoritățile centrale ajung să se joace cu viața oamenilor doar pentru a respecta niște ordine aberante, disproporționate și nepotrivite total cu situația din teren.

Printr-o interpelare adresată încă din 27.03.2020 ministrului Afacerilor Interne, domnul Ion Marcel Vela și ministrului Sănătății, domnul Nelu Tătaru, semnalam că ne-a trimis pe noi râmnicenii ”fără scut și fără armă” în linia întâi. Niciun răspuns de la Ministerul Sănătății nici până acum, însă.

Ce aveam la acea dată: medicii și asistentele fără minimum de protecție, dotările spitalului – inexistente, instrucțiuni și ventilatoare, coridoare de protecție-zero.

Motivele pentru care întreaga noastră comunitate a reacționat dur și întemeiat la aceste măsuri sunt deja arhicunoscute presei și autorităților: nu aveam medici specializați în medicina de urgență, nu era decât un medic infecționist, lipseau dotările pentru COVID-19 din instruirea personalului medical pentru astfel de situație, nu aveam nimic în dotare pentru a justifica rechiziționarea de fapt a acestui spital, singurul care deservea nu numai populația din municipiu, ci și din cele 16 comune din jur!

Evidența deciziei proaste s-a confirmat curând; în timp ce bolnavii noști erau plimbați iresponsabil pe la spitale din Buzău și Focșani, un singur bolnav suspect de COVID-19 fusese adus în aprilie în spitalul dedicat. Un singur caz într-o lună, într-un spital cu 500 de paturi!

La începutul lunii mai, alte măsuri iresponsabile: pacienți transferați de la Focșani sau de la Adjud, nu asimptomatici, ci cronici, fără rezultatele testelor pentru depistarea COVID-19.

Deși medicii aflați în linia întâi au fost repartizați la două pensiuni din localitate, conform măsurilor de protecție, izolare etc. impuse de ordonanțele militare, municipiul nu a primit nici un ban, prin DSP, pentru decontarea acestor cheltuieli către pensiuni.

Primarul localității a cerut în repetate rânduri explicații și redeschiderea măcar a ambulatoriului spitalului. Ministerul Sănătății rămâne surd și mut la toate aceste mesaje disperate, ignorând faptul că se pot oricând repeta tragedii, dacă nu se aprobă demersul autorităților locale. Nu putem și nu vrem să decontăm noi, PSD,  greșelile guvernanților actuali. De aceea mă alătur cu toată puterea acestui demers și cer ministrului Sănătății să ia măsuri pentru revenirea la normal.

Noi, cetățenii din Râmnicu Sărat, vrem redeschiderea urgentă a secției ambulatorii a Spitalului din Râmnicu Sărat!”, și-a încheiat comunicatul Liliana Sbârnea.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

3 comentarii la „Dna Senator, reacție după decesul taximetristului în fața gării

 • De acord ca trebuie deschisa policlinica, cat despre decontarea despre care vorbiti, nu cumva ministrul Pintea este cel mai vinovat pt ca stia din anul 2019 despre pandemia care va veni si nu s-a ingrijit sa fie rezerve de stocuri in spitale? Se pare ca tocmai ministrul dvs avea alte preocupari. Acelasi stil marca PSD, sa aruncam pisica in curtea altora, de parca oamenii sunt prosti. Acest guvern a gasit vistieria tarii goala, 0 stocuri echipamente, 0 stocuri medicamente. Fix guvernul dvs le-a lasat asa. Din nevoia oamenilor de a fi deschisa policlinica ati reusit sa faceti doar o sicana politica

 • @Anonim, nu pune botul la ce spune PNL și Iohannis. În rezervele de stat există și alimente, și medicamente, și altele.
  OMS a avertizat din decembrie 2019 că va veni o epidemie, iar SRI a făcut acest lucru în ianuarie 2020. Ce a făcut guvernul PNL?! Nimic!!! Pentru că pe Iohannis îl interesau doar alegerile anticipate.
  Cât despre visteria țării, bani erau destui, a fost creștere economică reală. Acum Chîțu se împrumută, la dobânzi mari, pentru a-și finanța incompetența. Acest Chîțu a fost dat afară de la ING Bank fiind acuzat de fraudă.
  Peneliștii au arătat că sunt mai proști decât pesediștii.
  Nu sunt pesedist și nici penelist, ori simpatizantul altui partid.

 • Pt Dan. Va rog sa cautati pe net stirile protv din 13 martie 2019, atunci a anuntat OMS ca va veni pandemia. Nu dezinformati, ca nu merge. Catu finanteaza acum furtul tuturor guvernelor de peste 30 de ani. Nu ma intereseaza nici un fel de partid, dar pot judeca cine nu a facut ce trebuia din 13 martie 2019 pana in prezent

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.