„Dnul doctor zice că nu el mi-a pus piciorul la loc…”

Așa arată un picior tăiat și apoi pus la loc. Nenorocirea s-a abătut peste un lăcătuș mecanic de la Ductil Steel Buzău.

„Eram la schimbul trei, după miezul nopții. Schimbam o cajă defectă în secția Laminor. Caja stătea în macara, prinsă de o șufă. La un moment dat, șufa s-a rupt… Mi-a secerat tibia, peroneul, carnea. Restul de picior mai stătea prins în câteva vase de sânge. Imagine horror, baltă de sânge. N-am leșinat, vedeam cu ochii mei totul. Poate că aș fi murit din cauza hemoragiei, dar un coleg a găsit o eșarfă și cu un rest de cămașă a improvizat un garou cu care a redus sângerarea”.

Minunea doctorului Vulpe

„La spital am auzit o asistentă când a sunat în toiul nopții un doctor. În cinci minute. doctorul era lângă mine, probabil că locuia aproape. „Ce mai stați, în sala de operație cu el. Băiete, încerc să-ți salvez piciorul. Dar nu știu dacă voi reuși. A doua zi, când am deschis ochii, am văzut prima dată piciorul întreg și apoi alături, pe domnul doctor. „Să știi că nu eu ți-am salvat piciorul. Cineva, acolo sus, te iubește”, mi-a spus. Au urmat 48 de zile de spitalizare. În care acest doctor m-a vizitat, tratat, încurajat, în fiecare zi. Să-i mulțumesc domnului doctor Vulpe, vă dați seama, e prea puțin. Nici nu știu ce și cum să-i spun. Dar, înțelege el, sentimentele mele față de dânsul”, ne-a povestit omul cu piciorul întreg.

Se numește Costel Călin și e din comuna Costești, satul Pietrosu. Reporterul buzoienii.ro i-a atras atenția prezența lui, sâmbătă la meci.

„Da, sunt microbist, susținător al Gloriei. Familia și prietenii mi-au făcut cadou vizita la stadion la meci. Le mulțumesc mult pentru tot ce-au făcut pentru mine în aceste două luni de coșmar îndeosebi soției și celor trei fete. Am speranțe că, dacă recuperarea va merge bine, peste un an voi putea păși cu dreptul în viață și la propriu și la figurat. Sper că voi redeveni un om normal și că voi putea merge din nou, inclusiv la serviciu”, ne-a spus Costică Călin.

În încheiere, pentru întregirea articolului era musai să mai atașăm o poză. Ne cerem scuze, dar n-am găsit una cu omul în halat.

Dr. George Vulpe, ortoped și traumatolog, Spitalul Județean Buzău

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „„Dnul doctor zice că nu el mi-a pus piciorul la loc…”

 • Tereaca, ce se intampla cu tine ? Nu te mai recunosc…. Inca un articol in care nu preamaresti realizarile lui Tomita ???
  Esti ok? Nu ai febra, nu ?….
  :)))

 • Cine stie ce ii cloceste in cap lu Terecuță al nostru!
  Cand ii ordona Tomel baga mare articol dupa articol.
  Jos mafia Buzoiana
  Jos Iliescu

 • Astea sunt articole de jurnalist profesionist Auras! Păcat că nu iti sunt comandate zilnic! Păcat!

 • Cred că asemenea … ” povestiri cu final neașteptat ” ar trebui popularizate cât mai mult în opinia publică… Suntem asfixiați de ” știrile de la ora 5 ” în care predomină tot răul din țara asta , fie că sunt morți pe șosele, furturi de lemne, violuri, spargeri de locuințe, mizerie în natură și-n sufletele unora… Medicul în cauză a fost totuși un profesionist în materie dar are dreptate când spune că-i și mâna Celui de Sus ! Totul e bine când se termină cu bineși m-aș bucura să-l avem pe dl. Călin Costică printre suporterii Gloriei, chiar în tribuna oficială, alături și de dr. Vulpe !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.