„Doamna e foarte afectată. Regretă foarte mult”. Profesoara care i-a scăpat elevului două palme va fi judecată de trei colege. Iată ce riscă

Prof. Aurelia Cioboată

Profesoara de matematică a școlii din Lipia, care recunoaște că i-a scăpat, la nervi, două palme unui elev, a fost audiată azi de Consiliul de Administrație al unității școlare.

Poliana Partal

„Da, a venit în fața noastră, a Consiliului de Administrație. Era foarte afectată, regretă mult cele întâmplate. Se vedea din vorbă, dar și din chipul ei, că trece printr-o dramă. Vă dați seama că nu-i convine deloc ca după o viață la catedră, unde și-a făcut datoria cu conștiinciozitate, să se vorbească acum, în acest fel, despre ea în presă. Eu zic că tot acest scandal iscat trebuie curmat, și așa s-a făcut destul de mult rău școlii. Doamna profesoară și-a învățat lecția, n-o va repeta, iar elevul respectiv și familia lui trebuie să se liniștească la rându-le. Am înțeles că baiatul merge la biserică, e ajutor de dascăl și vrea să dea la seminar. Nici lui nu-i face bine acest scandal”, ne-a declarat Poliana Partal, reprezentantul primăriei în Consiliul de Administrație al școlii.

Sșcoala Gimnazială Merei

Decizia n-o va lua Consiliul de Administrație, ci Comisia de Disciplină. Mai exact, e vorba de trei profesoare ale școlii din Merei, de care ține unitatea mai mică din Lipia. Cele trei profesoare au fost numite azi de Consiliul de Administrație. Numai că, dintr-o secretomanie ciudată, care nu face decât să trezească bănuieli, atât membrii Consiliului de Administrație, cât și reprezentanții școlii au refuzat azi să decline identitatea celor trei profesoare, dar și ziua când se va întruni această Comisie de Disciplină. 


Răstimp, elevul de clasa a opta, care susține că a primit de la doamna dirigintă, nu doar palme, ci și câțiva pumni, s-a întors la școală.

Pentru a depăși momentul, Valentin Draghia urmează suplimentar câteva ore de consiliere psihologică.


Mai jos au fost inserate câteva extrase din regulamentul Școlii din Merei, postate pe site-ul unității de învățământ.

Personalul didactic are urmatoarele obligaţii:

6) Sa nu lezeze în nici un mod personalitatea elevilor, să nu primejduiască sănătatea lor fizică
şi psihică.
7) Sunt interzise cu desăvârşire pedepsele corporale.


Sancţiuni disciplinare

Se aplică aplica personalului didactic în raport cu gravitatea abaterilor, precum si procedura sunt cele prevazute de Legea educatiei, Sectiunea 11:
a) observaţie scrisă;
b) avertisment;
c) diminuarea salariului de bază, cumulat, când este cazul, cu indemnizaţia de conducere, de
îndrumare şi de control, cu până la 15%, pe o perioadă de 1-6 luni;
d) suspendarea, pe o perioadă de până la 3 ani, a dreptului de înscriere la un concurs pentru
ocuparea unei funcţii didactice superioare sau pentru obţinerea gradelor didactice ori a unei
funcţii de conducere, de îndrumare şi de control;
e) destituirea din funcţia de conducere, de îndrumare şi de control din învăţământ;
f) desfacerea disciplinară a contractului de muncă.

Citește și articolul: Aproape neverosimil! Taximetriștii din Buzău despre calul care a provocat accidentul de la Lipia. Iată drumul parcurs!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „„Doamna e foarte afectată. Regretă foarte mult”. Profesoara care i-a scăpat elevului două palme va fi judecată de trei colege. Iată ce riscă

 • Daca vorbim de cel care loveste ca trece printr-o drama,atunci cel care le primeste prin ce trece? Are copil acasa,s-a gandit vreodata ca in atatia ani de cariera a lovit multi copii iar toti acesti parinti au tacut mereu?Pana acum de ce nu si-a invatat lectia?

  Răspunde
 • Doamna nu e la prima fapta de acest gen.Anul trecut unei fete cu doua palme i.a invinetit ochiul, iar unul baiat tot cu 2 palme l.a umplut de sînge.De ce atîta mister? Ce au de ascuns? De ce toată lumea tace?Circula o vorba printre părinții colegilor lui Valentin: Vali nu minte. Profesoara i.a tras 2 palme apoi şi.a tras bluza peste pumn şi i.a administrat cîțiva pumni.

  Răspunde
 • Dacă era una din prințesele mele,in cauza era problema mare

  Răspunde
 • Dacă era una din prințesele mele lovită,era problema mare

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.