Doar cei de la „pază” dau teste fizice, restul nu. Iată cum s-a ajuns la această „discriminare”

Vă vine să credeți sau nu dar Curtea Constituțională și-a băgat coada și în relația Primăria Buzău – Poliția Locală.

Conform proiectului inițiat de C-tin Ionescu (și votat), toți polițiștii locali din Buzău ar fi trebuit să fie testați fizic în această toamnă.

Inițiativa lui Ionescu – ce ironie! – i-a venit mănușă primarului Toma care caută de doi ani să scape de foștii agenți folosiți la paza școlilor din Buzău.

Pe lângă vestea proastă că vor trebui testați fizic, de azi cei 250 de angajați – PERSONAL CONTRACTUAL – au și o frustrare.

Restul de 150 de salariați ai Poliției Locale – FUNCȚIONARI PUBLICI (rutier, ordine publică, dispecerat, disciplină în construcții etc.) – nu vor fi testați.

Cum vine asta, unii da și unii nu ? Iată explicația (pe scurt).

Curtea Constituțională a hotărât anul trecut că Metodologia de Evaluare a Performanțelor Profesionale ale Funcționarilor Publici aprobată prin hotărâre de guvern este neconstituțională și că trebuie lege.

Iar până când Parlamentul va emite legea, funcționarii publici nu mai pot fi testați. Așa scapă cei 150 de polițiști locali – funcționari publici de la a mai susține testele fizice.


Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Citește și:  Bebe Ionescu: „Mi-ați modificat proiectul!” / Toma: „Ionescu minte!” / Pistol: „Ionescu a semnat” CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „Doar cei de la „pază” dau teste fizice, restul nu. Iată cum s-a ajuns la această „discriminare”

 • Trăim în România ” ești tare bos” numai vouă vă putea trece prin cap așa ceva

  Răspunde
 • Mai exista si legislatia muncii in Romania? Se fac legile la Buzău?
  Pai daca avem primar reporter care ocupa si toate functiile in primărie…

  Răspunde
 • Majoritatea de la locala sunt incapabili. asa ca afara cu ei. sa ramana politia, oameni cu pregatire nu locali fără pregatire. nu stiu sa vorbeasca, sunt plini de ei, fac abuz si se vad altceva decat sunt ! Afara cu ei ca ne am saturat !!!! Majoritatea au 150 de kg !!! Imi spuneti si mie cum pot ei sa prinda un infractor ?

  Răspunde
 • Polițiști locali sunt singurii care se mai văd prin oraș. Dacă sunt instruiți la începerea programului, sau după, nu e o problemă.
  Este nevoie de prezența lor în cartiere unde sunt gășcuțe gălăgioase, mâncători de semințe, câini cu proprietari care nu au mătură și făraș, derbedei…etc. Cred că trebuie să se mai angajeze. Primăria se folosește de acești oameni. Nu i-am văzut încrezuți sau nepoliticoși. Depinde acum de cel care face aprecierea. O fi unul care nu respectă normele legale și nu mai dorește polițiști.
  Chiar și cei care însoțesc controloarele în autobuze sunt utili. Ei acționează in cazul în care unul e o raznic și controloarea nu are soluție…..Spor la treabă și pregătire profesională intensă!

  Răspunde
 • Cristian, cu ce sunt mai capabili agentii de poliție( cei angajați din surse externe) care au școlarizare 3 luni?
  Sunt si la voi persoane certate cu legea, nu mai departe cand o polițistă si-a ucis copilu(cum a trecut testul psihologic? )

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.