Doar elevii care vin la școală cu autobuzul au mai primit abonament gratuit. Cei care locuiesc în apropiere și vin pe jos, nu. E o decizie corectă ?

Pe diverse canale, în ultimele zile mai mulți părinți nemulțumiți m-au informat că ai lor copii nu au mai primit abonament gratuit pe autobuz.

„De la fata mea din clasă, doar doi copii au primit abonament gratuit. Nu s-a mai dat decât la copiii care vin și pleacă de la școală cu autobuzul. Fetița mea nu mergea la școală cu autobuzul, dar o făcea gratuit când se ducea la meditații sau la cercurile la care e înscrisă la Palatul Copiilor. Nu știu cine a luat această decizie, primăria, școala, societatea de transport public, dar nu mi se pare deloc inspirată”, e mesajul transmis de o doamnă către redacția buzoienii.ro.

În această privință, directorul Trans-Bus, Gică Toader, a ținut azi să precizeze următoarele:

„Nu e decizia noastră, ci a unităților de învățământ. Noi am eliberat abonamente tuturor celor trecuți pe listele primite de la școli. Acum aud, de la dvs., de acest lucru. Însă, mi se pare corect, așa prevede și hotărârea de Consiliu Local. Gratuitatea se acordă strict pentru transportul elevilor la școală. Nu pentru a se deplasa la alte activități”. 

Chiar dacă vin cu autobuzul la școală, de gratuitate nu mai beneficiază nici elevii din Mărăcineni și Săpoca, care veneau în oraș cu autobuzul nr. 2. Hotărârea CLM Buzău îi vizează pentru gratuitate doar pe elevii cu domiciliul în municipiul Buzău.  Din informațiile buzoienii.ro la anumite școli din oraș li s-au acordat abonamente elevilor din Mărăcineni și Săpoca. Acestea urmează a fi retrase, iar elevii fie își vor cumpăra zilnic bilet, fie vor opta pentru un abonament pentru o linie în cuantum de 35 de lei pe lună. 70 de lei pe lună costpă abonamentul pe toate liniile. 

Auraș Tereacă

loading...

3 comentarii la „Doar elevii care vin la școală cu autobuzul au mai primit abonament gratuit. Cei care locuiesc în apropiere și vin pe jos, nu. E o decizie corectă ?

  • Va gândiți la cei din apropiere în loc sa va gândiți la cei de la țară. Ei nu platesc pentru a merge cu autobuzul în schimb noi platim.

    Răspunde
  • Sa se mute la tara si primesc abonamente sa vina la scoala .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.