Doctorul Zoican de la UPU zice însă că n-a fost nicio înscenare! Care e adevărul ?

Polemică serioasă stârnită de la un (aparent) banal accident de circulație.

S-a întâmplat ieri după-amiază în cartierul Mihai Viteazul pe strada Aurel Vlaicu.

Un minor de etnie romă a fost lovit de un autoturism condus de un buzoian.

La câteva ore după accident, șoferul și soția sa (aflată în mașină) – după ce au devoalat scena petrecută în doar câteva secunde – au lansat o acuzație destul de gravă.

„E mai mult decât o bănuială că accidentul a fost de fapt o înscenare. Că minorul a fost îndemnat să se arunce în fața mașinii. Totul s-a petrecut în câteva secunde. Copilul alerga pe partea cealaltă a șoselei și deodată și-a schimbat direcția și a sărit în fața mașinii. E suspect și cum de un taxi aștepta fix acolo cu ușile deschise. Și deodată au sărit de pe margine, cu scandal mare, o ceată de rromi. Copilul a fost luat imediat pe brațe, urcat în mașină și fuga la spital. Mai apoi am aflat că minorul n-are 4 ani, ci 11, că era de fapt din Costești și că n-a stat la spital, s-a externat după câteva ore. Nu e adevărat nici că am avut viteză. Abia ce ieșisem din curte de la siloz. Deci abia ce parcursesem câteva zeci de metri”.

Cei doi soți consideră că inclusiv poliția rutieră a ajuns la această concluzie, deoarece șoferului nu i-a fost reținut permisul și nici nu i s-a dat vreo sancțiune.

Totuși, această variantă este combătută de medicul Adrian Zoican, șeful UPU.

„Eu nu cred așa ceva. Nu în acest caz. Credeți-mă, am experiență, știu să fac diferența. Copilul era julit peste tot, era foarte speriat, urla, abia putea fi stăpânit. La fel și însoțitorii, erau disperați, mai ales tatăl său. Făceau scandal pe aici, s-au suit pe geam ca să vadă înăuntru cum e băiatul. A trebuit să ies afară ca să-i potolesc. Și nu-i adevărat că minorul a fost externat. A rămas internat pe secția de chirugie pediatrică. Iar faptul că era un taxi cu ușile deschise nu înseamnă mare lucru. Uitați-vă la toate taxiurile din oraș pe căldura asta. Mulți dintre taximetriști stau cu ușile deschise”, a spus Zoican.

Care o fi adevărul, reporterul buzoienii.ro nu știe încă, dar va căută să-l afle.

Totuși, e recomandat a nu se stârni o ploaie de acuzații grave la adresa romilor implicați în incidentul de ieri doar pe seama unei supoziții și unor incidente similare petrecute în alte părți.

loading...

5 comentarii la „Doctorul Zoican de la UPU zice însă că n-a fost nicio înscenare! Care e adevărul ?

  • Zoican confirma inscenarea, au facut scandal si la spital sa para ca a fost mare victima.
    Tipic pentru etnia respectiva, vin cu toata satra si zbiara ca animalele in incercarea de a impresiona si a obtine ce vor. Iar Zoican de frica a executat dupa dictare ce au vrut scandalagii. Rusine.

  • Atenție mare șoferi ! această metodă e de mult timp aplicată de Romi din Țară se știe că de multe ori poate intimida și pe Polițiști rutieri dar noi cei care vrem dreptate corectă din partea Poliției și sunt sigur că ne va înțelege rugămintea . iar Doctori ar trebui să răspundă chiar penal pentru fapta care o provoacă contra legi iau mită de la Romi ca să facă ca ei . Rușine

  • Nu ar fi prima data… Din pacate e posibil sa iasa cu mult mai urat. Si e normal ca bietul copilsa fie traumatizat, n-o fi imun la suferinta

  • Camera in bord!

  • Dacă a la mie sa va dau daca dădea peste copilu vostru ce făceați comuniștilor e sa dau si o peste copii voștri cu viteza aia domnu sef upu nu stie domnu zoican sa sa vaita ca in gura de sarpe

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.