Surpriză făcută de Happy Cinema iubitorilor de artă din Buzău

Cadouri pregătite de HAPPYCINEMA iubitorilor de artă din Buzău.

În fiecare joi, de la ora 19:00, în lunile septembrie și octombrie, vor rula documentare de excepție, care vor purta spectatorii într-o incursiune prin arta unor mari artiști precum Van Gogh, Picasso, Goya, Klimt, Tintoretto sau Monet.

Programul este următorul:

Joi, 5 septembrie, ora 19:00 – Van Gogh & Japan

„Îi invidiez pe japonezi” i-a scris Van Gogh fratelui său, Theo. Happy Cinema Buzău vă invită să îl descoperiți pe Van Gogh și legătura acestuia cu arta japoneză. Documentarul “Van Gogh și Japonia” îi va conduce pe spectatori în Franța, Olanda, Japonia și la muzeul Van Gogh din Amsterdam.

TRAILER:  https://youtu.be/-5MVmDxLxMA

Joi, 12 septembrie, ora 19:00 – Young Picasso.

Trei orașe joacă un rol cheie: Malaga, Barcelona și Paris. Young Picasso explorează influența acestora asupra artistului, concentrându-se pe lucrări specifice din primii săi ani. Filmul încearcă să explice cum și-a dezvoltat abilitățile Picasso, ca tânăr artist.

TRAILER: https://youtu.be/-p39HcCAXJI

Joi, 19 septembrie, ora 19:00 – Goya: Visions of Flesh and Blood

Spectatorii sunt invitați să-l descopere pe cel mai faimos artist al Spaniei într-un tur de forță cinematografic, bazat pe expoziția de neratat de la Galeria Națională din Londra – Goya: The Portraits.

TRAILER:  https://youtu.be/4O5o0ozPuRw

Joi, 26 septembrie, ora 19:00 – Klimt & Schiele – Eros și Psyche

„Klimt & Schiele – Eros și Psyche” este conceput pentru a ghida spectatorul prin sălile Muzeelor Albertina, Belvedere, Muzeul de Istoria Artei (Kunsthistorisches), Muzeul Leopold, Muzeul Sigmund Freud și Muzeul Vienei.

TRAILER: https://youtu.be/FqwU70kLEqw

Joi, 3 octombrie, ora 19:00 – Muzeul Prado. O colecție a minunilor

Documentarul prezintă capodoperele lui Vélazquez, Rubens, Bosch, Goya sau El Greco și șase secole de istorie a Spaniei. Câștigătorul premiului Oscar, Jeremy Irons, va fi ghidul spectatorilor în descoperirea frumuseții și artei Muzeului Prado. Lucrările expuse aici reflectă o epocă unică și o colecție realizată „mai mult cu inima decât cu mintea”, deoarece regii și reginele au ales doar ceea ce le-a plăcut.

TRAILER: https://youtu.be/ee58OMhFe74

Joi, 10 octombrie, ora 19:00 – Tintoretto. Un rebel în Veneția

Filmul prezintă contextul socio-politic al Veneției din secolul al XVI-lea prin povestea de viață a pictorului Tintoretto, un artist neconvențional, neliniștit, mereu în căutarea libertății. A fost un secol înfloritor din punct de vedere cultural, timp în care și alți giganți din lumea artei au jucat un rol important, cum ar fi Tițian și Veronese, rivalii lui Tintoretto.

TRAILER: https://youtu.be/r2_CR5xJKk0

Joi, 17 octombrie, ora 19:00  –  Gauguin în Tahiti. Paradisul pierdut

Filmul ne va călăuzi prin locurile pe care Gauguin le-a ales ca fiind casa lui și prin Muzeele americane unde se păstrează cele mai frumoase capodopere ale sale: Muzeul Metropolitan din New York, Institutul de Artă din Chicago, Galeria Națională de Artă din Washington și Muzeul de Arte din Boston.

TRAILER: https://youtu.be/rmkmvqqN8_8

Joi, 24 octombrie, ora 19:00 – Water Lilies of Monet – The Magic of Water and Light

Documentarul prezintă viața și opera geniului Impresionismului – Claude Monet și îi va conduce pe spectatori prin Muzeul Marmottan, la Musée de l’Orangerie și Musée D’Orsay din Paris, la Giverny pentru a vedea casa și grădina lui Monet și la Étretat pentru a inspira magia locurilor care l-au impresionat pe Monet.

TRAILER: https://youtu.be/ePL58iJDFks

Joi, 31 octombrie, ora 19:00 –  Canaletto & the Art of Venice

Canaletto & the Art of Venice este o călătorie imersivă în viața și arta celebrului pictor peisagist din Veneția. Niciun artist nu surprinde mai bine esența și atractivitatea Veneției mai mult ca Giovanni Antonio Canal, cunoscut mai degrabă drept Canaletto.

TRAILER: https://youtu.be/leMvPFVlb0c

Biletele au tarif unic de 26 de lei și pot fi cumpărate de la casa de bilete Happy Cinema Buzău sau online pe www.happycinema.ro

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.