Doi veri din Buzău au fost internați din nou la spital!

Ghinion în formă continuată pentru doi veri din Buzău de 29 și 46 de ani, întorși din Italia.

Primul necaz a fost cel al infestării – în urmă cu o lună – cu coronavirus. A urmat internarea imediată în spital la București.

La terminarea celor 14 zile de spitalizare, cei doi au fost externați după ce testele (zilele 12 și 13) le-au ieșit negative.

La externare li s-au impus două săptămâni de izolare la domiciliu (petrecute împreună). Astăzi, cei doi buzoieni ar fi trebuit să fie liberi, să poată ieși din casă. Numai că, ghinion.

Luni li s-au prelevat probe biologice, iar marți au venit rezultatele: POZITIVI!

Ceea ce înseamnă pentru ei reluarea chinului. Marți au fost din nou internați la spital (deși sunt asimptomatici), de astă dată la Rm. Sărat (pentru 14 zile), iar apoi vor urma alte două săptămâni de izolare la domiciliu.

Acum, la Rm. Sărat, la „Infecțioase”, sunt trei pacienți. În afara celor doi de marți se mai află un bărbat adus duminică

În total, la nivelul județului Buzău au fost confirmatți ca fiind pozitivi 13 pacienți. Opt din aceștia au fost externați din spital cu următoarele recomandări:

 • izolarela domiciliu încă 14 zile;
 • monitorizare prin medicul de familie;
 • recoltare proba în ziua a 12-a  de la externare.

Cu doar 13 cazuri, Buzăul se află la coada clasamentului național (mai puține cazuri au doar Harghita, Tulcea, Olt, Vâlcea și Gorj).

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

9 comentarii la „Doi veri din Buzău au fost internați din nou la spital!

 • Domnule Tereaca ,mai bine v-ati interesa cate aparat PCR sunt asigurate de CJ si PB si sunt funtionale , nu pe post de mobilier si cate teste se fac la nivelul judetului,Bag de seama ca la noi nu prea se testeaza,de aceea “dam bine” la statistica.

 • Deocamdată, la Buzău, nu e niciunul. Dar, urmează să vină unul până de Paști.

 • @ Auras Tereaca
  Glumind, as intreba: care Paste?… Sau, mai corect, al cui Paste?
  🙂
  Iar referitor la cei doi “repozitivati”: cum e posibil? Nu stiu medicina mai mult decat orice diletant, dar ce au de spus medicii? Cred ca am avea nevoie de raspunsuri profesioniste primite de la niste medici competenti.
  … Desi cred ca exact aici este problema: gasirea unor medici cu adevarat competenti…

 • @ Klaxxy, ăsta nu e un virus ca ceilalţi viruşi. E o ciudăţenie horror şi pt. oamenii de ştiinţă pt. că e prima oară când au de-a face cu aşa ceva. Nu e vorba de incompetenţa medicilor aici, ci pur şi simplu nu există un tratament sigur la această nenorocire ! Azi îl tratezi provizoriu cu ce poţi, doar pentru a-i mai îmblânzi din ferocitatea cu care atacă sistemul respirator, dar la câteva zile poate recidiva din nou, după cum s-a văzut şi în cazul acestor doi ghinionişti.
  Medicii care se luptă cu nenorocirea asta fac şi ei ce pot, săracii, la fel şi asistentele, infirmierele şi restul personalului medical. Gândeşte-te şi câţi s-au infectat… doar până acum ! Numai în pielea lor să nu fii zilele astea !

 • Sincer, nu înțeleg termenul de reinfectare. oamenii au stat izolați, deci nu au intrat în contact cu nimeni (zicem noi asta). DSP i-a controlat (asta pretind ei). Deci, cum au fost reinfectați? Sau au fost externați fiind pozitivi, in realitate. Ce sa înțelegem?

 • Se înțelege că nu au fost vindecati, restul este teorie, nu-i asa domnu Cercel ? Mare virusolog, mare dezinformator si mare profitor…

 • @ Buzoian bine informat
  Nu va contrazic. Am spus ca sunt profan in domeniul medical.
  Dar…
  Ca profan, observ cateva coincidente stranii:
  1. Doua rude apropiate vin de afara cu boala contractata (plauzibil)
  2. Ambii sunt depistati in acelasi timp si internati simultan la acelasi spital de top din Bucuresti (plauzibil)
  3. Dupa spitalizare, in urma unor teste repetate, ambii sunt declarati negativi SIMULTAN si externati (putin plauzibil, deoarece foarte rar o boala actioneaza asa de sincron la doi pacienti diferiti)
  3. Ambii, fiind rude, sunt plasati in izolare in aceeasi locatie si, din cate se pare, respecta izolarea (plauzibil)
  4. La testarea finala, ambii sunt declarati, iar, pozitivi – asta nu o mai cred, e prea ciudat, o coincidenta putin plauzibila.
  Ca organismele actioneaza diferit la un stimul, e normal, dar ca doua organisme diferite sa actioneze perfect sincron intr-o faza foarte rar petrecuta chiar si in lume (reinfectarea, sau re-pozitivarea dupa vindecare)… ei, asta parca nu o cred.
  Deci nu e vorba ca nu cred O INTAMPLARE, ci ca nu cred o intamplare in binom, sincrona. Eu chiar cred, ca om care are habar si de teoria statistica, dar si de teoria haosului, ca aici e vorba de o eroare medicala… pur si simplu…

 • Vă reamintesc că prin UK au circukat speculații în presă potrivit cărora unele teste ar fi fost deja infectate? La ăia poate le-a verificat cineva. La noi?

 • “Uită-te în Maramureș, Bistrița, Galați, București, Iași, Buzău, Sălaj, Vâlcea, Dolj, Neamț sau multe alte județe să vezi ce au făcut primarii noștri și președinții de CJ! Au alocat de urgență bani și au cumpărat aparate de testare PCR, dar și teste și echipamente de protecție.”- declarație Marcel Ciolacu, ca răspuns lui Roman! Auras, te întreb acum, sunt sau nu sunt aparate de testare la Buzău, ori domnul Ciolacu ne munte? Tu ne spui mai sus că nu sunt, dar urmează să vină până de Paste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.