Doi francezi care vor să ajungă în Iran cu autostopul au ajuns azi la Buzău

Ea este Yoko Andre, iar el Antoine Audot.

Cu rucsacurile în spinare au intrat astăzi pe Poarta Cimitirului Eroilor, la două minute după ce plecase și ultimul participant la ceremonia funerară.

Cei doi francezi, dar în principal fata, vor să ajungă mergând cu autostopul până în… Iran. „Am avut un motoscuter, dar l-am pierdut pe drum. Acum mergem cu autostopul”, spune domnișoara, foarte spontană din fire.

Ea e cea care l-a abordat pe reporter, luat drept șef de lucrare pentru că era singurul fără salopetă dintre cei din jur, rugând să fie lăsată să urce până la turlele bisericii aflate în reparație.

„Am făcut școala profesională de dulgherie. Sunt interesată de modul în care se fac turlele bisericilor de la voi. Vreau să urc pe schele până sus. Îmi dați voie ?”.

Muncitorii, mirați și neîncrezători, i-au dat voie. Într-un minut a urcat schelele. A zăbovit sus câteva minute în plus, față de prietenul ei, în timp ce muncitorii auzind că e pricepută la dulgherie și văzând-o așa sprintenă, gândeau să-i facă o ofertă de angajare.

„Suntem din Chamonix, o stațiune din Alpi, la poalele celebrului Mont Blanc, la granița cu Italia. Vrem să ajungem în Iran. Am auzit că acolo sunt oameni foarte prietenoși. Facem și turism. În România, după ce am ajuns la București, am mers la Ploiești, Bușteni, Râșnov, Bran, apoi înapoi la Sinaia, Vălenii de Munte, Berca, Vulcanii noroioși și, acum, Buzău. De la Buzău o să ne îndreptăm spre Bulgaria, Turcia, Georgia, Armenia, Azerbaidjan și Irak”.


O doamnă care trebăluia pe lângă biserică, auzind că vizitatorii excentrici sunt călători prin lume, a ținut să-i ducă pe o alee a cimitirului la mormântul celebrului globe-trotterului buzoian Dumitru Dan.

Au rămas impresionați, că la doi pași, se găsește o poveste încă și mai și decât a lor, legată chiar de Franța, întrucât Dumitru Dan a plecat în jurul lumii de la Paris.


Domnișoara Yoko a tras apoi o sperietură bună după ce dintre morminte a ieșit un bărbat cu un cuțit în mână.

„Nu-l băgați în seamă domnișora, e un om amărât, doarme aici, printre morminte, mai câștigă și el un ban curățând la ele, de-asta are cuțitul în mână”, a încercat să explice doamna apariția horror.


La poarta cimitirului, cei doi francezi au avut și surpriza plăcută de a dialoga în limba lui Hugo cu părintele Ioan Necula, venit să verifice stadiul lucrărilor la biserică.

În franceză, preotul paroh le-a explicat celor doi că se află lângă al doilea cel mai mare cimitir al eroilor din Europa.

Apoi, cei doi, au întrebat de unde se ia ocazia spre București. Și-au notat și numele site-ului buzoienii.ro pentru a citi articolul despre ei când vor ajunge într-un loc în care vor avea internet la mobil.

Citește și articolul: Prețul morții! Iată cu cât despăgubește statul român familia militarului buzoian ucis în Afganistan

Reporterul i-a condus la autostop și le-a urat drum bun spre …Iran.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.