Doi suspecți noi la Buzău (din Dubai și Dortmund) plus cazul de la Pârscov

Prima informație remisă presei de Prefectura și DSP Buzău s-a făcut la ora 13.00.

„O femeie de 71 de ani cu febră, dureri de cap și rinoree a fost preluată astăzi cu ambulanța și transportată la Boli Infecțioase (Spitalul Gârlași). Femeia s-a întors din Dubai cu o săptămână în urmă. A povestit că de la București la Buzău s-a deplasat cu un autocar în care se aflau persoane revenite din Italia. I-au fost recoltate probe pentru a fi testată împotriva coronavirus”.

Două ore mai târziu s-a comunicat despre cazul unui tânăr.

„Un bărbat de 25 de ani a fost preluat de ambulanță cu probleme de respirație. Tânărul a revenit din Dortmund, Germania, pe 1 martie (zonă neafectată la acea dată). Bărbatul a fost lăsat în UPU, unde a fost consultat și i s-au recoltat probe”.

A urmat și o veste bună

„Test negativ pentru femeia de 46 de ani cazată ieri în modulul de lângă UPU. Femeia revenise din Germania în prima zi din martie și s-a prezentat cu dureri de psate și tuse. Va rămâne izolată la domiciliu timp de 14 zile”.

Cazul Pârscov

Reporterul buzoienii.ro a aflat azi că femeia de 73 de ani din Pârscov, revenită din Italia (singurul caz confirmat de până acum de la Buzău), a avut contact direct și cu doi vecini:

„Da, e vorba de doi vecini care au intrat în casa femeii și au discutat cu ea. Doamna întoarsă din Italia nu se poate deplasa prea bine, iar cei doi vecini îi făceau cumpărăturile. După ce s-a aflat că doamna venită din Italia are coronavirus, cei doi vecini au fost izolați la domiciliu. Nu știu dacă li s-a făcut testul, întrebați la DSP, vă rog, ei țin legătura cu cei doi vecini”, ne-a declarat Daniel Mihai, primarul din Pârscov.

Ulterior Prefectura a anunțat că vecinii au fost testați și că rezultatul a fost negativ.

Creștere a celor carantinați acasă și la domiciliu

25 de persoane întoarse din Italia, zona roșie (față de 10 ieri) se află în carantină la tabăra de la Arbănași.

A crescut și numărul celor izolați la domiciliu de la 236 de persoane până la 322! Aceștia au venit din zone galbene de risc.

UPDATE (19.30):

Primul caz prezentat în articol, cu femeia de 71 de ani revenita din Dubai nu se confirmă. Adică, în autocar nu s-at fi aflat persoane revenite din Italia. Drept urmare, femeia a fost consultată medical și externată.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.