Doliu la Boboc. A murit la 53 de ani căpitanul comandor inginer Vasile Ștefănică. A avut grijă de elicoptere, avioane și piloți

Doliu la Școala de Aplicație de la Boboc. A murit căpitanul comandor inginer Vasile Viorel Ștefănică, considerat unul dintre cei ma buni „meseriași” ai unității. Acesta a fost răpus de un cancer cu metastază dus, fără să știe, pe picioare.

„Știu că se plângea în urmă cu două săptămâni că îl doare stomacul. Ne-am gândit la o gastrită, la un ulcer, nu la ceva așa grav. Am rămas mască azi când am auzit. Era un om care punea foarte mult suflet în meserie, grație lui s-au prelungit orele de zbor pentru avioane și elicoptere în special. Era tot timpul preocupat, îi punea și pe alții la treabă”, ne-a spus un coleg. Preocuparea lui i-a atras și alintul de „Stresărică”.

Iată că stresul i-a venit devreme de hac, lăsând un copil de doar 10 ani fără tată. Un alt coleg ne-a precizat că „inginerul Viorel” avea în grijă o aeronavă ”Vlaicu 2”, din tipul celor cu care a zburat pionierul aviației românești și mondiale. Inginerul buzoian o îngrijea cu meticulozitate și a mers cu ea la București la defilarea de 1 Decembrie. 

Despre căpitanul comandor a scris pe facebook cuvinte frumoase și Eduard Antochi, angajat al unității de la Boboc, dar cunoscut îndeosebi ca lider al trupei buzoiene Blue Motors.

Aviația militară pierde astăzi pe unul dintre cei mai devotați oameni, omul care respira pentru aviație, cel mai diferit inginer, cel mai gălăgios dar cel mai sufletist. Inima lui de aur a încetat să mai functioneze azi dimineață. Pentru cei care l-au cunoscut, dar și pentru cei care nu l-au cunoscut, vă rog cu umilință să ne ridicăm privirea către cer și să ne rugăm pentru liniștea lui sufletească. Drum lin și plin de lumină, domnule Căpitan Comandor Inginer Viorel Ștefănică!!! Probabil că vei răsuna in urechile tuturor mult timp, mult !!!!

 Azi cerul se deschide sa primeasca un suflet curat. Ai fost si vei ramane un mare exemplu de curaj si vointa pentru mine. Vei ramane mereu in sufletele noastre! Cuvintele nu isi mai au rostul , orice as spune nu te mai aduce inapoi , dar ai fost unul dintre cei mai buni oameni pe care i-am cunoscut . Dumnezeu sa te odihneasca in pace!  – Aurelian Statulescu

Întregul colectiv al unității transmite condoleanțe familiei. Trupul răposatului a fost depus la capela bisericii Cuvioasa Parascheva din cartierul 23 august. Înmormântarea va avea loc duminică. 

Auraș Tereacă

loading...

5 comentarii la „Doliu la Boboc. A murit la 53 de ani căpitanul comandor inginer Vasile Ștefănică. A avut grijă de elicoptere, avioane și piloți

 • Dumnezeu să te aibă în pace prietene drag!A fost o onoare pentru mine să am o cunoștință ca tine. Condoleanțe familiei!

  Răspunde
 • Dumnezeu sa te odihneasca in pace
  Ai trait in glorie si onoare si vei fi condus in glorie si onoare
  Sibiu 2017

  Răspunde
 • Condoleante familiei indurerate si putere a trece peste acest cumplit necaz

  Răspunde
 • Dumnezeu să-l odihnească în pace !
  Sincere condoleanțe familiei îndoliate ,

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.