Domnu’ Ionescu, pe când un afiș și cu mesajul „La Buzău e cea mai scumpă apă din țară” ?

„Bebe” Ionescu, ieri, punând afișe pe pomii plantați în fața Cimitirului Eroilor în care reclamă achiziția platanilor cu 2000 lei bucata – foto sansanews

E lăudabil să fii în opoziție și să-ți asumi rolul de a critica puterea.

Numai că, pentru a fi credibil, trebuie ca atitudinea de critic să fie una constantă în timp.

De asemenea, e ideal ca acela care critică să fi avut în trecut o atitudine integră pentru a nu fi criticat la rându-i (prea sever).

Domnul C-tin Ionescu și-a asumat  de mai bine de un an rolul de critic îndârjit al primarului C-tin Toma. Excelent, cum ar spune un personaj drag consilierului local, e nevoie de așa ceva.

Numai că unii, mai exigenți din fire și pe care nu i-a lăsat memoria, își amintesc al naibii de bine cum domnul consilier local PNL C-tin Ionescu vota cot la cot cu consilierii PSD pe vremea primarului Boșcodeală.

Pe atunci, domnul Ionescu nu doar că tăcea chitic și nu făcea niciun fel de opoziție – și Doamne câte erau de criticat! – dar punea la rându-i umărul și votul la cheltuirea nejustificată și uneori chiar ilegală a bugetului Primăriei.

Unde era domnul Ionescu când Buzăul figura pe locul 2 în țară, după București, în topul orașelor care cheltuiau cei mai mulți bani pe panseluțe – 86 de miliarde de lei vechi pe an în 2014 conform gândul.ro ? Sau când Boșcodeală dădea – ilegal – 28 de mii de euro pe autoturismul Skoda ? 

Ieri, domnul Ionescu, s-a fotografiat în timp ce prindea un afiș pe unul din platanii plantați în fața Cimitirului Eroilor, reclamând suma mare plătită pe un astfel de copac  – 2000 de lei.

Numai că, spre deosebire de economistul Ionescu, specialiștii în horticultură, spun că acesta este prețul corect pentru acei copaci, care atenție, s-au prins toți 75, dovadă că sunt înmuguriți.

„Pomii aceia au cel puțin 10 ani în pepinieră. Cum să nu coste atât ? Creșteti și dvs. un pom 10 ani după care să vedem cu cât âl vindeți? În toți acesti ani dați-i apă, formați-i coroana, etc.” – Ion Pacu – inginer horticultor


„Domnul Ionescu compară mere cu pere. Copacii luați de noi sunt deja maturi, au venit cu baloți de pământ, nu sunt niște bețe cu rădăcina nudă la care există riscul de a nu se prinde. Veți vedea că toți cei 75 de copaci luați de noi se vor prinde, sunt de calitate. Eu nu-mi permiteam ca anul ăsta, când sunt aceste evenimente legate de centenar, să mă fac de râs în fața invitaților” – Ing. silvic Nicu Tănase, șeful de la Spații Verzi

În încheiere, pentru a demonstra că este totuși de bună credință, reporterul buzoienii.ro îl roagă pe consilierul PNL Buzău să pună pe stâlpii din fața Companiei de Apă Buzău (instituție la care C-tin Ionescu este angajat și bine remunerat) și afișe de genul: „Atenție, la Buzău se plătește cea mai scumpă apă din țară”.

loading...

14 comentarii la „Domnu’ Ionescu, pe când un afiș și cu mesajul „La Buzău e cea mai scumpă apă din țară” ?

 • Ce articol să facă despre congres daca nu a fost acolo.Comenteaza unii,fara să gândească.

  Răspunde
 • Mi se pare penibilă această expresie:”ce-a mai scumpă apă din țară…”
  Sună mai degrabă domnule reporter(pe care mai deunăzi te-am laudat) a răzbunare că a atacat pe primarul Toma!
  Restul…nu stiu sa zic…persona nu mi se pare scumpă
  Pot spune doar că apa plata la bifon de 5-6 l este la acelasi pret cat costa 1 mc apa fara canalizare!
  Domnule reporter frumos si politicos vă cer să argumentați și această vorbă că este ce-a mai scumpă apă din țară!din stiința mea reiese că este ce-a mai bună fiind din adâncime!
  Aș indrazni sa intreb…daca tiate ae scumpesc,euro,carburant,energie,gaze salarii etc si s-ar scumpi anum acesta si apa câtă vâlvă ar fi???in conditiile in care toate s-au scumpit sau se vor scumpi dublu sau triplu anul acesta!
  Din fericire sau nu…lucrez in alt oras dar dandanalele le platesc aici in Buzau!
  Rog domnul reporter a verifica pretul apei la Onesti jud Bacău!sau dacă se va privatiza așa cum se vrea,vom fi ca la Ploiești si capitala cu pretul real nr 1 pe țară!
  Domnule reporter sper că nu am deranjat cu acest comentariu,dar unele articole sunt exagerate!
  Sper că nu aveți aceleași probleme personale ca și primarul cu Apa Bz si Ram Buzau!

  Răspunde
 • Susținătorii actualelor prețuri și șmenuri de la Compania de Apă sunt de două feluri: profitori, direcți sau indirecți prin frați, surori, soții, nepoți, sau cretini ca și în cazul lui Boșcodeală.

  Răspunde
 • Democrația nu a ajuns în presa buzoiană! Domnul Tereacă( dar nu este singurul) nu a înțeles încă ce înseamnă să faci opoziție democratică! Faptul că acel domn a scos în evidență un fapt(prețul exorbitant al unor copăcei) este o responsabilitate a opoziției! Trebuie sa înțelegeți că politicienii indiferent de culoare politică nu trebuie mângâiați pe creștetul capului.

  Răspunde
 • Sebi 79..ti se pare normal Buzaul sa aiba cel mai mare pret la apa dintre toate orașele??..ti se pare putin 9.50 /metrul cub de apa???

  Răspunde
 • Pe dl. primar nu.l intereseaza mărunțișul! El vrea conducerea Companiei de Apa, care va accesa fonduri europene de peste 200 milioane euro, tocmai pentru a-și vinde produsele. Va rog sa.l intrebati daca isi ia angajamentul ca nu va vinde direct sau indirect produsele sale la Comp. de Apa, după schimbarea lui Tescaru! Vă asigur că va da un raspuns evaziv. Acest primar doar crează aparenta ca vrea binele urbei, pentru a-si atrage sprijinul concetățenilor, scopul urmărit fiind unul singur – banii Companiei de Apa! Noi să fim sănătoși.

  Răspunde
 • Pingback:

 • Chiar daca nu e cea mai scumpa, sigur e cea mai murdara iar pretul chiar e foarte mare. Si se mai uita un aspect foarte important. S-a spart „buboiul” care face ca diferenta dintre ceea ce consuma si ce plateste cetateanul sa fie net in defavoarea cetateanului care consuma 3 m.c. si plateste 4m.c. Inmultiti dragii mei numarul apartamentelor cu 1 m.c. si cu 9 lei/m.c. si veti vedea cat incaseaza compania de apa MOCA!

  Răspunde
 • De pierderile pe care Compania de Apa le inventeaza de cand s-a eliminat apa de ploaie ce spune domnul Ionescu daca tot e remunerat acolo si are functie de conducere?
  Sunt cazuri in oras unde au ajus sa plateasca de 7 ori mai multi metri cubi de apa ca pierderi, adica daca inainte platea 1mc de pierderi, acum plateste chiar 7mc pierderi.
  Cum mama naibii coincidenta sa creasca asa brusc si dintr-o data pierderile puse in carca cetatenilor exact cand Compania de Apa dorea sa „recupereze” banii pierduti de la a fi incasati cu apa de ploaie?
  Poate ne da domnul Ionescu un raspuns, cine a decis din Compania de Apa sa se fure cetatenii prin umflarea in mod abuziv a facturilor prin manarirea de pierderi?
  Cum e posibil domnule Ionescu ca la un consum al unui cetatean de 7mc de apa sa ii puneti pe factura inca 5mc de apa pierderi peste noapte?
  Dupa ce ca e cea mai scumpa apa din tara, acum pot considera ca e la pret dublu, ca sunt „pierderile” aproape cat consumul inregistrat… in curand probabil vor fi „pierderi” mai mari decat consumul.
  Hotie la vedere, fara nici o jena… macar nu are bunul simt sa faca ciocul mic.
  Sa adaptez o vorba din popor Hotul nu e hot destul daca nu e si fudul.

  Răspunde
 • Se știe că un om sărac își achiziționează lucruri de care are nevoie de foarte bună calitate .Este jenant ,nu numai pentru un consilier ,pentru un om obișnuit ,să acționeze în felul în care a acționat dl Ionescu .Infantil și împotriva firii .Ar fi vrut să ia arbori de 20 de lei ,care să se usuce înainte să dea căldura ? E absurd .

  Răspunde
 • Dacă dl Ionescu ar fi vrut să facă ceva pentru buzoieni ,așa cum așteaptă toată lumea ,ar micșora taxele de la apa de la robinete .

  Răspunde
 • Pt domnul ALEXXU SI ANONIMII CARE NU AU CURAJ SA ISI DEA NUMELE
  Aseara am verificat factura si am constatat ca 1mc de apa costa 8.6156 tva inclus!
  Dacă vi se pare scump inseamna ca nu stiti ce inseamna 1mc de apa!1mc apa=1000l apa.
  Atunci nu va mai spalati oameni!
  Sunteti penibili
  1 bidon de 5 sau 6 l de apa plata(care fara sa stiti este tot de la robinet in mare parte) costa de la 6 lei in sus!ne legăm de căcaturi că așa place primarului și altor gură cască!
  Să vă spun ceva…si preturile la alimente au crescut,nu comenteaza nimeni,pretul carburantului,euro ,energie,gaze au crescut nimeni nu spune nimic pt ca…nu mai sunt ale statului…adica daca se vor dubla ciocul mic…daca nu va permiteti consumati mai putin.ca la alimente…de ce daca piata s-a scumpit restul la fel,nu va plangeti primarului de Buzau?de aici trag o concluzie,sunteti carcotasi unii dintre voi!rog REPORTERUL AURAS TEREACA DACA ESTE OM SINCER SA ARATE PRETUL CORECT PT 1 MC DE APA!CA DE RESTUL SCUMPIRILOR NU ARE CE ARTICOL SA SCRIE DEOARECE NU DEPIND DE NOI!
  DRAGI BUZOIENI PESTE ANI CAND TOMA VA VINDE TOT IN BUZAU VA VETI ADUCE AMINTE DE VB MELE.
  CU RESPECT PT TOTI BUZOIENII!

  Răspunde
 • Apreciez toate comentariile pro și contra. Am o întrebare. Când vom avea apa potabila? Cu tot respectul pentru un primar care a condus o firmă care se ocupa cu asa ceva. Apa care este distribuită în rețea este apă menajeră. Nu avem o companie de distribuție a apei potabile.

  Răspunde
 • Cred ca dl Toma îi dă prea multă atenție .

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.