„Domnu’ Tereacă, ia veniți! Au înflorit lalelele lui Toma! Sunt și albe și albastre”. De fapt, nu sunt lalele

Reporterul site-ului buzoienii.ro a fost solicitat azi, în mai multe rânduri, de cititorii foarte atenți la detaliile din jur.

„Domnu’ Tereacă, ia veniți! Au înflorit lalelele lui Toma! Sunt și albe și albastre”.

Pe seară, reporterul a ajuns pe Mareșal Averescu și apoi pe Bd. Stadionului.

Într-adevăr pe scuarurile care separă sensurile de mers, pot fi observate pâlcuri de flori mici și gingașe.

„Nu sunt lalele. Lalelele ies mai târziu. Primele ies cele mai mici dintre ele. Ce ați văzut dvs. sunt crocușii, mai cunoscuți de oameni sub numele de brândușe. După ele vor urma muscarii, irișii, narcisele, viorelele și, la final, lalelele. Vedeți că am avut dreptate când v-am spus că n-au fost afectate de ger ? S-au pierdut doar florile care au fost călcate în picioare sau peste care s-a trecut cu roata mașinii. Plus cele care s-au furat”, ne-a declarat ing. Nicu Tănase, șeful „Spațiilor Verzi”.

Reporterul a fotografiat astăzi și urma lăsată pe spațiul verde de roțile unei mașini care cel mai probabil s-a suit pe bordură pentru a întoarce.

Urme de roți se văd și pe scuarurile dinspre spitalul județean.

Ing. Tănase a anunțat că pe lângă bulboase vor fi plantate și flori perene astfel încât pe spațiile verzi să există flori cea mai mare parte din an.

Citește și articolul: Au venit nouă, mai urmează încă cinci. Ce trebuie să știe pensionarii din Buzău

„În martie, aprilie și mai va fi o încântare la Buzău. Aproape un milion am plantat. Pe lângă plantele bulboase vom sădi în perioada următoare și flori perene. Mă refer aici la lavandă, cheleria, alisum, penifetum și altele. Poate că nu va fi totul perfect de prima dată, dar avem această preocupare ca în anii următori Buzăul să devină un oraș  care să ia ochii localnicilor și vizitatorilor”, a completat specialistul Urbis Serv.

Ing. Nicu Tănase a dat asigurări și că toți copacii plantați în centrul orașului în locul celor care au fost scoși sau tăiați se vor prinde.

Citește și articolul: „Apreciez că terenurile care ne-au fost luate ilegal de Primăria Buzău valorează acum peste 30 de milioane de euro!”

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „„Domnu’ Tereacă, ia veniți! Au înflorit lalelele lui Toma! Sunt și albe și albastre”. De fapt, nu sunt lalele

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.