Domnule Mocanu, aveți onoarea de a vă cere scuze pt. că ați acuzat oameni pe nedrept ?

„Săriți, Toma taie Crângul pentru a face cartier de vile. Opriți drujbele. Știam că lanțurile drujbelor se vor pune în mișcare. Pădurea Crâng este a buzoienilor, nu a afaceriștilor! Crângul nu este Zona Industrială”.

Așa au sunat declarațiile mincinoase împrăștiate pe facebook de Adrian Mocanu, deputat ALDE Buzău.

Ulmi uscați, fără coajă

În realitate, ulmii din Crâng au fost și sunt în continuare tăiați din cauza bolii. O ciupercă Ophiostoma novo-ulmi îi atacă și îi usucă.

Dar Adrian Mocanu, tipul politicianului fără scrupule, s-a suit cu picioarele pe tragedia copacilor pentru a lovi în adversarii politici (primarul C-tin Toma) și a aduna capital politic.

Site-ul Buzoienii.ro l-a etichetat primul pe Ad. Mocanu drept mincinos după ce a ascultat explicațiile pădurarilor și specialiștilor silvici.

Astăzi, inclusiv Prefectura, l-a făcut pe Mocanu jr. mincinos, după ce a prezentat concluziile propriei anchete (cerute de deputatul ALDE).

„S-a constatat că tulpinile rămase după exploatare (cioatele) prezentau amprenta dispozitivului special de marcat, fiind identificate simptomele infecției cu ciuperca Ophiostoma novo-ulmi descrise în buletinul de analiză – respectiv desprinderea cojii și putregai” – raport Prefectura Buzău

Deci, toți copacii tăiați erau bolnavi, iar aceștia n-au fost însușiți ilegal de silvicultori, ci vânduți de Direcția Silvică unor cetățeni ca lemn de foc (vezi documentul de mai jos).

„S-au efectuat verificări la nivelul contabilității Ocolulului Silvic Buzău. Din balanța de verificare a stocurilor aferentă trim I 2019 reiese faptul că până la data efectuării verificării a fost exploatat un volum total de 117.743 mc, din care 101.3 mc au fost valorificați, diferența de 16.443 mc regăsindu-se depozitată în punctul de încărcare din fondul forestier.

Mai jos s-a inserat integral procesul verbal întocmit după efectuarea controlului (pe teren și în documente) Prefecturii Buzău (click pe săgeată pentru a trece la pagina următoare)

Așteptăm acum de la Adrian Mocanu, dacă are onoare, să-și ceară scuze – fie măcar și doar de la pădurari și silvicultori – că i-a acuzat pe nedrept.

PVControlCrang_compressed
loading...

5 comentarii la „Domnule Mocanu, aveți onoarea de a vă cere scuze pt. că ați acuzat oameni pe nedrept ?

 • Mocanu să ceară scuze ? Nu am mai auzit.

 • Nu stiu ce semn de marca au vazut ei, dar eu m-am uitat pe cateva cioate si n-am observat nici un semn.
  Chiar sunt curios cum arata semnele alea.
  Nu zic ca nu erau unii bolnavi unii, ca am vazut ca se desprindea coaja usor de pe tulpina la unii si chiar era numai coaja lasata in urma prin padure care nu stiu cat de normala e treaba asta, nu cumva trebuia curatat astfel incat sa se limiteze cresterea si extinderea ciupercii in padure?

 • Eu nu înțeleg de ce tot insistați cu ceea ce spune Mocanu jr. El, de fapt, vorbește, dar nu spune nimic! Aberații si minciuni!
  Asta nu merita sa fie parlamentar!

 • ALDE nu a scris prefectei ca Toma taie padurea, doar a cerut verificari. Controlul era absolut necesar, si fara sa -l ceara ALDE. Vorbim de mii de buzoieni care postsu pose si filmulete, cereau explicatii si nu le oferea nimeni.

 • Sa-ți fie rusine Mocanu Adrian ! De maternitate nu vorbesti ? Arunci cu pietre in Primarul Toma care a miscat ceva in Buzau .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.