„Domnule Petre de la CJ, șoferul v-a păcălit în stil mare azi-dimineață! Știți ce s-a întâmplat cu o stație înainte ?”

Să nu-ți vină să crezi! Uite-așa, cu toți călătorii așezați regulamentar pe scaune (și niciunul în picioare!) a oprit azi la 07.30, la razie, autobuzul ce venea tocmai de la Brăești.

Șoferul, sobru, a ieșit sigur pe el la controlul documentelor în fața polițiștilor și celor de la Secția Transport de la CJ Buzău.

Numai că perfecțiunea din acest autobuz era una falsă.

Când reporterul buzoienii.ro a ajuns la redacție și a verificat mailurile, a descoperit și ce se întâmplase de fapt.

O doamnă ne-a povestit totul:

„Domnule Petre de la CJ, vedeți că șoferul de pe autobuzul de Brăești v-a păcălit în stil mare azi-dimineață. Da, când a fost oprit la razie, la intrarea în Buzău, nu era nimeni în picioare. Dar știți ce s-a întâmplat la Vernești cu o stație înainte ? Autobuzul era plin ochi cu oameni în picioare, iar aceștia au fost coborâți și urcați într-un alt autobuz de culoare maro și într-un maxi taxi. Uite-așa ne-a zis șoferul: „E razie la Buzău! Vă rugăm pe cei care sunteți în picioare să coborâți și să vă urcați în celălalt autobuz. Altfel, luăm amendă”. De aceea, noi râdeam pe înfundate când dvs. și reporterii v-ați urcat în autobuz ca să controlați. V-aș ruga să faceți aceste razii și pe traseu, cum ar fi la Pârscov sau la Berca de exemplu. Oricum, felicitări pentru campania demarată”.

Autobuzul cu păcăleala

Da, probabil că șoferul de pe autobuz și patronul firmei de transport or fi râs azi-dimineață după ce le-a ieșit această înscenare.

Dar e posibil ca după ce va citi acest articol, să-i fie rândul lui Petre de la CJ să râdă mai bine. Pe principiul cine râde la urmă râde mai bine.


„Acel transportator și-a luat azi avertisment. Data viitoare va primi amendă. Eu mă bucur că totuși a găsit astăzi un autobuz pe care să-l bage dublură. Sper că s-a învățat minte și de mâine va băga dublura nu de la Vernești, ci de la cap de linie. Le mulțumesc călătorilor care ne sesizează aceste aspecte, împreună îi putem determina pe transportatori să respecte legea” – Adrian Petre, vicepreședinte CJ Buzău

 


Și cei de la Trans-Rodica au încercat să-l păcălească pe Petre!

Cei de la Trans-Rodica (cursa spre Glodeanu Sărat) au încercat să-l păcălească într-un mod similar, în urmă cu două săptămâni, pe Adrian Petre (click AICI pentru articolul: Ce golănie!).

Tot așa, înainte de razia efectuată la Spătaru, călătorii din picioare au fost dați jos și urcați în alt autobuz.

Ce a fost și mai tare e că după ce au fost păcăliți cei de la razie, călătorii au fost dați jos din al doilea autobuz și înghesuiți iar în primul.

Citește și articolul: Buzoienii scapă de o taxă! Iată ce se întâmplă în aceste zile!

Numai că Petre a observat când al doilea autobuz a trecut înapoi gol, la nici zece minute distanță, și a plecat în urmărirea primului. A fost prins din urmă și toată tărășenia devoalata.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

13 comentarii la „„Domnule Petre de la CJ, șoferul v-a păcălit în stil mare azi-dimineață! Știți ce s-a întâmplat cu o stație înainte ?”

 • Acest lucru se întâmplă și pe alte trasee. De ex. Padina-Buzau.

 • El al doilea articol pe acest subiect si sunt convins ca situatii au fost mai multe dar au ramas nedescoperite. Nu pot sa inteleg de ce calatorii care sunt manevrati dintr-un autobuz in altul nu protesteaza fata de acest lucru si nu ridica aceasta problema in momentul controalelor. Cred ca le convine statutul membru de cireada….sper sa ma insel

 • SUGESTIE
  Domnule Tereaca va rog daca se poate sa inaintati o propunere la nivelul CJ Buzau pentru afisarea in principalele autogari ale DREPTURI SI OBLIGATII ALE PASAGERILOR pe cursele extraurbane si unde anume pot sesiza situatiile care duc la incalcarea drepturilor atat ale transportatorilor cat si ale pasagerilor. Poate astfel cu o participare activa din partea tuturor calatorilor situatia se poate indrepta mult mai repede.

  Va multumesc

 • Pai soferul cu cursa de Braiesti este soferul primarului Pertea Adrian,membru PNL ca si dl presedinte ce va mai mira!!!

 • Verificati si Pietroasele – Buzau

 • Pingback:

 • Da controlul astepta autobuzele si maxi-taxi la comat si soferii mergeau cu ele tixite de calatori pe camp! Faceau dreapta inainte de intrarea in Buzau o luau pe drum pe langa calea ferata si ieseau pe strada Rachitei! Si tot asa se face mereu cand este cate o razie!

 • Pingback:

 • Nu o sa rezolvati problema Romaniei doar prin simplul fapt ca faceti publice astfel de banalitati.Un simplu sofer nu fraudeaza statul cu nimic daca are calatori in picioare si nici riscul pentru pasageri nu exista ,nu am auzit de cazuri de acest gen.Ca sa fac si o gluma daca merg 2 autobuze la fiecare cursa poluarea se dubleaza si ea ,fie.Vrem sa se faca dreptate in tara ,dar nu vedem ca adevaratele clanuri mafiote sunt mult mai sus si pe ei ar trebui sa-i aratati.
  Ca sa inchei ,cred ca e o rusine ca inca sa mai existe jurnalisti de aceasta mediocritate si ar trebui sa te gandesti daca ti-ai ales meseria bine Auras Tearca.

 • S ar putea ca faptul ca faceti atâta caz ..pt aglomerația de la orele de vârf..s ar putea să scumpeasca biletele ..si cei care suferă vor fi tot oamenii de rând…iar…lătrăii …. pupincuristi…..vor găsiți alte locuri unde sa agite apele ..

 • Sa verifice și autobuzele lui Miritescu care transporta elevii la liceele din Buzău, să vadă acolo sardele…

 • Scria cineva mai sus ca pt asa ceva pot scumpi iar biletele si etc. etc. etc. Pai ma frate si asa sunt exagerat de scumpe pentru tipul conditiilor , astia nu sunt intregi la cap , circula autobuze vechi de 40 de ani fara nici o gluma , unele circula chiar si pe soseaua E85 sau DN , autobuze care nici la vale numai prind 80 de km pe ora si care franeaza de la 60 la 0 in vreo 800 de metri , asta in cazul in care tine frana . Sunt adevarate bombe pe roti parca la asteptarea unei tragedii , poate atunci le scoate cienva figurile din cap marilor patroni.

 • Domnule “cetățean indignat” oamenii nu protestează pentru ca au nevoie de aceste autobuze, de aceste curse pentru a ajunge la scoala, la munca dai doar pana in oras. Fac naveta cu aceste autobuze ca eleva de 5 ani si numai la ore “de varf” si in acesti ani am văzut fiecare sofer in parte facandu-si griji pentru fiecare călător si intrebandu-Se mereu “Pe asta unde il mai bag? Ce fac? Il las in strada sa înghețe? In urmatoarele 2 ore nu mai e nici un autobuz…” pe mine personal ma deranjează cel mai tare persoanele care comentează si se supăra ca autobuzul e aglomerat, dar care ar face crize de nervi daca soferul nu ar opri sa ii ia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.