Domnule prefect, fiți bărbat! Dați repede hotărârea și lăsați zece mii de copii la școală DE LUNI!

UPDATE: Duminică indicele pt. mun. Buzău a coborît și mai mult până la 0,89. Dar, elevii de gimnaziu (clasele 5,6 și 7) și cei de liceu (clasele 9,10 și 11) vor rămâne în on-line. Explicația oficială e că decizia s-ar lua doar vinerea pentru întreaga săptămână, deși articolul 5 din Ordinul Comun al Min. Educației și Sănătății (4 februarie 2021) prevede că se poate da hotărîre și „ori de câte ori este nevoie”.

ȘTIREA INIȚIALĂ: De astăzi, orașul Buzău a ieșit (și) din scenariul galben (valabil pentru unitățile de învățământ).

Indicele a coborât azi la 0,94, iar Buzăul e în scenariul (școlar) verde!

Asta ar însemna că toți elevii din municipiu ar putea luni să vină la școală! E vorba de peste zece mii de elevi din Buzău și împrejurimi care ar putea fi în sfârșit scoși din fața monitoarelor și trimiși în bănci, la școală și liceu!

Dar, pentru asta ar trebui ca prefectul de Buzău să se deplaseze până la Prefectură, poate să vină și cu motocicleta, să le dea un telefon lui Neagu de la CJ și colonelului Tudoroiu de la ISU, și să semneze o hârtie nouă cu scenariul epidemiologic pentru orașul Buzău după ce acesta a intrat în scenariul școlar verde.

Art. 5. — CJSU/CMBSU emite hotărârea privind scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ pentru reluarea cursurilor după vacanțele școlare sau ori de câte ori este nevoie.

Solicitare: Domnule prefect de Buzău, la Cluj, prefectul de acolo, a avut ceva bărbătesc și a scos orașul Cluj Napoca din scenariul roșu în doar câteva ore după ce s-a publicat noul indice. N-a mai așteptat nici măcar o zi (deși se zice că ardelenii sunt mai înceți) ca să facă fapta bună. Arătați că aveți și dvs. d-alea. E șansa dvs. de a vă face plăcut rapid de către buzoieni. V-o spun cu simpatie, n-o ratați!

Pentru încurajare citiți articolul de mai jos (sursa G4Media):

loading...

21 de comentarii la „Domnule prefect, fiți bărbat! Dați repede hotărârea și lăsați zece mii de copii la școală DE LUNI!

 • Nu este prost sfatuit, ci asta este procedura. Nu sunt fan USR, dar cunosc destule situatii unde in scoli au fost gasiti copii cu covid cu teste rapide facute acasa, acestea ramanand neraportate cat sa ramana clasa la scoala. Situatia la Buzau nu este asa de verde cum o prezentati, mai ales cand judetul face sub 200 de teste pe zi.

 • Ar trebui să știți cum se modifică reglementările în funcție de rata infectărilor.
  Pentru învățământ, unde schimbarea cheie se face la rata de 1 la mie (infectări-media ultimelor 14 zile), măsurată în fiecare vineri, pentru săptămâna următoare.
  Pentru restaurante, spectacole etc. bariera e alta și CSU analizează și dispune în termen de 48 de ore de la modificarea ratei peste/sub barieră.

 • Un articol scris malitios si trivial.
  De exemplu ai putea scrie si despre Toma ca nu are dealea, ca el chiar ca nu mai are….

 • Mai omule, scoala are implementat un sistem de histerezis, cu o zona tampon de 2 saptamani, deci degeaba zice si face prefectul, scoala se deschide dupa 2 saptamani, asta in conditiile in care ne pastram sub rata de 1 tot acest timp.

 • Când a fost să ia decizia închiderii școlilor nu au mai așteptat nicio oră! Imediat ce s-a trecut peste indicele 1 școlile din mun. Buzău au fost închise, deși în următoarele două zile, na belea, rata a coborât sub 1. Acum, în sens invers de ce nu se poate ? Unde e corectitudinea ? Vă bateți joc de elevi, profesori, părinți și educație, în general!

 • Redeschiderea școlilor 100%, va declanșa un nou val de îmbolnăviri cu acest virus sars cov2. Lăsați elevii aflați în ani terminali sa se concentreze pe examenele pe care urmează să l-e dea si restul sa se gândească la vacanta.

 • Să se deschidă doar la o rată de vaccinare de minim 60% din populație. Altminteri, India! Saaaau, copiii minori vin la școală doar dacă părinții sunt vaccinați, iar elevii de peste 16 ani să fie vaccinați!
  Altfel, și cu conspirațiile în cap și cu copiii la școală nu se poate!

 • Familia fratelui meu , ce are 40 ani , a fost imbolnavita de Civid adus de la scoala 1 de fiul cel mic , de la scoala 1…. Doi din familie au ajuns la ATI

  Deci nu mai vorbiti prostii…. sa semnezi ia 1 minut, dar sa.ti asumi vieti e mai complex… imi pare o atitudine de prefect responsabil nu de populism.

  Bine ca s.a deschis Talciocul, acolo se va face culturalizare….

 • PSD este cel mai bun.
  USR este cel mai rau.

  Nu, dle Tereaca ?!
  Te-ai transformat in ceva care sigur nu este „impartialitate” asa cum va cere meseria !

 • Mai Tereaca, redeschiderea scolilor este o problema care tine de siguranta sanatatii elevilor ,nu de „boasele” (coaiele) prefectului. Este o masura de maxima responsabilitate si nu depinde de o „hartie” cum zici tu.Vezi ca scoala nu este talciocul din Dragaica,cum probabil crezi tu.Vezi ca ai cam inceput sa „le stii pe toate” si sa te crezi un „priceputescu”, desi te dovedesti doar un „nepriceputeanu”.

 • Ba nu a închis nimeni nimic imediat cum a trecut de 1. S-a mers la scoala in continuare, eu asa tin minte.

 • Nu are nicio treabă aici PSD + USR. Oricine are dreptul la opinie, iar multi buzoieni consideră că școlile ar trebui deschise imediat. La fel de adevărat, pare că sunt și unii buzoieni care le doresc, din diverse motive, închise în continuare. Și încă ceva. Soția mea e profesoară. La fiecare 5 minute e sunată de copii care sperau că de mâine puteau reveni la școală. Și trebuie, din păcate, să-i dezamăgească.

 • Ba da, s-au închis imediat. DE asta și țin minte!

 • Auras, eu te respect si urmaresc zilnic site-ul. Problema este ca nu prea exista impartialitate, nu am vazut sa fie criticat Toma desi ar merita. Spre exemplu, faptul ca planteaza tei pe Transilvaniei a atras atentia unor simpli cititori, lui nu. De asemenea, nu isi pune nimeni problema ca primarul face lucrari de fatada. Daca nu era evenimentul de pe 17 mai, mai renova primarul calea Eroilor? Daca nu veneau acei oameni politici, mai era asfaltat Balcescu? (Si asa este o aberatie ca este asfaltat doar pe jumatate) Da, se poate spune ca exista o impartialitate cand va exista o stire cu critica constructiva la adresa primarului. Inca ar mai fi lucruri de criticat, precum Kaizen-ul celor de la Urbis de in loc sa frezeze asfaltul si sa plombeze acel loc, ei plombeaza tot bulevardul si il lasa cu gropi zile intregi.

 • Răspuns pt Anonim.
  1)Încă din prima campanie electorală, Toma a spus că va face din Calea Eroilor o stradă etalon. Deci, refacerea acelei străzi nu a avut nicio treabă cu vreun eveniment (eventual, finalizarea a fost grăbită de acel eveniment).
  2) Cele 150 de străzi din Buzău asfaltate în mandatul lui Toma au avut treabă cu vizita vreunei delegații ? Pe Hangarului, Viilor, Simila sau Țiglari a venit vreo delegație ?
  3) E nevoie de critică și e bună atunci când critica e corectă. Ca să fiu mai explicit, poate fi criticată o decizie a primarului atunci când făcând „anamneza” hotărârii se poate concluziona că, puse în balanță, lucrurile rele atârnă mult mai mult decât cele bune.
  4) Vă prezint doua decizii criticate pe buzoienii.ro. Construirea de apartamente în locul fostului sediu al Comp. de Apă (decizie probabil bună, dar prețul era unul uriaș!). La fel și amenajarea de parcări supraterane (decizie bună, dar prețul prezentat de proiectant, 1 mil. de euro, e de asemenea uriaș!).
  5) Explicatia celor de la Urbis în privința plombărilor a fost că a doua/a treia zi a plouat!

 • Da, de acord ca daca a spus in campania electorala atunci este bine ca s-a tinut de cuvant, recunosc ca in campania din 2016 nu prea am acordat atentie primarului actual. Este de apreciat ca a asfaltat strazile de pamant si centrul orasului, acestea fiind investitii necesare intr-un oras european. Si legat de ultimul punct, eu am criticat doar metoda de lucru, se poate freza si asfalta in exact aceeasi zi, fara a produce complicatii si gropi ce rezista cateva zile. Toate cele bune si sper ca ati inteles mesajul ca atare, intrucat eu nu atac pe nimeni.

 • Bravo Tereaca!
  E bine ca esti pentru învățătura!!!!
  Sa îți dea DUMNEZEU putere de învățare !!!!! Ca nu crez ca tineretul vrea la scolilile înalte , domnești .

 • Iar esti „impartial” si mare „deontolog” cu aberatiile pe care le debitezi drept „raspunsuri”,Tereaca.Ce sa spunem de „marile realizari” si asfaltari din mandatul lui Toma, cand e vorba de fapt de tot felul de „fundaturi,petice de strazi,alei” si altele asemenea.Vezi ca mai nou a fost „reparat si asfaltat” si bd.1Decembrie 1918,str.Independentei,unde au fost carpite cateva gropi,care probabil au deranjat curul „somitatilor” din Buzau cand au trecut pe acolo.

 • Deci, ca sa inseram putina logica in acest articol:
  1. Cand s-a atins pragul de suspendare a cursurilor, este logic, s-a atins / s-au inchis. Imediat ! De ce am mai fi stat pe ganduri ?!
  2. Cand s-a atins pragul de redeschidere, bun, s-a atins dar este un echilibru fragil, pentru ca infectarea este la limita, nici cal, nici magar. Trebuie asteptat, sa vezi exact cum evolueaza, se mentine, scade sau…creste iar (ca motive avem…, vezi „Piata Volanta” – locul unde hotii isi vand furturile, in 90% din cazuri !). Daca eu re-deschid acum, cand rata de infectare este la limita si apoi creste in cateva zile, ce facem….? Inchidem iar ? Ne jucam cu uite popa…nu e popa ?

  Noi am inteles ca USR e rau, dle Tereaca, te rugam nu mai insista ! Ma gandesc ce articol ar fi fost daca la Prefectura era tot PSD…, ca la Primarie am vazut ca avem un El Magnifico indiferent ce (nu) face 🙂

 • PENTRU CA TOT VINE VARA, CETATENII. RIDICA O PROBLEMA ..ADIKA AUTORITATILE…….CUM EXPLICA TRAFICUL AUTO IN CRING…..ORI ESTE PLIMBARE IN AER LIBER ..ORI NE DAM CU MOTOCICLETA SI AUTO…………….IERI ERAU COPII ,VIRSTNICII ETC ..DAR SI MOTOCICLISTI, SI AUTO APROPO…..NU AM VAZUT NIMIK DESCHIS…………LA INTRARE ……PE LINGA FOSTUL PATINOAR UN AFIS ANTIK …..CIRC AUTO APROVIZIONARE 22 ..6 A.M DESPRE RESTUUUUUUUUUUUUUUUUUU ..NIMIK DUL PREFECT CE OPINIE ARE?????????????????????????????? EL NU MERGE LA PLIMBARE IN AER LIBER SAU……………

 • Tare sunt curios să văd cum și pe unde stau detractorii lui Toma! Cum își administrează ei proprietățile.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.