„Domnule primar, de ce nu faceți și Aleea Ariciului ?”

E o solicitare recurentă a cetățenilor din cartierul Micro XIV către primarul Toma de a primeni și Aleea Ariciului (după Aleea Căprioarei).

Aleea Ariciului face legătura, prin pădure, între Poarta Crângului și cartierul Micro XIV. E folosită zilnic de cetățenii din cartier întrucât drumul către oraș e mai scurt pe aici. Aleea a fost asfaltată cu aproximativ 30 de ani în urmă, iar acum se prezintă, din păcate, într-o stare deplorabilă.

„Este a cincea primăvară în care solicit asfaltarea Aleii Ariciului. Domnule primar, azi v-am văzut în Parcul Crâng și m-am întrebat. Oare va trece și anul 2020 în care să ne rupem încălțămintea, cărucioarele copiilor, trotinetele, tricicletele…pe o ALEE din Crâng ? Apreciem f. mult măsurile luate de dvs. în privința asfaltărilor si amenajărilor din oraș, cât și Aleea Căprioarei și a Mistrețului. Dar în Parcul Crâng a rămas o alee neasfaltată care este circulată zilnic de numeroși cetățeni din Micro 14.. Aleea care face legătura dintre Micro 14 (intrarea dinspre fosta Țesătorie) și poarta Crangului.

Noi îi spunem ALEEA ARICIULUI, de când am întâlnit doi arici pe alee. Este plină de SPĂRTURI ȘI GROPI mai ales de la intrarea dinspre Micro 14 până la jumătate. Această alee este STRĂBĂTUTĂ ZILNIC DE SUTE DE OAMENI. Buzoieni de toate categoriile, elevi spre Liceul Sportiv, mame cu cărucioare cu copii, pensionari spre și dinspre parc etc. Am rugat mereu să vină cineva de la Primărie să vadă pe unde trag mămicile de cărucioarele cu copii sau pe unde merg bătrânii în parc; pe unde aleargă sportivii! Când plouă se formează noroi, băltește apa în spărturile formate și nu se poate circula decât cu distrugerea încălțămintei. E nevoie de asfaltare sau măcar plombare urgentă. Dacă în 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 nu s-a rezolvat, vă rugăm, măcar în această primăvară. Vă mulțumim!”, e postarea unui buzoian de pe buzaucityreport.ro.

Din păcate, răspunsul primarului este – și în acest an – negativ. Aleea Ariciului nu este în proprietatea Primăriei Buzău.

„Nu putem face nimic până nu vom intra în proprietatea Crângului. Mai sunt încă 177,7 ha la Romsilva acum! Acea alee este pe terenul Romsilva”, a răspuns Toma.

Municipalitatea a făcut demersuri pentru a putea intra inclusiv în posesia Pădurii Crâng. Din păcate, demersul municipalității, care ar ducea la ecologizarea și reîmpădurirea părților afectate din pădure, este întârziat sine-die.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

3 comentarii la „„Domnule primar, de ce nu faceți și Aleea Ariciului ?”

 • Dar strada Transilvaniei este tot în proprietatea Romsilva? Dar b-dul 1 Decembrie 1918? Dar b-dul Republicii? Dar restul străzilor, tot ale Romsilva sunt de nu poate primăria să le asfalteze?

  Răspunde
 • Dar dacă pe „aleea ariciului ar patrula politia să-i vadă pe cei 3-4 veșnici” poponari” care se masturbează în vazul lumii ce bine ar fi! Sunt 2 mai în vârstă ( unul vinde brânză iar unul mai masiv) plus încă unul care este mereu cu bicicleta slăbuț asa și îmbrăcat în haine de camuflaj, de cel puțin 20 de ani ii știu eu pe acolo stau mereu în același loc la „bariere”, politia sigur ii știe prea bine! Dealtfel asa se și numește acea alee! „aleea poponarilor” și pleacă de la toalete și duce în Micro 14.

  Răspunde
 • Ciudat cum de în 5 ani de zile acest cetăţean nu a putut afla că acel spaţiu se află în proprietatea ROMSILVA şi, prin urmare, nu ţine de competenţa Primăriei renovarea lui !
  Eu aş mai adăuga că, dincolo de acele crăpături şi spărturi în asfaltul aleii, o problemă mult mai mare o constituie gunoaiele din jur care poluează Crângul, fiind totodată şi factor pericilitant pt. sănătatea buzoienilor ce trec pe acolo.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.