„Domnule Tereacă, de ce n-aveți curaj să scrieți și despre mașinile parcate pe interzis din fața CJ Buzău ? Ele de ce nu se ridică ?”

Indicator – staționarea interzisă

Întrebarea din titlu i-a fost adresată constant reporterului buzoienii.ro în ultimele luni și îndesit în ultimele zile.

Mai ales de când, pe lângă obișnuitele amenzi, s-a trecut inclusiv la ridicarea mașinilor din municipiul Buzău.

Subiectul n-a fost abordat până acum nu dintr-o angoasă a reporterului, ci pentru că spre deosebire de vecinii de la șaormeria Jabbar – de pildă, pe Bd. Bălcescu în fața CJ Buzău nu s-au semnalat blocaje în trafic.

În al doilea rând, speța pusă acut pe tapet în ultimele zile e una destul de problematică.

Mașini parcate pe interzis la CJ Buzau

„Parcarea noastră, a CJ Buzău, cea din spatele clădirii, nu ajunge nici măcar pentru angajații noștri. Mulți dintre ei își lasă mașinile în parcarea de vizavi, dintre biserică și Colegiul Pedagogic. Dar ce ne facem când avem ședință de Consiliu Județean și vin deodată 30 de consilieri, din care unii de prin județ ? Unde să-și lase toți aceștia mașinile ? Tot în sălile CJ au loc tot felul de ședințe și conferințe, unele organizate de Prefectură sau de alte instituții. Deci, nu întotdeauna mașinile din față sunt ale angajaților CJ Buzău. În 90% din cazuri mașinile parcate în fața clădirii CJ aparțin celor care vin în această instituție, ori la prefectură”, a explicat azi Romeo Lungu, vicepreședinte CJ Buzău.

Se scoate indicatorul ?

Pentru ca situația să nu mai fie una frustrantă pentru unii dintre buzoieni dar și pentru a se intra în legalitate, CJ Buzău a demarat zilele trecute discuții cu administratorul drumului – Primăria Buzău.

„CJ Buzău au pus pe tapet această problemă către Primăria Buzău. Noi am propus două soluții. Fie eliminarea completă a indicatorului rutier, fie introducerea unei excepții, așa cum există pentru M.A.I. și pentru persoanele care lucrează ori au treabă la CJ Buzău”, a adăugat Romeo Lungu.

Citește și articolul: A venit și a doua! Iată cât au de plătit în total șoferii care o pățesc!

Parcare plină și alături

Parcare plină ochi și alături

De notat că zilele trecute, atunci când a fost ultima ședință a CJ Buzău inclusiv parcarea dintre biserică și Liceul Pedagogic a fost plină ochi de mașini (vezi foto alăturat).

Inclusiv reporterul buzoienii.ro, dar și un consilier, au întârziat la ședință zece minute întrucât au așteptat în parcare zece minute pentru a se elibera un loc.

Cum ședința a fost mers lis, adică a ținut mai puțin de 15 minute, reporterul s-a făcut de băcănie în fața asistenței intrând în sală când președintele Emanoil Neagu se pregătea să închidă ședința.

Acest adaggio a fost inserat pentru a ilustra criza locurilor de parcare din zonă atunci când se întâmplă a exista acțiuni cu public la CJ Buzău.

La extrem s-ar putea proceda inclusiv la ridicarea mașinilor din fața CJ Buzău (asta da știre care le-ar plăcea jurnaliștilor!), dar atunci invitații ori vizitatorii ar trebui să parcurgă per pedes apostolorum o distanță mai mică sau mai mare.

Citește și articolul: Bloc tăiat de la curent. „Mi-am căutat vena pentru injecție cu lanterna”. Vasilescu, Integral: „Am fost cel mai mare prost din Buzău”

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

14 comentarii la „„Domnule Tereacă, de ce n-aveți curaj să scrieți și despre mașinile parcate pe interzis din fața CJ Buzău ? Ele de ce nu se ridică ?”

 • Acolo mai parcheaza si finul cat se duce cu o cutie de whiskey cu zeci de mii de euro in ea si alti lachei ai unor abonati la contractele cu aceste institutii care fac pe carausii de spaga.
  Stie Cristinel cum sta treaba, desi el a plecat de acolo, obiceiul a ramas, ca si el l-a mostenit.

 • Deci soluțiile sunt tot așa în scârbă față de cetățeni!!! Eu propun că sub semnul de oprire interzisă să scrie „Cu excepția psdistilor”. Măcar cu atât să ne alegem și noi!

 • Buna ziua! Dacă sunteți corect și imparțial, de ce nu spuneti ca la fel este si pe strada Pietroasele, acolo unde, astăzi a fost ridicată a doua masina. Mai mult acolo este sens unic și nu se crează ambuteiaje. Aveti sânge în instalație și fiți corect. Dacă pe Bălcescu se poate parca, pe strada Pietroasele de ce nu? Sunt de acord cu ridicarea autovehiculelor, dar acestea să fie ridicate de unde încurcă circulația.

 • Ba incomodeaza parcarile pe prima banda de pe Pietroasele pentru ca nu mai pot intra simultan doua masini pe acea strada din Chiristigii (cei care fac stanga ce vin dinspre giratoriu Episcopie, si cei ce fac dreapta care vin dinspre Frasinet).
  Prima banda (de langa blocuri) e pentru facut dreapta la Campus si a doua banda (de langa scoala) e pentru mers inainte. Asa ca desi e sens unic, e sens unic cu circulatie pe doua benzi.
  Intradevar ai fost neatent, deaceea habar nu ai ce inseamna un trafic civilizat si nu te-ai prins de scop…

 • Discriminare ca de obicei. Omul de rând trebuie să lase mașina la un km dacă are o treabă undeva asta dacă nu are noroc să găsească un loc de parcare pe undeva. La ei se găsesc soluții că doar sunt consilieri. Dacă un profesor lasă mașina în fața școlii unde e oprirea interzisă o să-i ridice mașina. Dacă un angajat al consiliului lasă mașina în fața consiliul nu pățește nimic. Abuzul de putere sau funcție nu va dispare niciodată.

 • Pingback:

 • Ca de obicei, unii mai egali decat altii in fata legii. Oare nu asta a fost unul dintre motivele care au dus la revolutia din ’89?

 • Ce este aşa de greu!? Nimeni nu este mai presus de lege. ,,Tovarășii,, salariaţi ai C.J. Buzău şi ,,marii,, consilieri trebuie să dea un exemplu de corectitudine. Vin cu cel puţin o oră mai devreme la ,,serviciu,,…,caută un loc de parcare cu plată în centrul oraşului ( ca orice cetăţean onest ) şi după aceea îşi deplasează ,,burdihanele,,(pe jos) până la distracţi…., pardon, serviciu!!!

 • Pentru ..Anonimu”, daca esti mai atent și în primul rând corect, să știi că lățimea străzii Pietroasele permite trecerea a 3 masini. Se putea permite parcarea paralel cu trotuarul si mai era loc de ceea ce spui.

 • Toate animalele sunt egale, dar unele sunt mai egale decat altele. QED

 • Pingback:

 • Durae lex,sed lex!???? …….Vax albina! Ha,ha,ha,ho,ho,ho! Vedeti ca autoturismele parcate aiurea ,au si numere de inmatriculare…..”cu dedicatie”! Sa stie „intelectualii” din „politia locala(gainari calificati) si „corectii” de la RAR si Primarie ca alea sunt masini cu ….”pedigri”.Pedigri din ala de neam prost si javra penala!

 • Vai, dar astia din CJ de ce nu vor sa aprecieze noile conditii de la TransBus?

 • Știam totuși că cineva a propus construcția unei parcări supraetajate în zonă .Demnitarii au și ei dreptatea lor .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.