emanoil neagu
toma 1 decembrie - Copy
avramescu PNL - Copy

Dotare nouă la UPU Buzău pentru pacienții suspecți de coronavirus

„Am convenit cu dnul Emanoil Neagu să achiziționăm un container dotat cu cele necesare, grup sanitar, duș, căldură etc”.

„Îl vom monta în vecinătatea intrării în UPU Buzău. Scopul este ca aici să fie consultați pacienții cu simptome de coronavirus”, a anunțat Claudiu Damian, directorul Spitalului Județean Buzău.

„În acest fel ne asigurăm că un astfel de pacient nu va intra în contact cu restul persoanelor aflate în UPU și nici cu personalul medical, limitând astfel riscul de contaminare. Am solicitat ajutor inclusiv la ISU Buzău pentru a ne împrumuta un astfel de container pe care să-l montăm la Spitalul Gârlași de Boli Infecțioase”, a adăugat Claudiu Damian.

UPDATE: Containerul de la UPU a fost adus și deja montat azi după-amiază

Ce s-a întâmplat azi

Astăzi, o tânără de 29 de ani din Rm. Sărat s-a prezentat la UPU Buzău cu simptome de gripă. Femeia a pus pe jar personalul medical când a comunicat că s-a întors din Italia în urmă cu șapte zile (cu avionul) din regiunea Veneto (unde s-au semnalat cazuri confirmate de coronavirus).

Râmniceanca a fost așezată în izoletă și transportată la București la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș. Pentru aproximativ o oră, accesul în UPU s-a făcut pe la intrarea în spital

Alte două informații:

*De azi, la accesul în ambulatoriul spitalului din Buzău o asistentă îi va întreba pe pacienți și aparținători dacă au fost în Italia, în regiunile Lombardia și Veneto, în ultimele 14 zile. Dacă da, atunci aceștia vor fi carantinați.

*În afara taberei de la Arbănași, un nou lazaret va fi înființat în mun. Buzău. E vorba, mai exact, de un corp de clădire aflat în incinta Spitalului Gârlași. Spațiul respectiv va fi amenajat și dotat corespunzător în regim de urgență de Consiliul Județean.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „Dotare nouă la UPU Buzău pentru pacienții suspecți de coronavirus

 • trebuia sa fie deja luat… nu sa astepte coronavirusul. ce atata lauda pe capul lor.. acum pe bune. dar ce sa ceri. astia-s ei… stiti..e zicala aia .. cu prostu pana nu e si fudul…

 • PREVENTIV, trebuia să luaţi această măsură încă de săptămâna trecută, de când s-a constatat proliferarea cazurilor în Italia !
  Nu să vă treziţi voi abia acum, după ce a apucat aia să umble pe holurile UPU-lui, printre atâţia oameni, acolo fiind tot timpul aglomerat !
  Rugaţi-vă la Domnul să-i iasă negativ la analize, pentru că dacă-i va ieşi pozitiv, toţi cei care au respirat aerul lângă ea în UPU în acea zi, şi civili şi personal medical, vor fi nevoiţi, rând pe rând, să viziteze acel container pe care voi l-aţi instalat… de-abia acum, cu stupida voastră întârziere !
  Of, of, of… Ce greoi gândim !… Şi ce prost organizaţi acţionăm !… Vai de noi… Dumnezeu cu mila !

 • Debitați numai prostii și vorbiți ca să vă aflați în treabă. Și vorba proverbului:”după război, mulți viteji se arată” Și apoi, pe principiul zis de voi ar trebui instalat cate un container prin toate instituțiile, Mall uri, eventual parcuri. Poate pe fiecare stradă..
  Păi cine e de vină că s-a trezit o tută fără pic de minte sa vină cu autobuzul de la Râmnicu Sărat, să se înfigă în mijlocul UPU și să anunțe ca are febră și vine din Italia? Dacă avea puțin creier stătea în casă și suna la 112.

 • @ Florin Lazăr,

  PAZA BUNĂ TRECE PRIMEJDIA REA ! Că tot vii dumneata cu zicale…
  Da, exact, vorbesc ca să ,,mă aflu în treabă”. Pentru că sunt om al Buzăului şi mă priveşte şi am dreptul să comentez la ce se întâmplă în oraşul meu. Cu atât mai mult cu cât am şi ceva habar.
  Dumneata, dacă vrei să nu ,,te afli în treabă”, pentru că ai iluzia că avem numai servicii şi oficiali care îşi fac treaba absolut ireproşabil, negreşind niciodată cu nimic, atunci stai departe de evenimentele urbei, izolează-te.
  Buna funcţionare a societăţii depinde doar de cetăţenii care ştiu să ia atitudine !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.