Două hotărâri ale Consiliului Local desființate. „Localii”, revin la primar

În decembrie 2016, la propunerea primarului C-tin Toma, s-a votat ca Poliția Locală să treacă din aparatul de specialitate al primarului sub autoritatea Consiliului Local.

În acest fel, Poliția Locală devenea instituție de interes local cu personalitate juridică (HCL Buzău nr.267/21.12.2016).

Ei bine, „localii” au contestat acest lucru în justiție, iar după un proces de un an și jumătate, Curtea de Apel Ploiești a dat sentința definitivă: desființează hotârârea CLM.

În aceste condiții, „localii” vor reveni în cadrul aparatului de specialitate al Primarului.

În cadrul aceleiași decizii a Curții de Apel Ploiești a mai fost desființată şi HCL nr.270/21.12.2016 prin care se stabilea lista obiectivelor publice păzite cu agenți ai Poliției Locale.

Sunt succese de etapă ale polițiștilor locali, dar atenție nu s-au desființat hotărârile prin care s-a ușurat în două rânduri organigrama de „localii” de la pază.

E vorba de HCL 193 din 2016 și de HCL 94 din 2017 – care au permis emiterea – în două rânduri – de preavize.

Cele două procese sunt încă pe fond și par să mai dureze câteva luni/ani. În aceste condiții, problema polițiștilor locali angajați pe vremea lui Boșcodeală și pe care Toma nu-i mai vrea („sunt prea mulți și cu salarii mai mari decât ale agenților firmelor de pază”) va mai dura.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Sumă uriașă pe care Tescaru o poate cere drept depăgubire după demitere CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

19 comentarii la „Două hotărâri ale Consiliului Local desființate. „Localii”, revin la primar

 • Lol,deci îți dai seama cat efort pt statul român pt niste procese de tot căcatul din cauza unor ambiția personale . Frate Toma ar trebui sa plătească din buzunar fiecare proces pierdut . Eu așa a propune . Ba ce politie locala ce firme de paza ce zice judecată aia facem nu ambiția personale și aberații. Ori poliția locală ori Ibris Gheorghe.

 • O sa vina și nota de plata la Toma și la consiliul local!

 • Ibris Gheorghe a şcolit toată Poliția Locală. Trageți voi concluzia!

 • Nu avem nevoie de locali! Ăștia trebuie desființați în toată tara. Exista degeaba!
  Eu, dacă am nevoie de ajutor, sun la politie sau jandarmerie, nu la primărie, la locali.

 • Politia Locala ar trebui desfiintata,oricum,consuma banii degeaba.

 • pe bugetul primariei sunt mai multe capuse care il sugruma – gardienii publici, RAM, Compania de apa. Vrem investitii in oras – nu salarii platite aiurea!

 • Ganea , Compania de Apa nu are absolut nicio treaba cu bugetul primariei ,te rog informeaza-te

 • Acum primarul poate decide dacă respectă legea or ba. Vom vedea. Oricum pe acei oameni îi plătim degeaba.

 • In primul rand,consider ca denumirea de POLITIE pentru acesti inutili trebuie urgent retrasa acestora.Nu aveti decat sa in numiti ORGANE LOCALE DE PAZ SI ORDINE,dar in nici un caz POLITIE.Sau daca vreti,puteti sa ii numiti MILITIE POPULARA!

 • Acesti indragostiti care merg pe strada degeba, ei se plimba nu vad nici in stinga nici in dreapta pe bani multi,faceti la Guvern sa va ajute sa-i reduceti!

 • Am fost in afara că ne place sau nu există și acolo politie locala tot cam aceste atribuții au (gospodărie ,circulație ,etc ) acum că sunt mai bn pregătiți sau nu putem afla momentan . Problema cea mai mare este din cate am obs ii cam ajuta legea . Atâta timp cât legea îi ajută nu ai ce sa le faci . Rămân la părerea că uni polițiști locali își fac treabă nu toți dar….. Asta este daca sunt acolo nu ai ce sa le faci . Mai este o probă destul de grava cu procesele (cn plătește procesele piesdute : cu barierele ,poliția locala etc ) ?

 • Pt primii comentatori sunteti de tot râsul ca sa nu spun ca sunteti prosti!

 • Politia locala ar trebui desființata, nu fac nimic doar se plimba cu autobuzul. Sa -i plătească Boscodeala care și -a bătut joc de orașul ăsta.

 • Niste bătrâni obositi…cei de la Politia Locala

 • Dacă ar fi o stare de normalitate ar trebui să se numească la fel ca înainte : GARDIENI PUBLICI ! Denumirea explică corect rolul și locul acestor … organe … Ar trebui văzut și cum funcționează ele prin alte orașe mari ale țării ( de ce nu și pe la vecinii României ?) și mă refer aici la orașul-emblemă al națiunii – ORADEA !

 • Justiția încalcă legea! Legea prevede 1 polițist local la 1000 de locuitori. Buzăul are acum 120.000 de locuitori. Prin urmare numărul legal de polițiști locali este de 120 nu de 487 câți a angajat Boșcodeală. Toate celelalte orașe din țară respectă legea. La Buzău, în cei 20 de ani de administrație cocalară, edilul infractor și-a fidelizat oameni din toate instituțiile statului, inclusiv din justiția care nu răspunde în fața nimănui. Cică ar răspunde în fața propriei conștiințe, dacă ar avea …

 • Deci dupa ce politistii locali il injurau pe primar, dupa aia s-au dus si au contestat hotararea CL care ii scotea de sub papucul primarului… inseamna ca e mai bine sub papucelul primarului si l-au injurat degeaba.
  Nici ei nu stiu ce vor, vor una in mana, una in gura si cu ochii dupa alta…
  Ba vor sa scape de primar ba vor sa se bage adanc in fundul primarului… niste curve si politistii astia locali.

 • cum stau si asteapta ca niste milogi in poza aia
  ti se face lehamite
  la munca nu la intins mina din banii nostri
  eu as desfiinta politia locala oricum sunt deegeaba!

 • cersetori cu mina intinsa
  vor sa fie angajati la bugetul primariei sa stea degeaba
  afara cu ei! sau la privat
  va e frica de munca?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.