Două mii de buzoieni au participat la marşul de Florii. Credincioşii au purtat ramuri de salcie. Iată o galerie foto

Ieri, în Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei, s-adesfăşurat tradiţionala procesiune organizată în ajunul praznicului Intrării Domnului în Ierusalim.

În municipiul Buzău, evenimentul a început la ora 16:30, în Parcul Crâng (lângă biserica Sfânta Filofteia), cu citirea rugăciunii de binecuvântare a stâlpărilor.

Credincioșii – purtând în mâini ramuri de salcie – au plecat în procesiune pe următorul traseu: Parcul Crâng → Bd. Nicolae Bălcescu → Bd. Unirii → Str. Obor → Catedrala Arhiepiscopală Înălțarea Domnului. În cadrul procesiunii, au avut loc două opriri: la biserica Sfântul Spiridon (Bd. Nicolae Bălcescu) și la Catedrala Copiilor Sfântul Sava (Bd. Unirii), unde s-au rostit rugăciuni.

Toţi participanții au fost întâmpinaţi, în pridvorul Catedralei Arhiepiscopale, de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, care a oficiat slujba de sfinţire a icoanei praznicului şi de binecuvântare a pelerinilor. În continuare, ierarhul locului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, au săvârşit, în locașul de cult, Vecernia Floriilor.

La final, în aghiasmatarul din curtea catedralei, au fost scoase spre închinare, alături de icoana Intrării Domnului în Ierusalim, moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina și ale Sfântului Sfințit Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi.


 


Tot ieri, de Ziua Mondială a Sănatăţii, TSD Buzău, i-a invitat pe buzoieni  în Parcul Crâng, lângă Foişor, la ora 11:00, la o serie de activităţi desfăşurate în aer liber.

„Vă aşteptăm împreună cu toată familia la o demonstraţie de Karate Goju-Ryu!
În timp ce copiii pot participa la numeroase joculeţe distractive şi antrenante sau de îndemânare, cum ar fi Kendama, avem surprize pregătite și pentru părinţi sau bunici la cortul amplasat lângă Foişor”.


Ieri, de la ora 11.00, iubitorii sportului au fost invitaţi la Sala Sporturilor la meciul de handbal feminin dintre HM Buzău şi SCM Piteşti. Buzoiencele ocupă locul 3, în timp ce adversarele se află pe locul 4. 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.