Două lucruri neadevărate! Cazul „coronavirus la Buzău”

În urmă cu câteva minute s-a încheiat ședința de urgență ținută la Prefectura Buzău după apariția cazului de suspiciune de coronavirus la Buzău.

Buzoianca de 52 de ani care a venit în această seară din Italia

„Nu e adevărat că buzoianca de 52 de ani care a venit în această seară din Italia se simte rău. Neadevărată e și informația că a sa colegă din Italia e infectată cu coronavirus. Acea femeie din Italia are simptome de gripă și va fi testată pentru coronavirus”, a precizat Denisa Irimia, purtător de cuvânt al Prefecturii Buzău.

Buzoianca a fost izolată într-un corp al spitalului Gârlași unde nu mai sunt alți pacienți.

Ea va fi monitorizată în această seară și mâine dimineață, dacă starea sănătății sale va continua să fie bună, va fi transferată la tabăra de la Arbănași unde va sta 14 zile în carantină.

Femeia a fost preluată din stația de autobuz de la Kaufland (acolo unde a coborât din microbuzul de Italia) într-o capsulă specială de izolare

Buzoiencei de 52 de ani i se vor preleva probe biologice care vor fi trimise la laboratorul de la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș pentru a se afla dacă e sau nu infectată.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

10 comentarii la „Două lucruri neadevărate! Cazul „coronavirus la Buzău”

 • Poate merge doamna si la sedinta Psd Buzau, asa in vizita…

 • Gripa aviară, gripă porcină…da cineva un „pârț” corona virus… ambulanțe carantină… bani”babardiți”…interese financiare…”boturi” puse…la final un mare fâs!

 • „Femeia suspectă de coronavirus a coborât în jurul orei 18.00 la Kaufland Sud Buzău dintr-un microbuz care venea din Italia.” Auras, jurnalist profesionist, asta este stirea pe care ai transmis-o inițial, fără să faci un minimum de verificări, în condițiile unei oarecare panici create şi unui popor intoxicat de stiri care mai de care mai batjocoritoare! Dacă asta înseamnă profesionalism şi deontogie, din partea mea felicitări maxime celor care au lăsat total in urmă falsul patriotism şi s-au stabilit cu arme şi bagaje peste mări şi țări!

 • Răspuns pt. dnul Ion Iliescu. Fiți mai explicit, vă rog, cu ce credeți că am greșit eu.

 • Ce simptome prezente femeia şi de unde rezulta că este suspectă de coronavirus! În condițiile actuale de panică şi neinformare ( habar nu avem ce este cu acest virus, unii comparându-l probabil cu cancerul ) să transmiți o asemenea stire fără să fii 100% ( nu mai puțin) convins că este reală, mi se pare lipsă totală de deontologie jurnalistică ! Mai rămâne să prezinți câteva detalii despre identitatea femeii şi este aranjată! Cu asta ai greșit!

 • Şi din toate studiile pe care eu le cunosc, ştirea inițială este „bomba” care produce impactul, dezmințirea ori corectarea ei ulterioară este un „făs”, care nu mai produce efectul scontat! Răul deja a fost produs în acest caz!

 • Dar ce este ciudat, femeia respectiva a ajuns acum din Italia, doar cu geanta de umar nu? Nu se spune nimic despre bagaje, cum au fost preluate, dezinfectate etc. Sau a fost doar asa un zvon la “misto”?

 • NU aveti dreptate. Imaginile cu femeia luată cu izoleta (acea capsulă speciala de izolare) au fost reale si nu inventate de presă. DE asemenea, imediat Prefectura a ținut o ședință de criză cu tema oficială „suspectă de coronavirus”. Acestea au fost FAPTE nu opinii/păreri ale unor jurnaliști. Presa locală era datoare să prezinte aceste fapte REALE, chiar daca unora e posibil sa nu le convina din diverse motive.

 • Izoleta?…
  Am auzit cuvantul si in interviul dat aseara la TV de o doamna cam aeriana. Chiar voiam sa o intreb: de unde naiba scot cei de la putere cuvintele astea inexistente in DEX? Microcipare… Izoleta… Habarnismul de vocabular al limbii romane poate purta doua nume: diletantism, sau, mai pe romaneste, prostie…

 • IZOLETA , MICROCIPARE , MICROFONIZARE si alte perle , ( A STOPA spre exemplu este foarte larg folosit inclusiv in Jurnalele de stiri la TV fara ca acest verb sa existe in DEX) .

  Ne miram de lipsa de cultura , insa in putinele declaratii pe care le face intiiul om in stat , Presedintele ROMANIEI KLAUS WERNWR IOHANIS , face cel putin cite o perla la o fraza . Lumea o ia de buna si se duce dracu’ Limba Romana , asa cum inca o mai stim unii dintre noi !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.