Două luni la rând a dat jumătate din pensie la curent! Facturi de 650 și 680 de lei!

Cazul lui nea Lucică i-a atras atenția reporterului buzoienii.ro.

Omul are o pensie de 1337 de lei (vezi mai jos cuponul), iar pentru două luni la rând (decembrie și ianuarie) factura la curent i-a venit de 650 respectiv 680 de lei!

Domnul Lucică Anghel e pensionar, bolnav și locuiește singur într-o cameră de cămin muncitoresc
Nea Lucică a muncit 40 de ani ca lăcătuș la Metalurgica
Reporterul n-a reușit să-l prindă prea bine în poză, întrucât nea Lucică tot scotea dintr-un dulap medicamente pe care le punea pe masă

De ce facturi atât de mari la curent

Pentru luna ianuarie nea Lucică și toți ceilalți locatari ai căminului muncitoresc vor plăti facturi record. Pentru că prețul pentru un kWh este la acest cămin unul record pentru România: 4 lei!

Căminul nu primește energie direct de la furnizor, ci de la fabrică, iar cineva de pe la firma care se ocupă cu insolvența uzinei ar fi uitat să facă un nou contract pe 2022 și, eventual, să comunice și faptul că aici sunt și consumatori casnici.

Toți locatarii căminului au primit facturi între 500 și 1000 de lei/cameră pentru luna ianuarie!

650 de lei și în decembrie

Pentru decembrie nea Lucică a plătit tot o factură record, deși atunci n-a fost problema, de acum, cu prețul uriaș al kilowattului.

Nea Lucică a trebuit să plătească pentru un număr uriaș de kilowați (pentru o cameră de cămin): 484 kWh!

De ce atât de mulți kilowați ? „Nu știu nici eu, pentru că n-aveam acces la contor! Cutia cu contoarele de la etajul doi era încuiată cu lacătul. Eu nu aveam acces doar administratorul”, ne-a spus nea Lucică.

Întrebare. Oare din ce (cum) o trăi omul ăsta dacă jumătate din pensie o dă la curent și cealaltă jumătate pentru medicamente!

Citește și:

loading...

7 comentarii la „Două luni la rând a dat jumătate din pensie la curent! Facturi de 650 și 680 de lei!

 • Nea Lucica e si mare barosan, totusi, se incalzeste electric. Eu nu imi permit asa ceva si cred ca putina lume isi permite. Pana si bogatanii cauta solutii pe gaz, nu recurg la radiatoare electrice sau unitati AC

  Răspunde
 • Vor urma si alte mariri de preturi !
  Numai s.u.a a tiparit in ultimii 2 ani de patru ori suma tiparita in ultimii 200 de ani .
  Alte surse spun de 30.000.000.000.000 $ tipariti doar in anul 2021
  Ue a tiparit euro ,si romania lei atat de multi incat va ajunge 10€ un ou !
  Minciuna cu * razboiul a generat inflatie * tine doar la fraieri !

  Răspunde
 • @ Username
  Nu cred ca aveti dreptate. Nu il cunosc pe Nea Lucica, nu stiu despre el nimic altceva decat ce am citit aici, dar detaliul ca sta la un fost camin de nefamilisti spune multe:
  1. Caminele erau incalzite de la centrala intreprinderii tutelare. Daca fabrica e in faliment, sigur nu mai are incalzire de la fosta ei centrala.
  2. Fostele camine de nefamilisti au un statut incert, deci Nea Lucica sta acolo cu chirie, nu este proprietar. In consecinta nu poate cere instalatie de gaze, centrala etc.
  3. Nici contract in nume propriu de curent nu poate cere. De aici si factura aberanta primita prin firma intermediara.
  Nea Lucica este un nefericit al sortii. Din pacate, fara un acoperis – proprietate deasupra capului, poate incerca doar sa se consoleze cu gandul ca nu doarme in strada…

  Răspunde
 • @Klaxxy

  Asa este, am gresit, imi cer scuze

  Răspunde
 • Ba, care ai scris in numele meu?! Poate-ti dau cu scuzele alea-n cap

  Deci, sa inteleg ca toti din acele camine se incalzesc electric?!

  Răspunde
 • Calorifer nu se vede-n poză, iar încălzirea cu rezistență e o prostie insesizabilă atunci când se fură curent ori plătea fabrica la grămadă. Acum, un convector cu termostat, că e investiție mică față de AC, și gata. Bine, nu că e obligatoriu să trăim toți la oraș, că doar apa se trage și la țară acum… Așa cum nu e obligatoriu nici să ai Bentley, mai ales dacă nu-ți permiți revizia, combustibilul, șoferul, taxele ori n-ai garaj. Știu că sună cinic realitatea pentru noii oameni, de online.
  Metalurgica, ce nume frumos. I-auzi, nea Costik, fabrica matale de-ai primit-o cadou la 30 și ceva de primăveri. E în insolvență? Vaaai! Hai Țintești!

  Răspunde
 • Nea lucica la 63 de ani nu e chiar hodorogit asa… Sa i dea dzeu sanatate… Se poate muta la tara creste o rosie… Un castravete… O gaina…are o activitate deci ii face bine si pe plan fizic cat si psihic… Dar face si economie de bani…toata vata cumpara de 100 de lei lemne pe luna si toata iarna poate incalzi cu lemne o camera fara probleme…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.