Două morți groaznice în doar 4 luni!

Situație îngrijorătoare la fabrica de zahăr din Buzău.

S-a produs al doilea accident de muncă MORTAL în ultimele patru luni!

Vasile L. (43 de ani, din Săgeata) – motostivuitorist la fabrica de zahăr – a murit în noaptea de miercuri spre joi. Conform surselor buzoienii.ro, victima a coborât de pe motostivuitor pentru a ghida pe șoferul unui tir venit la încărcat. I-a fost prins și zdrobit capul între tir și perete.

Șoferul tirului, din Buzău, nici nu și-a dat seama ce s-a întâmplat. A lăsat tirul la încărcat (așa e procedura) și a plecat. Mai târziu, cineva care a ajuns în zonă a descoperit nenorocirea.

În toamna anului trecut, tot la fabrica de zahăr, s-a produs un alt accident groaznic.

Marian Băgenac (55 de ani), din Mărăcineni, și-a prins piciorul într-un șnec (melc) care transporta zahărul.

Conform surselor buzoienii.ro, accidentul s-a produs în ziua curățării unuia dintre buncărele cu zahăr.

În timp, pe pereții buncărelor se formează bulgări de zahăr. Au fost chemați alpiniști utilitari. Dar unii bulgări nu se sparg și blochează melcul care transportă zahărul. Procedura folosită era oprirea utilajului și spargerea manuală (cu o bară de fier) a bulgărilor.

Numai că în acest caz utilajul n-a mai fost oprit! Melcul i-a prins piciorul bărbatului și i l-a smuls din șold!

S-a dat alarma, s-a oprit utilajul, curentul în tot atelierul, colegii au sărit în ajutor. Nu s-a putut pune niciun garou, piciorul fiind smuls din șold. Muncitorul a decedat în scurt timp din cauza hemoragiei. Poliția și ITM Buzău au cercetat cazul, existând suspiciuni că parte din vină poartă și angajatorul. Melcul trebuie protejat cu niște grătare, care nu erau puse.

Două accidente de muncă mortale în patru luni e prea mult. Ar fi cazul ca muncitorii și șefii de la fabrica de zahăr, specialiștii de Protecția Muncii din fabrică, plus ITM-ul, să se întrebe serios care e problema.

Citește și:

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.