Două persoane – în contact DIRECT cu buzoianca depistată cu CORONAVIRUS!

Îngrijorare reală a localnicilor din Pârscov.

Doi vecini ai femeii de 73 de ani – depistată ca fiind purtătoare de coronavirus – au intrat în contact direct cu aceasta!

Informația – ținută sub obroc până acum de autoritățile sanitare – a fost aflată de reporterul buzoienii.ro și confirmată azi de primarul din Pârscov.

„Da, e vorba de doi vecini care au intrat în casa femeii și au discutat cu ea. Doamna întoarsă din Italia nu se poate deplasa prea bine, iar cei doi vecini îi făceau cumpărăturile. După ce s-a aflat că doamna venită din Italia are coronavirus, cei doi vecini au fost izolați la domiciliu. Nu știu dacă li s-a făcut testul, întrebați la DSP, vă rog, ei țin legătura cu cei doi vecini”, ne-a declarat Daniel Mihai, primarul din Pârscov.

Momentul când femeia de 73 de ani a fost luată de acasă, de la Pârscov, cu izoleta.

Vom reveni cu informații – dacă vecinilor li s-au recoltat probe pentru testul de coronavirus, cum ar fi normal, și care ar fi rezultatele.

Reamintim, femeia de 73 de ani (depistată cu coronavirus) s-a întors din Italia din zona galbenă de risc fără să anunțe autoritățile și fără a intra imediat în carantină așa cum prevedeau normele Ministerului Sănătății.

Nu știm deocamdată dacă femeia de 73 de ani a fost sau va fi amendată pentru neglijență.

În izolare la domiciliu, într-un bloc din Buzău, sunt alți trei contacți direcți ai femeii: fiul, prietena fiului și un elev de 16 ani de la Hasdeu. Primul test în cazul celor trei a ieșit, din fericire, negativ.

UPDATE. Informare Prefectura Buzău.

„În urma anchetei epidemiologice demarate de DSP după confirmarea primului caz de coronavirus în jud. Buzău, au mai fost identificați doi contacți direcți ai pacientei (vecini ai femeii). Li s-au făcut teste pt Coronavirus și au ieșit negative. Aceștia stau izolați la domiciliu timp de 14 zile

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „Două persoane – în contact DIRECT cu buzoianca depistată cu CORONAVIRUS!

 • Secretomania asta nu ajuta decât virusul.

 • Informarile periodice ar trebui sa vina in primul rand din partea autoritatilor, Prefectura, DSP,Comitet judetean pentru situatii de urgenta. Presa are rolul ei, dar nu se poate substitui reprezentantilor statului. Tocmai aceasta secretomania amplifica panica, in lipsa unor comunicate precise, actualizate.

 • Bine că nepotului femeii, elev la Colegiul B.P. Haşdeu, i-a ieşit negativ, ne bucură mult asta! Vă daţi seama ce situaţie s-ar fi creat dacă i-ar fi ieşit invers?
  Şi totuşi, subiectul probabilităţii covidului 19 în Haşdeu încă mai e discutat intens pe reţelele de socializare, vehiculându-se informaţii despre unii profesori ai colegiului întorşi de curând din Italia (să sperăm că SĂNĂTOŞI)!
  În caz de ce e mai rău, dacă sunt asimptomatici, pot transmite în tot acest timp virusul persoanelor care intră în contact cu ei…. Se naşte astfel întrebarea: SE INTERESEAZĂ CINEVA DE EI ? ?
  Reprezentanţii Haşdeului de ce nu vin cu lămuriri în acest sens?
  sAu ne vom trezi mâine -poimâine că iarăşi s-a ţinut ascunsă o altă informaţie VITALĂ??…..

 • La americani in cazul unei crize ies in față responsabilii care fac precizări. Cine sa faca la noi daca toti neisprăviții au ajuns în funcții. De aia da năvală lumea si cumpără cu baxul. Nu li se spune nimănui ce sa aiba in casa, alcool sanitar, antitermice , pentru cate zile, ce trasabilitate au avut cei depistați cu covid. Se vede lipsa de profesionalism a unora ce dealtfel zic ca totul e sub control. Asa aveau de toate si la Colectiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.