Două poduri peste Slănic și unul peste părâul Jgheab. Școli și drumuri modernizate. Iată și celelalte proiecte de modernizare din comuna Mânzălești în 2017

 

Comuna Mânzălești, 2600 de locuitori, are nu mai puțin de 13 sate și 7 cătune și celebrul „Grunj”. O comună întinsă, de deal, cu sate aflate la distanță unele de altele, frumoasă, dar mai dificil de modernizat. Un atu al comunității este prezența în fruntea primăriei a lui Valeriu Beșliu (foto), unul dintre edilii locali cu educație, citit, cult și care știe să întocmească proiecte cu fonduri europene și guvernamentale.

„Cea mai importantă realizare din 2017 va fi darea în folosință a celor trei punți pietonale, două peste Slănic și una peste pârâul Jgheab. În fapt, e vorba despre trei mici poduri, întrucât  punțile, de 2,5 metri lățime, pot fi traversate și cu mașina. Punțile leagă Satul Vechi de centru comunei, satele Valea Ursului și Valea Cotoarei de Beșlii și DJ203 și, ultima, cele două părți ale satului Jgheab. Punțile, aflate în execuție, costă în jur de 23 de miliarde de lei vechi și au fost finanțate cu bani de la guvern” a detaliat primarul Beșliu.


Școli modernizate la Jgheab și Cireșu

Al doilea proiect ca importanță este modernizarea școlilor cu clase 1-4 din satele Cireșu și Jgheab. „Ambele sunt într-o stare precară și funcționează fără avize de la DSP. Am reușit să atragem fonduri tot de la guvern, prin PNDL, în jur de 8 miliarde de lei vechi. Suntem în fază de licitație, sper ca prin luna mai să începem lucrările ca să fim gata la 1 septembrie” a explicat primarul.


Se asfaltează drumul comunal de la Beșlii la Valea Cotoarei

Să trecem acum la capitolul drumuri. În 2017 se va asfalta drumul ce pornește de la Beșlii (foto) înspre Valea Cotoarei și valea Ursului. „E vorba de 4,5 km de Drumul Comunal 168.  Proiectul e eligibil, va fi finanțat cu fonduri europene. Suntem în faza de desemnare a firmei are va executa lucrarea. Eu sper ca în maxim două luni să înceapă lucrările. Trebuie să ne grăbim, altfel riscăm să pierdem banii”, a explicat primarul. 

 Tot la capitolul drumuri e de notat că primăria a depus la PNDL proiectul pentru modernizarea drumului comunal, 4,5 km, de la Mânzălești până la platoul Meledic și satul Trestioara. Se așteaptă vești dacă proiectul va fi declarat eligibil. 


Serviciu propriu de salubritate și pompieri

Un alt proiect vizează înființarea unui serviciu propriu de salubrizare. „Momentan avem contract cu o firmă, care ridică pubelele la două săptămâni. Pubelele, le-am cumpărat noi și le-am distribuit oamenilor. Ne gândim să înființăm la primărie acest serviciu și să dăm de lucru astfel la patru oameni di comună. Pe ei patru i-am putea folosi și la alte treburi ce sunt necesare prin comună” a anunțat primarul.

Un lucru cu care se mândrește edilul este serviciul de pompieri voluntari din comună: „Am luat o mașină de la pompieri, i-am făcut garaj cu toate cele necesare, avem pompieri voluntari în comună care deja au intervenit de 15 ori până acum”.

Despre proiectele ce țin de dezoltarea turismului, dar și de cele culturale din Mânzălești, precum  vom scrie în zilele următoare.

Auraș Tereacă 

 

loading...

5 comentarii la „Două poduri peste Slănic și unul peste părâul Jgheab. Școli și drumuri modernizate. Iată și celelalte proiecte de modernizare din comuna Mânzălești în 2017

 • Cu promisiunile sta bine domnul primar, cu realizarile mai putin! Poate ar trebui sa inceapa administratia locala cu repararea drumului care leaga com. Manzalesti de com. Bisoca care este impracticabil din cauza masinilor care transporta busteni (legal bineinteles). Poate ar trebui sa mergeti la fata locului sa vedeti cum stau lucrurile cu podul peste paraul Jgheab, care este o veche poveste electorala ( se construieste la fiecare 4 ani- electorali ).

  Răspunde
 • Ma inclin comentariului de mai sus,al lui Robert.
  Mai bine ai sta de vorba cu cetatenii decat cu alesii..
  Despre acest drum care leaga doua comuni Manzalesti-Bisoca dl primar se dezice…”e treaba CJBuzau”
  Facem asfalt pe dealuri care in 5-6 ani se strica,si pe drumurile principale ,Buzau-Jghiab(60km) ne rupem masinile ,ca apoi sa circuli 2km pe asfalt…MARI REALIZĂRI
  ….STRASNICA GANDIRE.

  Răspunde
 • Macar de s.ar asfalta gropile de la besli pana la grunj sa nu mai vorbim de alte asfaltari si treaba aia cu 23 de miliarde pentru 3 poduri mi se pare o aberatie

  Răspunde
 • In legatura cu drumurile poate ajungeti si pe la Bustea domnul primar …s-a cam uitat de acest sat

  Răspunde
 • Toate bune și frumoase pe hârtie, doar pe teren e altfel.Pa când asfalt și pe porțiunea de aproximativ doi kilometri de la Grunj la jgheeab ?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.