Două stații de asfalt din Buzău au lucrat azi la greu

Azi a fost ziua în care s-a turnat, în orașul Buzău, cel mai mult asfalt din ultimul an, cel puțin (Urbis + Strabag).

Cei de la Urbis au început de la opt dimineața pe străzile, aleile și parcările dintre Spiru Haret și Unirii.

Stradă din vecinătatea GPP 8. Va fi cu sens unic, pe o latură va fi parcare după desființarea trotuarului
Altă stradă din zonă, lărgită pentru mărirea locurilor de parcare
Alee nou înființată care permite ieșirea din cartier înspre Spiru Haret
Parcare mare din cartier unde s-a turnat primul strat. Mâine se continuă
Stradă + parcare reabilitată

Zona din spatele blocurilor de pe Spiru Haret va deveni la finalul lucrărilor una etalon pentru modul în care trebuie să arate un cartier civilizat. Au fost asfaltate și trotuarele, în spațiile verzi s-a adus pământ vegetal unde se va însămânța iarbă.

Pe lângă stația de asfalt a Urbis azi a funcționat la turație mare și cea de la Strabag.

„Austriecii” trag tare să termine și sensul înspre podul Metalurgica.

S-a ajuns cu asfaltul (stratul de uzură, ultimul), dincolo de Rotec, până aproape de Constam
Nu mai e mult la carosabil, vineri va fi gata (de la rond de la Ductil până la pod Metalurgica). S-a reînceput și asfaltarea trotuarelor
Nu mai e mult, câteva săptămâni maximum și șantierul de pe Bd. Industriei va fi oficial închis

Și șantierul de pe str. Transilvaniei (până la fabrica de bere) se pregătește a fi închis în câteva săptămâni. A mai rămas de finalizat semnalistica rutieră (se lucrează deja) și de finalizat trotuarele.

Apoi, Strabag se va muta cu toate forțele pe Bd. Unirii (carosabil și trotuare).

Austriecii au termen finalul acestui an (2022) și ar termina mult mai devreme, numai că sunt ținuți pe loc de un proiect, tot pe fonduri europene, al Companiei de Apă (sunt țevi de schimbat pe Unirii!) unde nu s-a putut desemna încă executantul (licitația e în desfășurare, din cauze obiective).

Citește și:

loading...

9 comentarii la „Două stații de asfalt din Buzău au lucrat azi la greu

 • Dvs aratati o poza si scrieti: „Altă stradă din zonă, lărgită pentru mărirea locurilor de parcare”.
  Am vazut-o si eu. Pe acel segment, pe dreapta (conform imaginii postate de dvs) s-a desfiintat trotuarul. Pe stanga, se observa si in imagine, trotuarul a fost desfiintat exact in dreptul parculetului de joaca pentru copii. Care este logica? Toti cei care vor veni la joaca, in parc, deci preponderent copii, vor fi obligati sa coboare strada printre masini.
  Chiar as fi tare interesat de justificarea proiectantului pentru o asemenea abordare. Observati ca, pana in parcul de joaca, exista trotuare, dar exact in zona portilor de acces in parc, trotuarul dispare.
  Mie imi pare inca un proiect facut cu ochii legati. Nu mai vorbesc despre executant…

  Răspunde
 • In micro 3, in spate la togofood , era o mașină mică cu 2 muncitori care turnau plombe mititele…..in zona in care ” asfaltul” e pur și simplu un dezastru.
  Asfaltează și acolo neneeee …de la un capăt la altul, nu plombițe care se distrug într-o lună !

  Răspunde
 • @Klaxxy
  Accesul la locul de joaca se face prin lateral nu din parcare!

  Răspunde
 • Nu stiu daca zona din spatele blocurilor de pe Spiru Haret poate fi considerat un cartier civilizat la finalul asfaltarii cat timp exista pericolul de viol

  Răspunde
 • Pe austriecii de la Strabag ii tin in loc rusii de la Strabag, ca sa fim in ton cu vremurile. Unirii are vreo 7 km, Compania nu schimba decat la un capat (asa am inteles din presa), deci ce-i tine cu adevarat pe aia sa munceasca, dupa 3 luni si 7 zile de stat, de la Anul nou incoace? Pe Transilvaniei n-am gasit gura de canal cu mastic si la nivel, in schimb le-am luat la rand pe toate celelalte.

  Și pentru că, orice investitor sau persoana fizica care construieste ceva incepe prima data cu trotuarul si aleea de acces… ”Oistea, carul si cu boii” ar trebui sa fie sloganul municipiului, mai realistic, mai corect.

  Ca să nu-l supărăm pe nea și să nu fiu catalogat drept boșcodist (înțeleg că cine critică ăla e), ”Bine ca se face!”.

  Răspunde
  • Nu schimbă la un capăt, ci aproape peste tot. De la Calea Eroilor până la avion. Nu-s țevi de schimbat decât de la avion la pod.

   Răspunde
 • @ Alt anonim
  Presupunand ca aveti dreptate (recunosc ca nu am observat sa se fi mutat portile, in urma cu cateva zile acestea erau, totusi, la strada), tot nu inteleg: cineva care nu are treaba cu locul de joaca, doar merge pe trotuar (de unde sunt, in poza, cele doua fete) si vrea sa mearga catre grupul de oameni din partea opusa, tot pe trotuar, va fi nevoit sa treaca prin locul de joaca?
  Parerea mea sincera este ca desfiintarea trotuarului in zona parculetului de joaca este ilogica, periculoasa si fara niciun plus-folos pentru traficul auto din zona, sau pentru parcare.

  Răspunde
 • Ar fi trebuit sa se termine pina acum pe Transilvaniei si Industriilor , conform cele scrise aici in urma cu vreo 3 saptamini; e nevoie de alte saptamini ?

  Răspunde
 • @Klaxxy
  Sa nu exageram! La cat trafic e prin parcarea aceea nici nu erau necesare trotuare! Sau poate era nevoie si de treceri de pietoni, eventual cu semafor, pentru a putea trece dintr-o parte in alta a parcării?
  PS – Intrările la locul de joaca garantez ca sunt prin laterale!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.