Două treceri de pietoni în 20 de metri!

„Domnule reporter, mergeți la intersecția dintre Oltului și Transilvaniei. Sunt două treceri de pieton în 20 de metri”.

E o sesizare primită în ultimele zile de la mai mulți cititori.

Astăzi, la prânz, reporterul a verificat sesizarea.

Prima zebră, la 20 de metri de intersecție. FOLOSITĂ de pietoni
A doua trecere, în buza intersecției. FOLOSITĂ de pietoni

CUM de s-a ajuns aici ?

Simplu. Noua trecere de pietoni, cea din buza intersecției, a fost trasată recent de Strabag. Era prevăzută în proiectul de modernizare a străzii Transilvaniei.

Ce-i de făcut ?

Ionuț Apostu, viceprimar: „Trecerea veche va dispărea. De fapt, s-a încercat ștergerea ei, dar fără prea mare succes. Operațiunea se va repeta”.

Ștergerea unei vopsele aplicate de zeci de ani pe asfalt e destul de greu de realizat.

În alte zone din oraș, cei de la Urbis au procedat la frezarea superficială a stratului de asfaltm (din cauză că nu s-a reușit ștergerea vopselei).

Citește și:

loading...

8 comentarii la „Două treceri de pietoni în 20 de metri!

 • E foarte bine… dacă vrei sa vezi treceri multe du-te pe D Filipescu … puteau foarte bine sa vopsească toată strada in zebra …..

 • Cu atatea minti sclipitoare la primarie, Urbis si Strabag sunt convins ca e mai eficient sa frezezi, fie si superficial, asfaltul decat sa vopsesti toata trecerea de pietoni (nu doar segmentele albe) cu vopsea gri.
  Da’ de ce sa ne mire, ia uite acolo hal de proiect cu trecerea „noua” pusa asa de bine incat ai putea jura ca-i pusa aiurea.
  Nu-i problema, modernizam Buzaul pana nu mai ramane nimic din el. Nimic bun, v-ati prins.

 • la Dorobanti, la BRD (la piata), cred ca ar fluidiza mai bine traficul daca semaforul pt pietoni ar fi prevazut cu buton, si perioada de trecere 15-20 sec…

 • Vopseaua aia nu e aplicata de zeci de ani.
  Se poate sterge, problema e ca nu au ei expertiza necesara sa faca asta.
  Ei vor sa stearga vopseaua cu aparatul de maturat, i-am vazut in alte locatii unde au mai desfiintat trecerile de pietoni.

 • Ai naibii aia din trecut, cu vopselurile lor, de nu mai pot incom…..ăăă…..iluminații din ziua de azi sa le șteargă !

  Noroc cu vopselurile astea noi aduse de Strabag că astea au început să se ia pe șoșoni la câteva săptămâni după spoirea străzilor, și anume, după bunul plac al spoiangiilor.
  Pesemne că-s biodegradabile sau ceva…

  Într-o noapte, c-o sticla de oțet și câtiva bureți de teflon dai dispărute juma’ din liniile alandala de pe Transilvaniei… 🙂 🙂 🙂

 • Vă așteptăm și prin cartierul Poștă, ăla de ne-ați închis două săptămâni ca pe orătănii în pandemie, să vedeți treceri de pietoni. Și poate vine cineva să ne explice și marcajul rutier la iesirea dinspre podul drăgăicii, că mie mi se pare că sensul de ieșire dispare și se iese pe contrasens.

 • Din pacate faza cu vopseaua de zeci de ani este o minciuna. In Buzau la fiecare 6 luni trebuiesc refacute marcajele, cam atat de slaba este calitatea lor.

 • Trecerea nouă este foarte prost amplasată, este risc mare de accident pentru cei care vin dinspre clubul polițiștilor și vor să facă stânga pe Oltului, cât și pentru pietoni. Gândiți-va că str Transilvaniei este foarte aglomerată.
  Comisia de securitate rutieră chiar își ia banii degeaba?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.