Două variante posibile + cum ar fi normal

Presa centrală anunță că în această seară echipele de negociatori de la PSD, PNL și UDMR se vor reuni pentru a face împărțeala pe județe și partide a funcțiilor de prefecți și subprefecți.

Țintarul de la care se va pleca ar urma să fie: PSD 21 de posturi de prefect, PNL 17 și UDMR.

Unele surse de presă afirmă că baronii PNL din Ardeal ar fi impus în cadrul partidului următorul scenariu de negociere: acolo unde există șef de Consiliu Județean de la PNL, prefectul să fie tot de la liberali.

Noima acestei decizii ar fi temerea că un prefect PSD în județele galbene ar putea să încurce mersul lucrurilor de pe plan local.

Cum va fi la Buzău

La Buzău sunt două scenarii. Fie rămâne Țiclea, de la PNL, eventual cu doi subprefecți social-democrați, fie PSD își va impune omul la „Casa Albă”.

În mod normal, ținând cont că în jud. Buzău, PSD a strâns de trei ori mai multe voturi decât PNL la alegerile de anul trecut, fie ele locale, fie parlamentare, prefectul ar trebui să revină PSD, iar PNL să primească un post de subprefect. În democrație, votul cetățenilor și nu diversele aranjamente (de culise) ar trebui să fie decisiv.

Pe de altă parte, există și argumentul continuării cu un prefect PNL în județul Buzău, în încercarea de a mai echilibra balanța, ținând cont că „greii” Neagu și Toma sunt de la PSD, ca și majoritatea primarilor de orașe și comune din județ.

Țiclea are și dezavantajul de a fi considerat „cam obraznic” de unii pesediști buzoieni. Cu câteva săptămâni în urmă, prefectul PNL voia să-i treacă pe liste negre (publice) pe cei care care nu erau de acord cu el (pe tema închiderii școlilor)

Citește și:

loading...

4 comentarii la „Două variante posibile + cum ar fi normal

 • Buna seara!
  Tara arde la propriu datorita scumpirilor si ei isi impart „prada ”
  Bravo românilor…
  Sunteti cei mai tari.
  Crestea preturilor o sa ne ingroape de vii.
  Liberalizarea preturilor…mai intereseaza pe cineva inafara de oamenii de rand?nu cred.
  Cu deosebit respect Nelu Vasilache!

 • S-a trecut la împărțirea cașcavalul.
  Se da drumul și la dezmăț, ce mai contează ca după sărbători o sa crească numărul infectărilor și al deceselor.
  Aleșii se gândesc numai la interesul lor, la pensii speciale…, romanii pot sa moara, sa rămână mai putini pensionari.
  Cam asta este scenariu.

 • Păcat că mirosul divin dat de apropiatele Sărbători de Crăciun și de Anul Nou a fost înlocuit de unul de … lehamite ! Evident, nu pentru tot românul ci doar pentru cei aflați – numai ei știu cum – în fruntea bucatelor … ( Meritocrația nu figurează printre calitățile aleșilor, fiind un termen perimat !)

 • Atentie! ,,Drujbistii” au pus ochii pe bradul vostru! Poate sa rasara o,,moara” in locul lui!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.