„Două vehicule s-au ciocnit, pasageră prinsă în mașină”


Din fericire nu e vorba de un accident real, ci de un concurs al salvatorilor de la ISU.

Se întrec cele mai bune echipe de salvatori din cadrul a șapte inspectorate ISU: Buzău, Vrancea, Bucureşti-Ilfov, Constanţa, Galaţi, Brăila şi Tulcea.

Zeci de buzoieni privesc de pe margine la concursul care cuprinde două probe: „Descarcerarea din vehicule” şi „Acordarea primului–ajutor calificat”.

Cele șapte echipe de pompierii paramedici (câte una de inspectorat) îşi vor dovedi astfel cunoştinţele, abilităţile şi experiența profesională.

Activitățile se vor desfășura în municipiul Buzău, în parcarea Kaufland din strada Frăsinet, nr 15 după următorul program:

Marți

08:30 – 09:00 – Festivitatea de deschidere;

09:30 – 16:30 – Desfășurarea probelor de concurs.

Miercuri

08:30 – 13:30 – Desfășurarea probelor de concurs;

13:30 – 14:30 – Centralizarea rezultatelor și realizarea clasamentelor;

14:30 – 15:30 – Festivitatea de premiere și închiderea competiției.

Cel mai bun echipaj se va califica la Competiţia Naţională de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat.

Pe parcursul celor două probe, echipajele vor lucra simultan, evaluatorii punctând echipele participante pentru îndemânare, rapiditate și respectarea tehnicilor și procedurilor specifice.

În ultima zi a competiţiei (miercuri) vor avea loc două probe cu scenarii mai complexe faţă de prima zi, între primele echipaje calificate după desfăşurarea probelor din prima zi de concurs.

Citește și articolul: A fost găsit decedat în birou de femeia de serviciu. CLICK AICI

Buzoienii sunt invitați să asiste în număr cât mai mare, să se bucure de întrecerea militarilor, să vadă autospecialele și echipamentele folosite la intervenție și să urmărească în mod real intervenţiile structurilor profesioniste de intervenţie ale loturilor participante, atât pentru descarcerare, cât şi pentru acordarea primului ajutor calificat în rezolvarea unor scenarii complexe și inedite.


Citește și articolul: Un cetățean a apelat Poliția Locală. „Nu vă supărați, dar cred că am văzut o căprioară”. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „„Două vehicule s-au ciocnit, pasageră prinsă în mașină”

  • Iată că se poate învăța și nu numai pe băncile școlii .De data asta fiind un lucru mai serios .Fiecare din cei prezenți la concurs ,poate fi pus la un moment dat cu o situație de viață și de moarte .Ce faci ? Pentru că ajutoarele calificate nu știi când vin .Păi pui osul la treabă .Îți sufleci mâinile și începi ,în funcție de caz ,cel mai des părându-mi -se resuscitarea .Câți dintre noi știu și pot să o facă .Dar dacă e cu tine cineva cu cunoștințe elementare te poate scoate din impas ,și ai chiar șansa să-l salvezi .Așa că eu susțin această acțiune ,și o încurajez .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.