Dr. Narcisa Ispas vrea să facă AICI un spital P+2

Terenul pe care se dorește a fi construit spitalul de zi este situat pe str. Viitorului (cartier Unirii Sud), vezi foto mai jos.

Terenul a fost eliberat de acareturi și e pregătit pentru construire
Foto arhivă 2012. Pe AICI se va face accesul auto și AICI (în spatele vilei din stânga se va construi spitalul)

Spitalul va fi construit de firma Med Sarais deținută în proporție de 90% de medicul pneumolog Narcisa Ispas -angajată pe secția de Pneumologie a Spitalului Județean Buzău.

PROBLEMĂ

Locatarii de la casele și blocurile din jur au reclamat, printre altele, că strada Viitorului se va aglomera cu mașini și că locurile de parcare (5 la număr) prevăzute în proiect – în curtea spitalului – nu sunt deloc suficiente (doar 2 pentru personal și doar 3 pentru pacienți).

Med Sarais SRL a cerut la Primăria Buzău aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, necesar primirii Autorizației de Construire, pentru construirea spitalului de zi.

„Pe parcela pentru care se solicită PUD se va construi un imobil cu funcțiunea de constructie prestări servicii medicale cu posibilitatea internării de zi.

Astfel, la parter sunt amenajate cabinetele (cu lavoar fiecare) si camera Radiologie, cu dependintele lor (anexe, grupuri sanitare, hol, receptie, oficiu etc).

La etajul 1 sunt amenajate cabinetul CT cu anexe respectiv rezervele de internare de zi cu dependintele lor (camere laundry, oficiu, grupuri sanitare – NOTA – fiecare rezerva este prevazuta cu grup sanitar propriu).

La etajul 2 sunt amenajate exclusiv rezerve de internare de o zi cu dependintele aferente.

Suprafata construita la sol = 342,07 mp, suprafata desfasurata este distribuita pe 3 (trei) nivele( P+2) si este de 1200mp (853,84mp util desfasurat). Este prevazut si un lift de persoane (pe acoperis exista etaj tehnic partial unde se afla zona de servisare a liftului si camera centralei)”.

loading...

44 de comentarii la „Dr. Narcisa Ispas vrea să facă AICI un spital P+2

 • Si locuri de parcare conf. cu legea pt. personal si pacienti vor fi unde? Sa te tii inghesuuiala pe strada.

 • Si cum recent s-a recomandat sa nu se mai percheze in Unirii pentru ca sunt locuri in spatele blocurilor, si cum multi dintre cei de la blocurile turn sau mai mici ocupa deja locuri pe Viitorului si stradutele adiacente, acuma probabil ca e vremea sa ne aducem si pacientii la spital pe bicicleta!

 • Inca o mare magarie marca famiglia Jirlaveanu facuta impotriva cetatenilor buzoieni. De rezidenti nu mai vorbim, cred ca nu a scapat niciunul fara proces sau fara sa fie amenintat/terorizat de capul famigliei.
  Din documentele si avizele postate pe situl Primariei reiese clar ca nu are ce cauta un astfel de spital in zona. Imaginativa un pavilion din Spitatul Garlasi, inghesuit intre case si blocuri…ar fi un genocid pentru comunitate, o amplificare a virusilor ( azi Covid, maine TBC modelat etc).
  Doamne ajuta, sa nu apara o astfel de ciuperca otravitoare.

 • Intreb si eu ca orice cetatean, cate locuri de parcare pentru pacienti are ditamai spitalul judetean?!? Niciunul… Si atunci ce aveti oameni buni cu un investitor care construieste un spital? Cate spitale a construit statul roman in 32 de ani?!?

 • Foarte tare! Sa faca spital daca are cu ce. Dar cu accesul si amplasamentul nu e in regula. Poate isi aduce si o ambulanta sau doua, daca isi permite.Si mai e ceva. Depinde ce spital e si ce afectiuni trateaza. Sper ca nu e ruda cu spitale ca Sapoca,Ojasca,Balaceanca etc. Oricum ai da-o, bine nu mi se pare a fi.

 • Andrei, ești buzoian, ești prezent? Spitalul Judetean Buzau are parcare cu câteva zeci de locuri…
  Investitor J…? Știi/ cunoști familia „va cumpar/va îngrop…noi trebuie sa facem spital/crematoriu etc”?

 • Dl Tereaca, va rog sa adăugați și celelalte probleme ce pot apărea datorita acestui negru proiect/spital. În documentele postate de Primărie sunt menționate probleme legate de sănătatea și viata rezidenților, avize neclare sau obținute pe baza unor informații eronate etc.

 • Dl Tereacă, nu este bine venit să întrebați dacă stimabilă Doctorița cu apucături de buissnes women își termină contractul cu Spitalul de stat Gârlași dacă tot își face clinică privată . Am un sentiment că toți pacienți din Gârlași vor fi direcționați către noua clinica cu tarife majorate …

 • Vă dați seama cât câștigă un doctor în ziua de azi ??? Daca ii comparați contribuția personală la acest proiect cu veniturile obținute în …..câți ani vreți voi,veți rămâne șocați .

 • Spitalul Judetean Buzau are peste 250 locuri de parcare.Acest spital TBC nu va primi aviz in primul rand de la DSP.Nu este norma;l ca un spital TBC sa existe in mijlocul comunitatii.Peste tot in lume spitalele pentru tbcisti sunt la marginea localitatilor.
  Amplasarea acestui spital acolo este o crima.

 • Faptul că vor să construiască un stabiliment pentru îngrijirea pacienților într-o zonă ultra-rezidențială este fix tichia ajunșilor. Ăștia-s eroii?!! Cu banii din salariul de la stat, să-ți faci spital privat. Nu ne-ar mai pleca medicii…!!! Știe cineva dacă au și inteligența necesară să-și cheltuie averile, ori decât Dubai, Thailanda, Grecia și mașini la puradei, dacă au?
  În altă ordine de idei, mizeria asta de municipiu nu are nici acum un arhitect șef viu, care măcar să clipească, dacă inteligența nu-l ajută altfel, deci de unde planificare, ordine în construcții, logică urbanistică, ceva…? Caizăn și atât. Caizăn și atât s-a ales și de Grup Romet, ”since 2016”.

 • Acesti trecatori prin viata numiti pompos oameni de afaceri se scufunda in propriul lor succes maro cu iz greu de mirosit.
  Ei nu sunt antreprenori sau niste exemple de oameni de succes, ci doar oportunisti.
  Iau ce vad in fata ochilor. Hrapareti din fire, fac niste lucruri a caror existenta va fi contestata intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat, in loc sa faca ceva cu adevarat trainic.
  De aia ajungem sa avem dughene demolabile la fiecare schimbare de primar, bucati luate din Crang sau boxe si garaje de tinut muratorii. Asta pana vine un cetatean care poate sa isi apere drepturile si le taie macaroana tururor celor de mai sus, in conditiile in care spatiu sa faci orice este in zona industriala, slava Domnului.
  Si iata trec anii si se trezesc ca ai lor copii nu pot beneficia de afacere, pentru ca a fost contestabila de la inceput.
  Eu nu o sa calc niciodata intr-o clinica facuta astfel, nici la tiroliene din crang. Este metoda mea de razbunare. Imi invat copiii sa faca la fel si poate ca mine mai sunt.

 • Nu va mai vaitati atita ca nu sint locuri de parcare pe Viitorului pentru cei ce vor veni ca pacienti la acest nou ” spital ” .
  Va face Toma niste trotuare cu dale si pista de biciclete si o sa veniti pe bicicleta sau cu „pijaul ” , ca facepiciorul frumos .
  Si se ” fluidizeaza ” si traficul ….

  Vai de mama noastra ce idei au unii , spital TBC in imediata apropiere de zona rezientiala si asa foarte aglomerata ….. Iar accesul la acea curte este ridicol , o alee de maximum 2 metri latime din INDEPENDENTEI si o alee de maximum 3 metri din VIITORULUI …..

 • Mai fratilor !
  De ce va consumati atat ? Voi nu pricepeti ca asta nu-i spital ci clinica? Ia cititi mai bine . Au scris si ei mai pompos ,,spital” sa dea stirea mai bine.

 • Vedeti.va de treaba , autorizatia e ca si luata…..
  1200 mp cu lift si alte cele costa sa construiesti minim 700.000 euro….deci merge din salariu. Nu am pus dotarile la calcul. Aparatura etc

 • Ce mai conteaza 10 masini ? O sa le.lase pe avarii pe la alte blocuri, pe PATRIEI etc, daca da atentia se trece cu vederea. Batranul zdrentaros cu geanta de securist este 6 ore pe zi prin Primarie…

 • Daca s.ar stii cat a costat si cum s.a obtinut terenul, nu s.ar mai discuta de cladire….bine ca nu se stie….

 • Ideea e simpla: dacă se îmbolnăvesc vecinii de boli de plămâni unde se vor trata? Tot acolo.

 • George, probabil te are la mana cu ceva sau ai fost cumparat cu o bere, prietene?…indivizii sunt specialisti in intimidari sau prosteli…
  Clinica , spital sau impachetat frumos pentru naivi ” IMOBIL SERVICII PROFESIONALE”, toate produc rau comunitatii si fac bine doar la buzunarul famigliei J / Med…, pentru ca:
  – nu poti trata boli de TBC/pneu… in mijlocul comunitatii ( internari de zi pe 2 etaje); aceste cladirii trebuie sa respecte toate legile din tara asta, nu doar cele care convin unui grup de persoane; avem exemplu de distantare intre pavilioane si cetateni la Sp. Garlasi.
  – exista in comunitate un istoric indoielinic al famigliei J; nu poti imita si intimida vecinii pana la dezgust ( are carciuma fac si eu, are Plafar fac si eu …) sau “doar eu am voie sa fac casa/extindere, voi stati cuminti, ca va bag in proces …”.
  – nu poti construii la limita legii sau pe langa si cu presiune asupra autoritatilor, si aici au vina mare arhitectii, nu doar cei din acest proiect care trebuiau sa asigure o consiliere cinstita; se cunoaste foarte bine influenta arhitectilor vechi, a intelegerilor dintre ei ( acum sustinem proiectul meu, pe urma al tau …); Legat de famiglia J ( era si numele pe cladire) gasiti o ciudatenie la intersectia dintre Patriei si Viitorului care nu respecta nimic, cu spatiu obtinut neclar, cu o constructie care trebuie verificata de ISC si cu presiuni asupra comunitatii ca sa-i dea aprobare…
  Majoritatea cetatenilor din urbe cunosc adevarul, vor dreptate si vor apararea comunitatii, iar autoritatile trebuie sa tina cont de ei.

 • Anonim 2, te înțelegem dacă ești de partea cealaltă, toți trebuie sa trăim.
  1. Pentru toți cititorii – în acest moment funcționează Medsarais (firma cred vrea constructia) în Patriei;
  2. Cunoscătorii ocolesc firma, trec pe celalalt trotuar sau pe alta strada;
  3. Cei care cunosc și au grija de sănătatea lor…aleg un loc unde sa fie în siguranță.

 • Cladirea pe colt Patriei cu Viitorului este construita pe 100% din teren. In zona ai voie 40% ocupare teren. Legea e pentru prosti doar ?
  Toma daca se da corect de ce tace ? De ce semneaza orice proiect ?
  Persoane cu tbc sau covid vor sta pe trotuar, scuipa pe jos etc . Copiii vor trece si vor respira si calca

 • Arhitectul primariei tot o sinecura. Nu e greu de inteles. Stie toata lumea. De ce nu merg cu constructia la marginea orasului sa se intinda cat vor. Daca e bine ce fac, oamenii ii vor cauta si se vor trata acolo. Despre moralitate nu mai vorbim. Este demult scoasa din ecuatie.

 • Pentru Moise…
  Toma doar se da corect, dar nu este !
  Cand a inceput primul mandat de primar, s-a pornit el sa ridice toate garajele de pe domeniul public ale prapaditilor din Buzau, ca face el ordine ! Ei bine…Sunt sase garaje in Buzau (ale unor „jmecheri” din primarie, al sefului politiei locale si alti cativa „jmecheri”), in zona ultracentrala, pe care refuza efectiv sa le ridice ! De sase ani, de cand este primar, refuza efectiv sa le ridice ! Si sunt amplasate ilegal, pe un teren care in mod legal era teren de joaca pentru copii !

 • Toma se da tare la cei multi si slabi. Dar uita ca ei voteaza in curand….
  O sa urmaresc cu atentie asta cu clinica /spital

 • Pt. Narcis, sunt buzoian si spitalul judetean NU ARE LOCURI DE PARCARE PENTRU PACIENTI!

 • Nici o clinica, sau spital nou nu va mai trebui ridicat, fără asigurarea locurilor de parcare aferente. Viitorului ba deveni supraaglomerata fără acestea.
  Vedeți ce este pe Col.Buzoianu și Independentei datorita Medinvest și a celorlalte firme din zona.

 • La judetean este o curte de peste 6900 mp si cand intri din bd Stadionului si mergi direct inainte sunt cateva zeci de locuri parcare
  Unde pui pe Viitorului masini cand abia e loc sa treci…. vorbesti aiurea
  Shreck, fratele doctoritei lasa masina la blocuri

 • Nenorocirea de construcție se vrea P+2, dar are și un etaj tehnic, deci o sa fie P+3. La peste 4 m pe etaj și la cum se construiește în zilele noastre o sa fie mai înaltă decât blocul vecin 110…Chiar crede Mares ca suntem prosti? Combinatia securist-comunistilor AM+JT/Medsaris vrea sa dea ultimul/a tun / palma buzoienilor.Dacă astfel de construcții primesc aprobare si nu respecta nicio lege, o sa avem o spirala a clădirilor, o sa avem spre Gară, în câțiva ani , blocuri zgarie-nori?

 • Comunitatea trebuie sa-si spuna durerea, dupa ce se construieste nu mai avem ce face, iar Comisia Tehnica din Primaria Buzau si-a spus parerea clar – NU AVIZAM asa ceva.
  “afaceristii “din acest proiect cred despre noi ca suntem dezbinati, neimportanti si slabi, dar se inseala.
  Citez din Memoriul PUD postat pe situl Primariei Buzau:
  “UTILIZARI INTERZISE
  – Functiuni comerciale si servicii profesionale care depasesc suprafata de 250mp ADC, genereaza un trafic important de persoane …, au program prelungit dupa orele 22.00, produc poluare;
  Sau
  2.2 Concluzii din documentatii elaborate concomitent cu P.U.D.
  – Stabilirea regimului de inaltime astfel incat constructia propusa sa nu depaseasca cu mai mult de un nivel cladirile din imediata vecinatate;”
  Afaceristii din acest proiect se raporteaza doar la ce le convin, la profit, au scos din ei moralitatea si bunul simt?
  Luptam pentru viata si sanatatea oamenilor si daca e nevoie de ajutor trecem granitele Buzaului.

 • Nu cunosc subiectul dar sunt uimit cate coment uri a strans.
  Daca aceasta doamna Narcis e bugetara..de unde banii ptr cladire?
  De ce nu sezizati ANAF… ANI… DIICOT… POL ECONOMICA..MAILURI LA PRESA CENTRALA.. TOT CE SE POATE
  DACA TOTUL E OK STIMABILA DOAMNA NU ARE DC SA SE INGRINOREZE.

 • Din aberatiile / anomaliile / ilegalitatile scrise de ei:
  “Cabinetele medicale vor asigura cu prioritate asistenta medicala pentru pacienti din cartier si zona de proximitate. – Memoriu PUD mai 2021, postat pe situl Primariei-” Restul cetatenilor sunt mai prosti ( financiar ), va mandriti cu cozile din strada sau exista un plan sinistru pentru cei din zona?
  “Cladirea va adaposti functiunea de constructie prestari servicii medicale cu posibilitatea internarii de zi, fara pacienti care nu se pot deplasa in caz de evacuare de urgenta. – Memoriu PUD mai 2021 si din oct/dec 2021, postat pe situl Primariei-” Cetatenii cu dizabilitati nu au acces acolo? “Trebuie sa fie inalti, blonzi si cu ochii albastrii …?”
  DISCRIMINARE, DISCRIMINARE! + se incalca legile, se incalca Constitutia Roamaniei ( art.22, art 35 etc)…

 • Aceeași problema am avut și noi locatatii blocurilor din Unirii (Episcopiei) cu patronul de la Spitalul Sf.Sava. A vrut să ridice o constructie de 2 etaje peste cea actuală (unde este tomograful și oncologia), să facă o „clinica” dar cu siguranță era spital în toată regula. Ne-am unit noi locatarii și nu am permis așa ceva.
  Oameni buni treziți-vă până nu este prea târziu. Legea este de partea voastră.

 • Mai Toma,daca tot vrei unirea Tintestiului cu Buzaul,de ce nu propui tu ca toate aceste Spitale,clinici,imobile servicii profesionale,……sa se construiasca la Tintesti,unde zici ca este teren…..”cacalau maria ta” si pot fi extinse utilitatile din zona industriala?Iar locuri de parcare ar fi indestulatoare. Te-ai gandit macar la urmari sconsecinte pentru cetatenii carora zici ca le vrei binele?Demagogia,minciuna,iresponsabilitatea,…..te vor pierde,mai baiatule,iar ca politician vedem ca ai inceput :sa iti dai arama pe fata”.Cat o priveste pe doamna qsta care vrea sa faca „afaceri: cu sanatatea oamenilor,va plati si ea un pret foarte scump.Nu le mai ajung salariile uriase si spagile pe care le cer oamenilor in suferinta?Blesteme crunte se vor abate peste ea si familia ei…….Oricum,oameni vor iesi la proteste si nemernicia va fi blocata.

 • Inca o problema tratata superficial sau in bataie de joc…
  Citez din Memoriul PUD postat pe situl Primariei Buzau:
  – Solutii de reabilitare ecologica si diminuare a poluarii
  Pe amplasamentul studiat nu au existat surse de poluare, iar prin solutia propusa nu se vor crea niciun fel de surse de poluare. Propunerea include colectarea selectiva a deseurilor menajere.”
  Dar ce facem cu deseurile/rezidurile medicale?
  i) deseurile infectioase sunt deseurile care prezintã proprietãti periculoase, astfel cum acestea sunt definite în anexa nr. 4 la Legea nr. 211/2011, cu modificãrile ulterioare, la punctul „H 9 – «Infectioase»: substante si preparate cu continut de microorganisme viabile sau toxine ale acestora care sunt cunoscute ca producând boli la om ori la alte organisme vii”; aceste deseuri sunt considerate deseuri periculoase;
  ii) deseurile întepãtoare-tãietoare sunt obiecte ascutite care pot produce leziuni mecanice prin întepare sau tãiere; aceste deseuri sunt considerate deseuri infectioase/periculoase, dacã au fost în contact cu fluide biologice sau cu substante periculoase;
  In OMS Nr. 1096/2016 din 30 septembrie 2016 privind modificarea si completarea OMS nr. 914/2006 am gasit urmatoarele norme:
  “ART. 31
  (5) Colectarea si separarea pe categorii a deseurilor medicale se vor realiza la locul de producere în recipiente specifice fiecãrui tip de deseu în parte, cu respectarea reglementãrilor legale în vigoare.
  (6) Recipientele în care se realizeazã colectarea si care vine în contact direct cu deseurile periculoase rezultate din activitãti medicale sunt de unicã folosintã si se trateazã/eliminã odatã cu continutul.”
  Cum e onorate DSP si Mediu? Toate bune si la locul lor…pe pielea oamenilor?

 • Legat de gunoiul lor…
  Toată lumea de la blocuri stie ( sunt și fotografii) cum Cel Bătrân și R.. duce după inserare , în găleți, gunoiul din curte la tomberoanele de la punctul termic . Doamne ferește sa fi fost vreo siringa sau alte infectii…

 • E un sport local si chiar national ca deseurile medicale sa fie aruncate la ghenele asociatiilor de proprietari din aproprierea clinicilor.
  Pana si la ghenele de langa primarie, clinicile medicale (in special cele stomatologice) isi arunca deseurile medicale la ghena asociatiei. S-au facut si niste sesizari dar nimeni nu si-a dat interesul, toate institutiile il iau pe „n-avem ce face” cand e vorba de persoane influente.
  Dar daca pui tu o cutie banala de carton la ghena, sa vezi ce repede vin recuperatorii primariei la usa la tine sa te taxeze.

 • Ei se cred peste legile din tara asta … ( si cu ceva ajutor de la institutii) – citam de Memoriu PUD oct/dec 2021 :
  “””Principii de compozitie pentru realizarea obiectivelor noi (distante fata de constructiile existente etc)
  Parcela se imparte in zona ocupata de constructia P+2 ( N.N. P+3) propusa (zona nordica) respectiv zona libera care ramane.
  Retragerile fata de limita de proprietate sunt dupa cum urmeaza:
  – Minim 4,35 m fata de limita de proprietate din est (spre vecinii din str. Independentei);
  – Minim 2,15 m fata de limita de proprietate din vest (vecin din str. Viitorului);
  – Minim 2,35 m fata de limita de proprietate din nord (vecini din str. Patriei);”””
  Oare este o scapare voita sau accidentala de la DSP Buzau, de nu aplica legea?… pentru ca art. 14 din OMS 119/2014 cu modificarile din 2018 este in vigoare si spune:
  “(2) Unităților sanitare cu servicii de spitalizare de zi, centrelor de sănătate, centrelor de diagnostic, centrelor multifuncţionale, ambulatoriilor de specialitate, etc, li se asigură o zonă de protecţie sanitară faţă de clădirile de locuit din vecinătate, de minim 15 m.”
  De ce credeti ca Spitalul Garlasi are pavilioanele la distanta mare de populatie? Pentru ca sunt construite conform legilor.
  DSP Buzau? Sa nu spuneti ca e pe raspunderea lor…

 • Apariția HCL 246 pe situl Primăriei în data de 27.12.2021, intre sărbători, pentru dezbatere publica este suspecta…de presiunile „afaceristilor” implicați în aceasta „ciupercărie otravitoare” sau de slăbiciune ( cor…) din partea autorităților. După părerea oamenilor , dacă comisia de urbanism din CL își facea corect treaba și constata lipsa documentelor sau ilegalitățile din ele, + avizul negativ din CT , trebuia sa respingă dosarul. Schema arata ceva a …” noaptea, ca hotii”… SUSPECT

 • Prezentarea CONSTRUCTIEI de către proiectanți și Medsaris este aroganta și in bătaie de joc, o continuare a acțiunilor murdare întreprinse de Cel Bătrân …
  Pentru cine nu știe enumeram câteva nelegiuiri:
  _ acapararea ilegala a spațiului de langa bloc 110 și bătaie de joc la adresa persoanelor care locuiesc acolo prin crearea unei gropi de reziduri vegetale ( +varza murata etc) lângă gard ,ca să nu folosească nimeni puținul loc care a rămas.
  _de ceva vreme, ca forme de intimidare, unii vecinii au fost dați în judecata, iar altii amenințați ca vor fi dați în judecata, intimidați și jigniți pe unde sunt prinși (exista sesizări la Politie).
  _cea mai noua mizerie pe care o fac – contactează rudele sau descendenții vecinilor , ii ademenesc cu tot felul de promisiuni…poate, poate ii forțează sa semneze cu ei. Știm că folosesc ilegal date si informații de la Politie, Cadastru , E P și Sănătate.
  Buzoienii trebuie sa știe ca 90% din vecini sunt CONTRA acestei monstruozitati, ca din lista cu acordurile lor doar un vecin ( de fapt chirias) a semnat inițial.
  Speram ca CL și Primăria Buzau sa facă lumina și liniște , asa cum era o data în acest cartier și sa respingă acest proiect care nu-si are rostul în aceasta zona.

 • Oamenii corecti ar fi tratat acest proiect cu responsabilitate si respect pentru lege si cetateni.
  In Memoriul PUD postat pe situl Primariei Buzau:
  – “”Echiparea existenta
  Terenul este prevazut cu reletele de energie electrica, gaz, canalizare, apa si telefonie, utilitati la care cladirea propusa se va putea racorda pe baza unor lucrari edilitare de incinta, nemaifiind nevoie de alte racorduri sau bransamente.””
  REGLEMENTARE TEHNICĂ din 6 octombrie 2015 -Normativ privind proiectarea, execuţia şi exploatarea instalaţiilor sanitare aferente clădirilor – MINISTERUL DEZVOLTĂRII REGIONALE ŞI ADMINISTRAŢIEI PUBLICE
  “”11.4. Apele uzate provenite de la unităţi medicale, precum şi de la alte instituţii, care prin specificul lor contaminează apele uzate cu agenţi patogeni, se evacuează la canalizarea exterioară cu luarea măsurilor de dezinfecţie impuse prin avizele organelor sanitare de specialitate.
  11.5. În cazurile în care canalizarea exterioară intră sub presiune în timpul ploilor mari, legarea la canalizare a obiectelor sanitare, precum şi a altor puncte de consum situate sub nivelul străzii, se face printr-o reţea separată, luându-se pentru această reţea, măsuri de înlăturare a pericolului de refulare, precum:- racordarea indirectă, prin intermediul unei staţii de pompare pentru ape uzate;- prevederea de armături contra refulării de tip cu închidere etanşă;- folosirea de sisteme de drenare în sol a apelor meteorice””
  Ca exemplu: cu teren gol si cu consum de apa doar pentru udat gradina ati chemat acum cateva saptamani echipe sa va desfunde canalizarea …
  Credem ca voi vreti sa fentati legea si sa asigurati cu prioritate infectii pentru cetatenii din cartier si zona de proximitate…
  DSP? Mediu?…ca CA s-a scos cu “ Pentru gestionarea deseurilor de orice tip…beneficiarul va respecta legislatia in materie.”

 • In a doua fotografie din articol (din 2012) se vede asa zisul lor acces pe proprietate…dar, daca faci trotuarele pentru pietoni la standarde, pe langa cele 2 proprietati invecinate , ramane o biata banda auto pana la intrare… ( sau e puntea caprelor?)
  Interesant, ca la intrare troneaza un stalp Electrica, care si el fragmenteaza accesul in incinta.
  Dlor de la Pompieri, cum intrati cu masinile in locatia lor? A fost cineva in locatie, a studiat cineva str. Viitorului si accesul in locatie inainte sa dati avizul? Sau v- ati gandit cumva ca fiind urgenta masinile din trafic sau parcate pe Viitorului se vor da la o parte, sa faceti voi manevrele de intare?
  Orice construie noua trebuie facuta corect si acolo unde ii este locul, trebuie sa contina avizele conform situatiei din teren, ca sa evite toate problemele care apar.
  Nu vrem sa avem in Buzau spitale care se aprind sau explodeaza ( foloseste si acesta… oxigen, biocide, echipamente radioactive etc) si nu aveti acces la foc… Doamne fereste!

 • Constat cu mare tristete si durere, aici si pe alte situri de stiri, ca sunt persoane care apreciaza ca se face un spital intr-o zona urbana aglomerata, fara sa se gandeasca ce rau produce comunitatii si fara sa stie ce oamenii dubiosi sunt in spate.
  Indivizii oportunisti si rai, care prin metode obscure si de cele mai multe ori ilegale, vor sa forteze oamenii ( chiar si mortii!!) sa accepte ce vor ei , doar ca sa-si duca nebunia la bun sfarsit, vor fi intodeauna o mare nenorocire pentru comunitate.
  Oamenii buni nu va lasati pacaliti! Un rau facut, greu se poate / nu se poate indrepta…

 • Toate cabinetele, dotarile, 2 doctori, 2 asistente si 3 paznici ( lipsesc infirmierele si femeile de serviciu, dar ce conteaza, doar sunt fiinte inferioare lor) mentionate de ei in Memoriu PUD, incap foarte bine in cladirea din Patriei 55…si au si castig, membrii familiei pot fi pe rand asistente, infirmiere si femeie de serviciu, ca stiu bine cum merge treaba.
  Aaa, daa, cladirea aceea ramane de inchiriat, sa dijmuiasca JT chiriasii cum stie el mai bine, sa pacaleasca bancile si institutiile europene.
  Nu stiti? “Afaceristii” din acest proiect vor sa faca spitalul negru cu fonduri europene…parca UE e oarba, proasta si usor de intimidat.
  Sau …cine stie, cum spunea un cititor “Batranul zdrentaros cu geanta de securist este 6 ore pe zi…” in sediu UE…

 • Gata, mafia Jilaveanu, a fostelor ‘gulere albe’ și a foștilor ‘ochi albaștri ‘au îngenunchiat cetățenii buzoieni. Si-au pus piciorul pe gatul administrației locale , făcând un întreg aparat administrativ mic și manevrabil cum vor ei. Adio coloana vertrebala, adio corectitudine, adio … bun simt! Cred ca o sa fie ceva select, doar pentru cei care au aprobat, restul se roagă la Dumnezeu sa-i apere de voi și de boli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.