Dr. Năstase – Terapie Intensivă: „Dacă mai pică unul, închidem spitalul!”

Situație gravă în care se află Spitalul Jud. Buzău, rămas în doar patru medici la Terapie Intensivă.

„Dacă mai pică unul, din ăștia patru rămași, putem să închidem. Nu mai pot fi acoperite gărzile! Spitalul nu poate funcționa fără prezența măcar a unui medic de Terapie Intensivă”, a atras atenția marți seară, la Campus TV, medicul Florin Năstase de la Terapie Intensivă.

Cu o zi înainte de avertismentul oficial al dr. Năstase, reporterul buzoienii.ro a primit, pe altă căi, o informație asemănătoare:

„Domnule reporter, vă rog să vă interesați. E o situație disperată în ATI. Dr. Bâldea are covid, iar o doctoriță, Cristina Bălan, a dat bir cu fugiții și s-a mutat la maternitate. Ăștia au mai rămas doar patru, deși trebuiau să fie opt. Nu-i frumos ce a făcut doamna, ăștia se dau de ceasul morții, iar dna a plecat la program mai lejer, la maternitate. Probabil că a avut pile mari de a trebuit și managerul Damian să accepte”.

Claudiu Damian, manager spital: „Dna dr. Bălan ajută, vine și face gărzile în locul dnului dr. Bâldea care are covid. Face în același timp și gărzile de la Maternitate. Admit că e o situație dificilă, valabilă la nivelul întregului spital, nu doar la ATI, dar trebuie fiecare să ne facem datoria cât mai bine la locul nostru”.

Cine a rămas pe metereze

Dr. Victor Ioniță – șef de secție

DR. Ana Daniliuc

Dr. Ion Tomescu

Dr. Florin Năstase

Risc să moară pacienți – neîngrijiți!

Dr. Năstase a explicat că unicul medic de gardă are grijă atât de salonul cu „Covizi”, cât și de ceilalți.

„E o situație de risc. Ce faci dacă te afli în secția Covid, cu tot echipamentul pe tine, și intră într-o situație critică unul de dincolo. Și viceversa e valabilă. Pentru că durează până te (dez)echipezi! Riști, în acest timp, să pierzi omul!”, a spus Năstase.

Citește și:

loading...

5 comentarii la „Dr. Năstase – Terapie Intensivă: „Dacă mai pică unul, închidem spitalul!”

  • Doamna Bălan nu a dat bir cu fugiții! A fost mazilita de un coleg anestezist, care cu toate eforturile managerului de a o tine în Buzău a preferat sa accepte transferul către maternitate. Asta ca să știi și tu Tereaca de ce nu mai este la Județean. Însă până să afirmi un lucru ar fi trebuit sa cercetezi mai aprofundat, ca slava domnului ai și relațiile necesare.

  • Trăiască partidul! Nimic nu mișcă fără psd în instituțiile din acest oraș, nici angajari, detașări sau promovări. Am ajuns rău! Păi dacă managerul e de la partid, cum să miște-n front? Managerul n-are „sânge în instalație” să le țină piept, nulităților care dictează de la centru. El lucrează cu acei subalterni, nu catastrofele care dictează.

  • Toma sa faca un spital municipal si sa se preocupe personal de construcție și de infirmierele, asistentele si doctorii ce vor fi angajați acolo. Sa ii lase pe cei de la psd sa se ocupe de Județean iar el sa caute competenti si neșpagagii pentru municipal.

  • mazilita? ,,,prostii…e mai complicat cand amesteci munca cu relatii neortodoxe cu iz de diva

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.