Dragnea, Grindeanu, Tăriceanu și doi miniștri au venit azi la Buzău. Iată de ce!

Liviu Dragnea, cel mai puternic om din România în acest moment, a venit azi la Buzău. Alături de el, prim-ministrul – Sorin Grindeanu, președintele Senatului – Călin Popescu Tăriceanu și doi miniștri, Mihai Tudose și Toma Petcu, de la Economie respectiv Energie.

Motivul vizitei a fost prezentarea complexului structural Caragele-Bălteni, zonă unde Romgaz a descoperit cel mai mare zăcământ onshore de gaze naturale din ultimii 30 de ani. La fața locului s-a făcut o analiză privind perspectivele de dezvoltare și au fost evaluate sondele existente ce valorifică noua arie de exploatare. Se presupune că noul zăcământ ar putea asigura independența energetică a întregii țări pentru aproximativ doi-trei ani.

Gazda importanților oaspeți de la București a fost șeful PSD Buzău, Marcel Ciolacu. Dintre personalitățile buzoiene prezente enumerăm pe Carmen Ichim – noul prefect de Buzau, Emanoil Neagu – șeful CJ Buzău și C-tin Toma, primarul Buzăului. Aceștia au profitat de vizita înalților oaspeți pentru a-i îndupleca să aprobe noi proiecte importante care să ajute la dezvoltarea județului și orașului Buzău. 

„Autoritățile locale, județene, precum și cele de la nivel central, doresc concesionarea unei părți cât mai mari de teren astfel încât perimetrul de exploatare să poată fi extins, fapt ce cu siguranță va aduce venituri substanțiale economiei județului nostru și implicit economiei naționale”, a precizat Ciolacu. 


Romgaz: Descoperirea este situată în sectorul nord-estic al Platformei Moesice în cadrul complexului structural Caragele, lung de circa 35 km. Testele de producţie finalizate la două sonde de explorare, 55 Damianca şi 77 Rosetti, confirmă o importantă acumulare de hidrocarburi în rezervoare calcaroase Jurasice pe un interval de circa 120 m aflat la adâncime de peste 4000 m. Rezultatele obţinute prefigurează producţii zilnice între 1400 şi 2200 boe/sondă. Resursa contingenta este estimată între 150 şi 170 milioane boe (echivalentul barililor de petrol).

Auraș Tereacă

loading...

2 comentarii la „Dragnea, Grindeanu, Tăriceanu și doi miniștri au venit azi la Buzău. Iată de ce!

  • La orice m-aș fi așteptat ,dar ca noi buzoienii să stăm pe o mină de aur , nu .Este imposibil ca de zăcămintele astea de gaze să se mai fi știut ,însă eu abia zilele acestea am aflat .Acuma gata ,am scăpat de sărăcie .Cu un mic efort din partea guvernului , ne punem pe treabă .Nu degeaba se spune „„Munții noștri aur poartă .E uite că a venit și rândul nostru ,măcar să mirosim cum e traiul bun ,că ne-am săturat de lipsuri și necazuri .,de oameni munciți până la epuizare pentru niște salarii de nimic ,și o mică pătură de „„fruntași ”””.care trăiesc în puf .

    Răspunde
  • În sfârșit, se poate face ceva și pentru acest județ să de dezvolte și să scape de sărăcie !!! Deci,aviz autorităților…..
    Sperăm favorabil !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.