Drum istoric + recent asfaltat în jud. Buzău

A apărut, în jud. Buzău, „Drumul Doamnei Neaga”.

E vorba de drumul județean care pornește de la Cislău, de pe DN10, și ajunge până aproape de Ploiești, la Urlați și Albești Paleologu.

În județul Buzău, drumul e o frumusețe, în cea mai mare parte traversează pădurea
Veste bună, în acest an se va termina asfaltarea lui până la hotarul cu jud. Prahova. Pentru șoferi și pasageri va fi o plăcere să circule pe aici
Zilele trecute a fost botezat „Drumul Doamnei Neaga”. O îmbinare între geografie și istorie – care își propune să crească atractivitatea turistică a zonei

În aceeași zi cu botezul Drumului a avut loc și lansarea cărții „Doamna Neaga din Cislău, Regină a Țării Românești, Legende și Adevăr” a scriitorului buzoian Gheorghe Petcu.

Cu acest prilej, Gh. Petcu a primit cadou un tablou cu chipul Dnei Neaga
Pictura a fost realizată de artista buzoiană Nicoleta Ungureanu

Emanoil Neagu, șef CJ Buzău: „Istoria locală trebuie cunoscută de toți buzoienii și trebuie să reprezinte un motiv de mândrie pentru fiecare dintre noi. Sunt onorat să particip la evenimente care surprind modul în care investițiile în infrastructura rutieră sunt completate de preocupările oamenilor de cultură din județul nostru, așa cum este și domnul Gheorghe Petcu, pe care îl felicit pentru cărțile ce au fost lansate ieri și pentru pasiunea cu care scrie de fiecare dată despre județul Buzău.

Citește și:

loading...

5 comentarii la „Drum istoric + recent asfaltat în jud. Buzău

 • Multa lume , putini oameni ! Atata lume asista la acest eveniment „istoric” ! Ctitorul Emanuel Neagu , primarul din Cislau , autorul cartii si obisnuitul sobor de preoti ! Cotcodaciti ca gaina cand face ou !
  V-ati facut treaba pentru care sunteti platiti cu varf si indesat ! Maine-poimaine o sa ziceti ca voi ne dati noua de mancare si nu invers !

 • Bună seara! De acord cu Mihai! Pana la sfârșitul articolului, am crezut ca e gata su duminică dau o fugă, însă canci… Tipic romanesc. Anunța ca se va face… Când dacă vine iarna??? Pai toată vara ce mama zmeului a ți făcut bai misterilor??? Cum sunt bani numai toamna spre iarna???
  Domnule Neagu, Aveam respect pt dumneata… Te rog din suflet mergi bre sa vezi cum se lucrează spre Podu Muncii. Mergi bre sa vezi cata batjocura. Au asfaltat apoi au spart de3, 4 ori. La Podu Muncii, au pus pe mijlocul drumului un bulfo doar sa nu se treacă fără semafor. Au stricat un drum pe lângă pod sa nu treacă lumea bre n auzi fa ceva pt buzoieni nu fost laude în presa. Tte rog mult Neagu le. Ești plătit pt ce faci. Nu pui un leu din buzunar.
  Redacția, mulțumesc pt postarea articolului.

 • Drumul Doamnei Neaga dacă e tot la fel de bun calitativ ca și celelalte ctitorii ale Consiliului Județean mai bine le ar face ca pe vremea lui Mihnea Turcitu din pamant ca s la fel de proaste da măcar îs mai ieftine

 • Hai mai Neagule ca ai ajuns mai rau decat kCitu!Fiti profesionisti ,ce dracu ,vorba raposatului Dinica!Cu 203 k ce mama dracului faceti?De ar fi fost dupa mine ,plecati naibii de mult!

 • Poza asta cu oficialităţile lângă panoul de informare îmi aminteşte de un eveniment similar ,petrecut recent, în nordul Moldovei: inaugurarea drumului (sau zonei) banditului Coroi, foarte faimos în acel colţ de ţară…
  De Doamna Neaga nu ştiu câţi buzoieni au auzit… Cu siguranţă 99,9 % dintre ei (printre care recunosc că şi eu) habar n-au cine a fost…. Dacă a avut vreo legătura cu Buzăul, atunci lecţia de istorie e binevenită… Dar dacă nu, denumirea nu-şi mai are rostul (buzoienii vor crede mai degrabă că denumirea a fost pusă special de Neagu pt. a o onora pe mă-sa ori pe nevastă-sa… Neaga a lui Neagu, deci şi aşa se poate interpreta)…

  Cât despre frumuseţea acestui drum, jos pălăria, dar e meritul naturii aici, nu al omului !!… Omul va murdări rapid şi această zonă, veţi vedea, pt. că românaşii noştri sunt campionii Europei la aruncat gunoaie tocmai acolo unde natura îi dezmiardă cel mai mult cu frumuseţea ei !!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.