Drumul praf(ului). Adică, centura de est a Buzăului

Fotografia de mai sus a fost surprinsă azi la prânz pe şoseaua de peste dig, zisă şi Centura de Est a oraşului Buzău.

I-am zis, cred mai nimerit, „Drumul praf(ului)”, întrucât, şoseaua e „praf”, cum se zice în termeni populari, dar şi pentru că şoferii care se încăpăţânează să-şi chinuie autovehiculele prin aceste hârtoape, înalţă colbul la câţiva metri.

O surpriză pentru reporter a fost numărul mare de vehicule care circulă totuşi pe aici. 

„Normal c-ar fi bine să se facă drumul. Ne-ar ajuta şi pe noi, ăştia cu maşini mari, dar şi pe cei cu autoturisme. S-ar reduce traficul prin interiorul oraşului. E un lucru de bun simţ pentru un oraş ca Buzăul să aibă centură ocolitoare. Dar ce zic eu de Buzău, câtă vreme nici Bucureştiul n-are. E vai de noi, suntem ultimii din Europa în privinţa drumurilor”, ne-a declarat un şofer de tir. 

În ciuda importanţei sale, şoseaua de peste dig e lăsată de izbelişte de foarte mulţi ani de autorităţi. Primăria ar vrea să o asfalteze, dar se plânge că nu-i lăsată de Ministerul Apelor, proprietarul digului. Ministerul zice că digul e fisurat şi că trebuie reparat mai întâi, dar nu-l repară. Şi aşa, drumul e jucat la ping-pong între cele două instituţii, iar anii trec fără a se face nimic.

Fix în urmă cu o lună, ministrul Apelor, Adriana Petcu, buzoiancă la origini, întrebată de subsemnatul, a anunţat că în maximum două luni va oferi un răspuns cert despre repararea drumului şi a digului.  

„Ce se întâmplă ? Cele două comisii, de la minister şi d ela primărie, nu se înţeleg între ele. Îmi asum să le pun faţă în faţă şi să se înţeleagă”. 

Auraş Tereacă

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.